ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Monday, April 16, 2012

15.04.2012

Да се събудиш означава да имаш само един подход към всичко – Безусловна Любов – 15 април 2012г.


Всички, които ви обичат, ви наблюдават с вълнение и голям интерес, тъй като човечеството прави последните си приготовления, за да се събуди. Да, вие правите приготовления! Всеки път, когато предложите любяща или състрадателна мисъл, дума или действие и всеки път, когато прощавате лично в ума си или като се обръщате към някого, вие освобождавате повече от старите, лишени от любов поведенчески нагласи, които ви завличат надолу в дремещите дълбини на илюзията. Тъй като ставате по-светли вашата Светлина гори по-ярко и става по-лесно за вас да продължите да разтоварвате негативния багаж, който може да доведе до реакция, за която по-късно (или дори в момента) ще съжалявате.

Илюзията беше място, което построихте, за да играете в него играта си на разделение, а част от атракцията беше възможността да действате по начин, който е невъзможен – всъщност, немислим в Реалността. Това бе само игра, но колкото по-дълго продължавахте да играете, тя изглеждаше толкова по-реална, докато сякаш тя замени Реалността, Небето, вашето състояние на единство с Бог. Но, разбира се, въпреки болката и страданието, която това ви причини, то си остава нереално, а вашето пробуждане е гарантирано.

Вие сте преуморени деца, които имат нужда да бъдат сложени да спят, но упорито отказват, защото не искат да спрат да се забавляват. Но, тъй като са преуморени, те вече не се забавляват! Време е баща им или майка им да ги вземе, да ги прегърне любящо и след това да ги сложи в леглото и да им прочете кратка и извисяваща история, за да ги успокои да заспят. Родителите знаят, че когато се събудят сутринта, те ще са напълно освежени и изпълнени с ентусиазъм за чудото на живота.

Да оставиш лишените от любов нагласи и поведения е като да хвърлиш играчките си преди да си легнеш – това е съпротивление, вие не искате да го направите, но знаете, че ако го направите, всичко ще е свежо и ново за игра на сутринта. Илюзията е изпитание, а когато си под изпитание, е много по-трудно да оставиш гнева, негодуванието и осъждането и чувствата, че имате право на реабилитация за вашето страдание. Когато сте освежени, е много по-лесно да видите, че страданието ви се случва като резултат от това как сте избрали да възприемате една ситуация, като по този начин ви помага да оставите нереалистичните възприятия и нагласи, които те пораждат.

Да се събудиш означава да имаш само един подход към всичко – към всички ситуации, към всички взаимоотношения – а този подход е единственият истински подход, единственият подход, който действително съществува, а това е разбира се безусловна Любов. Вие сте Любов, защото това е, от което сте създадени, а в илюзията вие се стремихте да Я скриете, докато играехте игрите си. Въпреки това, вашите илюзии не могат да замаскират Реалността, която е изначална и вечна; те могат само временно да ви дадат възможност да вярвате, че правят това и само дотогава, докато се стопят в нищото, от което ги направихте, което ще се случи с вашето пробуждане.

Моментът на това събуждане не е далеч и много от вас получават силни внушения, че случаят е такъв. Желанието и намерението, които толкова много от вас изразяват, да открият истинския смисъл на живота, имат огромни последици, които разтърсват основите на илюзията подобно на гигантско земетресение – земетресение, на което това не може и няма да е в състояние да издържи. Времето му почти свърши, краят му се вижда и много скоро преобладаващото мнозинство от хора ще стане наясно с това и ще оттегли подкрепата си спрямо него – водейки към неговия колапс.

Първоначално мисълта за правенето на това е обезпокоителна, дори плашеща за вас, защото изглежда, че това е бил домът ви от много дълго време, а за вас е трудно да си представите живота без него, живот някъде другаде. И поради това, че вие не можете наистина да си представите какъв би бил животът без него, вие си представяте, че няма да има нищо, което да го замени, само изключително изоставяне и крайна опустошителна самота, голяма празнина, пустош, ужасяващ и краен предел на съществуване.

Колкото и неприятна може да е сегашната ситуация, вие действително не искате вашето съществуване да бъде прекратено, най-сетне, за цяла вечност. Това не би имало смисъл, защото вие вярвате, че съществуването трябва да има смисъл – какъвто разбира се, има – и това е, което ви дава надежда. Фактът, че в илюзията вие все пак трябва да откриете тази причина, не означава, че вие искате да се откажете. Следователно, идеята да и позволите да се размие, да се разпадне, е обезпокоителна. Вие доста добре сте се убедили, че илюзията е реалност и няма нищо друго. Въпреки болката, страданието и объркването, която тя ви причини, вие по-скоро бихте задържали това, отколкото нищо и мнозина все още вярват, че тя може да се направи красива, мирна и безопасна.

Чудото на това е, че Реалността, единението с Бог, е от вечна красота и смисъл и е смисълът на съществуването, защото бе създадена, за да ви постави във вечна радост във вечното присъствие на Бог. Знанието за това, което носите дълбоко в себе си, всеки един от вас, се промъква неумолимо в съзнанието ви и ви дава силата и решимостта да освободите онези стари, лишени от любов нагласи – подходи, които ви държаха здраво закотвени в илюзията – и да прегърнете божественото поле от Любов, което ви обгражда и което ще ви помогне да се събудите. Не се страхувайте от загубата на илюзията. Вместо това, отворете се за Любовта, която е Реалност – и се събудете!

Ваш възлюбен брат Исус

Чрез Джон Смалман

Превод : Tauno


No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS