ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Sunday, April 15, 2012

15.04.2012

Нещо от голяма важност липсва в живота ви  - 15.04.2012

 
Всички сте едно - защото Божественото творение включва всичко, без дискриминация от всякакъв вид и енергийното поле на Божията Любов съдържа всичко, което съществува. Разделението е въображаема конструкция, която избрахте да изградите за ваше собствено забавление, а то ви донесе толкова много неудовлетворение и страдание. За вас дойде време да го оставите и да се събудите в осъзнаване на истинската си природа, където сте в пълна хармония и напълно интегрирани един с друг и с Бог.

Вие винаги сте в това състояние, но избрахте за дълго време да не сте наясно с това и с безкрайната радост, която носи то. Сега, невероятна помощ, която в сегашното ви сънено състояние е невъобразима за вас, е в наличност, за да ви напътства от дълбините на съня, където всичко е объркване и отчуждаваща дисхармония, към Светлината. Всичко, което трябва да направите, за да се възползвате от тази божествена и любяща помощ, е да помолите за нея и след това да си позволите да се почувствате достойни да я получите. Докато не си присъдите правото да се видите като достойни, вие постоянно ще саботирате себе си, а това сериозно се намесва в процеса ви на пробуждане.

А вие действително имате божественото право да познавате себе си като достойни, защото точно такива бяхте създадени. Божието творение, от което всички вие сте важни аспекти, е перфектно – то не може да бъде нищо друго, защото Неговата Природа е вечно, божествено съвършенство. Следователно, всички вие сте безкрайно достойни, величествени същества, на които, в момента на вашето създаване, Той ви даде всичко което Е Той. Той не спести нищо от Себе Си за вас, защото Той Е Любов и Любовта е обединяваща, всеобхватна, недискриминираща и вечно разширяваща се – безгранична. Любовта не обвързва и следователно вие сте свободни – свободни да Я откажете, свободни да Я игнорирате и свободни да забравите, че Тя винаги ви обгражда, чакайки ви да Я приемете и още веднъж да преживеете радостта от обединението си с Нея.

Вие ще си спомните и ще се събудите – защото имате много силно чувство, че нещо от голяма важност липсва в живота ви. И разбира се това е: осъзнаването и преживяването на единение с Бог. Това е нещото, заради което прекарахте толкова много животи, за да го разберете, но в илюзията това няма смисъл, защото вие се чувствате постоянно застрашени. И следователно да предложиш безусловна любов на друг, както Той постоянно прави към цялото Негово творение, изглежда като да предлагаш гърлото си на острието на ножа на някого! Вие не много често признавате ясно това на себе си, а страхът действително ръководи по-голямата част от човешкото ви поведение.

Ключът да освободите себе си от страха е прощаването. Когато живеете, без да прощавате в себе си имате постоянно, всеобхватно и подсъзнателно безпокойство, че тези, на които не прощавате в живота си, може да ви нападнат и така вие вечно сте готови да се защитавате, а това ви поставя отново в състояние на страх, най-вече подсъзнателно. Във всеки случай, когато истински прощавате на друг, или дори на себе си, вие освобождавате малко от онова дълбоко заседнало безпокойство и стреса, който върви с него и се чувствате по-добре.

Спомнете си един случай, когато сте съдили любим човек остро за някаква грешка и по-късно сте осъзнали, че сте реагирали твърде остро и така прощавате грешката. Не се ли почувствахте тогава по-добре, че простихте? И още повече, когато видяхте облекчението, което любимият ви човек почувства, защото му простихте?

Прошката е като лечебен балсам и ефекта и е доста чудотворен, така че не лишавайте себе си от нейните предимства като се придържате към злоба и негодувание, които ви изпълват с горчивина. Наистина, да откажете прошка е лудост. Това ви наранява, а раните просто тлеят вътре, причинявайки ви ненужна болка и страдание. Когато простите – истински, с прочувствено състрадание – вие ще сте в състояние да видите Светлината и красотата, сияейки от този, на когото сте простили. А това, разбира се, е отражението на същата сияйна Светлина, които самите вие споделяте и разширявате като разширения на Бог.

Вие сте, и винаги сте били, възлюбени деца на Бог. Той вижда страданието, което си налагате чрез игрите, които играете в илюзорната ви среда и единственото Му желание за вас е вие да се събудите от трагичното убеждение, че тя е истинска. Цялата помощ, от която се нуждаете, за да се събудите, е налице; вие само трябва да я приемете. Дълбоко в себе си, вие знаете, че поведенията, с които редовно се ангажирате, въобще нямат смисъл, тъй като проблемите, които се очаква от тях да разрешат, просто се появяват отново под друга форма. Ако това, което правите, не работи, просто го спрете! Отворете сърцата си и позволете на Любовта, която ви обгражда, да се разпростре и да ви помогне да се събудите. Това е Божията Воля, а всички вие правите това, което прави Божията Воля. То е много лесно, вие можете да го правите, вие ще го правите, така че повече не се бавете и се преместете в радостта.

С толкова много Любов, Саул
Чрез Джон Смалман
Превод :Tauno

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS