ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Monday, June 11, 2012

10.06.2012г.

ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВАШИТЕ “ТРЯБВА” СА САМОНАЛОЖЕНИ СТРЕСОВИ ФАКТОРИ

 
10 юни 2012 г. от Джон Smallman

Този период на изчакване - спокоен и привидно празно пространство преди официалното пробуждане може да бъде и е много обезпокоително за мнозина от вас. Вие развълнувано очаквате събития от огромно значение, които биха могли да възникнат във всеки един момент, и все пак на вас ви се струва, че нищо не се случва, което да доведе до тези събития.

Поради вашите фикс идеи с времето, този аспект на илюзията се засили през последните няколко десетилетия до такава степен, че търпеливо, спокойно чакане би било изключително стресиращо за вас. И, разбира се, стресът се захранва от само себе си. Много е важно за вас да отделяте редовно време всеки ден за абстрахиране от стреса през деня, който животът в илюзията ви налага. Но вие не го правите. Вие се самозаблуждавате като допускате да бъдете управлявани от различни „трябва”, и тези „трябва” почти винаги изискват ограничено време, за да бъдат извършени.

Прегледайте още веднъж всички тези „трябва” и се опитайте да определите дали те наистина са толкова важни, колкото смятате, че те трябва да бъдат. Ако погледнете назад през живота си всички „трябва”, които не сте извършили, можете да видите съвсем ясно, че животът не спира, когато те са останали неизвършени, и чисто и просто е продължил да се развива независимо от тях.  И тогова би трябвало да ви стане съвсем ясно, че повечето от тези „трябва” са самоналожени стресови фактори, в действителност с много малко значение, чието единствено постижение е да ви накара да се чувствате виновни, а това води до още повече стрес!

Отделяйте време за почивка редовно всеки ден поне в продължение на най-малко 1/2 минута, в която да прегледате това, което ви притиска по отношение на времето или това, което позволявате на другите да ви натрапят и направете преоценка на приоритетите си, като по този начин намалите нивото на стреса. Намаляване на стреса намалява тревожността и позволява да приемем течението на живота, както това се случва, и след това на чакащите може да стане доста приятно, защото дълбоко в себе си наистина знаете, че ще се събудите, и че следователно няма от какво да се притеснявате.

Любовта, скрита дълбоко във всеки един от вас, се намира на точното място, където трябва да съсредоточите вниманието си в моменти на стрес. Когато стресът или преумората проникнат във вас, потърсете тази божествена енергия вътре във вас. Напомнете си, че сте любов, защото именно от това сте създадени, а Божествените Божии творения са постоянни, вечни и непроменливи изразявания на Аз-а. Вие никога не сте били отделени от Него и вие никога няма да бъдете - това би било унищожение, цялостно унищожаване, което е напълно невъзможно. Вие сте създадени от Любов и в радост, за да изпитвате безкрайно екстатично блаженство, което състояние е вечно за всяко творение в цялото необятно Творение.

Вие избрахте да си представите друго състояние и в резултат се роди илюзията. Нейното време обаче е преминало, и е време да се събудите в истинското си състояние. В Реалността всичко, което не произлиза от Любов, не съществува и не може да съществува, защото е нереално. Все още се придържате към илюзорни понятия, нагласи и поведения, и докато продължавате да го правите ще останете заспали. Това е толкова просто. Само в състояние на сън вашето въображението може да се движи необуздано, което причинява хаос, объркване и интензивна дисхармония.

Въпреки че за много, много от вас, вашата приемлива реалност - илюзията - наистина е един кошмар, вие никак не сте склонни да я напуснете. Тя ви е позната и вие си представяте, че ако работите усилено в нея, можете да я подобрите и в крайна сметка да създадете някакво утопично състояние, където всички могат да живеят в мир и благоденствие. И защото сте забравили кои сте, сте ужасени, че ако излезете от нея, вашето съществуване ще бъде прекратено. А това е невъзможно. Само илюзията може да бъде прекратена и това ще се случи когато колективно я напуснете.

Така че понастоящем, вие все още кръшкате, надявайки се, че науката ще бъде в състояние да преодолее смъртта, стареенето, и всички болести, а подобряване на образованието ще доведе до по-мъдро лидерство във всички области на човешката дейност, така че в крайна сметка, утопията ще бъдат постигната.

Утопията е заблуда! Това е понятие, измислено в илюзията, за да ви даде надежда. Но това е една фалшива надежда, защото тя зависи от външни правила и регламенти, които се надявате да бъдете в състояние да създадете и да видите възприети в полза на всички. Налагането на правила отвън е в пълно противопоставяне на дара на свободната воля, която Бог ви е дал.

Свободната воля е един от аспектите на любовта. Тя е в рамките на всеки един от вас. В илюзорното или сънното състояние, което вие в момента изпитвате, вие имате его, което постоянно се противопоставя, защото то самото е разделено и е нуждаещо се, тъй като се бори да оцелее в една изключително враждебна и негостоприемна среда. В Действителността свободната воля е начин, чрез който всички постоянно си взаимодействат с любов един с друг като едно неделима, божествена Същност, в едно с Бог и помежду си – Волята на Един е Воля на Всички!

Когато осъзнаете себе си или се освободите от илюзиорното състояние, в което сте в капан – а това е и вашата задача или пътуване и то определено няма да бъде провалено - всичко ще стане ясно като завесите или мъглата на объркване и невежество се разтварят в блясъка на Реалността, която е всичко, което е. Всичко и всички получават божествени грижи, така че не заставайте срещу Реалността, не я отхвърляйте като ирелевантна, защото няма нищо друго и вашата неизбежна съдба е да се събудите от съня. Да, вие можете да забавите този процес, отказвайки да се осъзнаете, но защо бихте го направили? Това само внася допълнително ненужни страдания, и, разбира се, вие вече сте имали достатъчно много, дори повече, отколкото някога сте искали. Предайте волята си (вашето малко въображаемо его) на Бога и се събудете в радост.

Вашият любим брат, Исус

Превод - Сар 

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS