ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Monday, June 18, 2012

17.06.2012г.

ОТПУСКАЙТЕ СЕ РЕДОВНО В ТИХО И СПОКОЙНО СЪСТОЯНИЕ
 


Ако решите да обърнете особено внимание на интуицията си, вътрешното знание или усещания, можете да получите достъп до много информация и знания, които се отнасят до предстоящото ви пробуждане. Илюзията ви отвлича от пътя ви към дома, тъй като тя отвлича вашето внимание и фокуса ви обратно към вашите физически тела отново и отново, а именно - глад, умора, жажда, тревожност, страх, болка - в една безкрайна поредица от проблеми, с които ви се налага да се справяте незабавно.

Медитацията е начин за преодоляване на тези разправии, но първоначално ви изглежда невъзможно да успокоите ума и тялото, и една или друга от тях ще отклони вниманието ви от медитативната практика. Когато това се случва, вие започвате да се дразните от себе си и често сами се осъждате доста остро за това, което смятате като неуспешен опит да се отпуснете и навлезете в себе си. Но както с всяко умение, редовната практика е необходима, за да се постигнат резултати, които можете да оцените като задоволителни, като знак, че постигате напредък. Но често чувствате, че вашите опити са непродуктивни, пилеене на ценно време, така че вие прекратявате практиката, за да се погрижите за "по-важни" неща.

Опитайте се да не се поддавате на тези изкушения, тъй като те са създадени точно за да ви подвеждат.  Това просто е вашата егоистична страна, която търси внимание от вас, съблазнявайки ви с идеите, че вие имате "по-важни" неща, с които трябва да се справите. Неподдавайки се на тези разсейвания и продължавайки практиките си, вие постигате нещо – преодолявате егото си!

Въпреки това, чрез търсене на духовния прогрес, докато проследявате един миг на просвещаване, момент без никакви мисли, или каквито и да е други духовни очаквания, само това не ви е достатъчно. Вашият ум почти винаги ще се скита, тъй като той е част от човешкото състояние, и  при всяка ситуация е подложен на почти постоянен контрол и преценка. И именно това е, от което трябва да се освободите. Колкото повече се ангажирате с преценка и критика, които идват от егото и ви разделят от вашия център, божествения пламък, който свети в рамките на всеки един от вас.

Очевидно вашето его има много полезна роля, докато пребивавате в илюзията, въплътени в тяло. Неговата задача е да поддържа целостта и здравето на вашите тела, но през еоните, които сте прекарали в илюзията, в
ие сте му давали все повече и повече автономия и сте започнали да разчитат на него за насоки. Въпреки това, особено в духовните дела то е напълно некомпетентно, въпреки че то се опитва да ви напътства и по тези въпроси.

Чрез навлизането в медитативно състояние, вие сами се отделяте от него и от неговите съвети и насоки, които той отчаяно се стреми да зачита и уважава, и това е причината да отвличате вниманието си от медитациите толкова ангажиращо и ефективно. Егото ви не иска да бъде изместено от любящите, състрадателни духовна указания, до които можете да получите достъп, когато успеете да го усмирите, и то постоянно ще се опитва да ви разсейва, така че то може да продължи да ви контролира. Когато някой ви натисне бутона и вие експлодирате, това е вашето его, което ви контролира. Често, след това може да се чудите какво е станало с вас, и да съжалявате за вашите думи или действия.

Да бъдете наясно с това е единственият ефективен начин да го преодолеете, а след това трябва да използвате волята си много решително, за да се отпуснете в онова дълбоко медитативно състояние, където можете да получите достъп до вътрешното си ръководство, вашата интуиция, и до духовните водачи, които са винаги с на вас и на разположение за съвет и насоки, стига да ги помолите да ви помогнат. Това указание е нежно напомняне, което ви кара да се отърсите от дискомфорта, който усещате, когато егото настоятелно ви атакува, и все пак нещо друго, като че ли ви съветва да правите така, е непрепоръчително. И тъй както повечето от вас са осъзнавали от време на време, когато сте се поддавали на пискливия съвет на егото, под чувство на натиск или заплаха, често сте съжалявали по-късно.

Отпускайте се редовно в медитация, или в тихо и спокойно състояние, като се наслаждавате на нежна музика, четете канализирани послания на любов и извисяване, почивайте в природна среда с течаща вода или с вдъхновяващи гледки, и си позволявайте лукса да бъдете просто себе си. Когато всичко това стане ваше интуитивно усещане, а именно че за всичко се полага божествена грижа, в съзнанието ви ще изплува осъзнаването, което ще ви позволи да препотвърдите вашата вяра и вашата вътрешно знание, че трябва да се събудите в славата на вечната радост.

С толкова много любов, Саул.Чрез Джон Смалман


Превод: САР

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS