ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Saturday, July 14, 2012

11.07.2012г.

Ние ви предлагаме все повече помощ във всеки един момент
 

07/11/2012 от Джон Smallman


Тук, в духовните сфери - вашият истински дом - ние, с божественото ръководство на Създателя, насърчаваме, засилваме и утвърждаваме помощта, която ви предлагаме във всеки един момент, защото моментът на вашето пробуждане е изключително близък, и вие имате нужда от нашата помощ. А помощта, която ви е на разположение, е в голямо изобилие – пожелайте само и ще я получите.

Всички вие сте едно, а това означава че изобилната помощ винаги е свободно достъпна за всички, които я търсят, защото всички са постоянно свързани с нея; проблемът обаче за повечето от вас, които осъществяват живот в илюзията е, че илюзията е невероятно разсейваща среда, където телата ви имат нужда от постоянно обгрижване и внимание. Някои от вас успяват да се откъснат за кратък момент от тези отвличащи вниманието нужди, докато си почиват в природата или медитират, но винаги и отново вашето тяло ви подсеща за неговите нужди - храна, напитки, упражнения, притеснения, емоционални проблеми, сън, развлечения, или други отвличащи вниманието потребности.


Помощта, която се предлага, е да ви съдейства при достъп до духовните измерения, така че напътствията, които търсите лесно и интуитивно да се вливат във вашите умове. Всичко, което трябва да знаете е на ваше разположение по всяко време, но за да достигнете до него, трябва да успокоите егоистично настроения си ум, който всички вие притежавате и от който се нуждаете, за да съществувате в света на илюзията. Въпреки това, егото е станало прекалено влиятелно в живота ви. Неговата истинска цел е да ви освободи от досадните задачи на всекидневието, докато сте затворени в тяло, но с течение на времето то е узурпирало тази роля, и сега изразходва огромно количество енергия, давайки съвети и насоки - задача, за която е твърде зле подготвено и за която няма нито съответната мъдрост, нито подходящото намерение.


Това лесно можете да установите в моменти, когато се държите егоистично към другите и ги притискате или реагирате неподходящо когато друг се опитва да ви притисне. И въпреки това вие все още му имате доверие! Вашите его същности постоянно са в отбранителна позиция, защото те са напълно наясно с вашите недостатъци и непрекъснато живеят в страх. Те предават този страх и на вас и го подхранват и провокират при всяка възможност. Страхът им е, че ще бъдат пренебрегнати, ще бъдат забравени, както и че ако бъдат освободени, ще умрат. Така те се борят постоянно, за да ви внушат страх от смъртта, и до голяма степен те са успели да постигнат тази цел. Въпреки това, те продължават да подсилват страха ви, тъй като, ако не ви е страх, тогава няма да имате нужда от тях. И наистина, ако страховете ви не бъдат постоянно подхранвани, те ще започнат да изчезват.


Както често съм ви казвал, ежедневната медитация и релаксация, са основните задачи, за които трябва да отделите време без значение какво се случва в живота ви, защото това е, което ви дава възможност да затворите устата на егото си и да се запознаете с интуицията си - тази мъдра и божествена помощ, която идва при вас от духовните измерения. Шумът, разсеяността
 и нетърпението са подвластни на егото, а медитацията ви дава възможност да се движите сред тях в мир, което е ваше рождено право, вашето лично мястото на комфорт в рамките на обезпокоителните тревоги в илюзията. И тъй като егото винаги е в отбранителна позиция - най-добрата форма на защита е атаката - то винаги е готово да ви атакува. Когато решите да медитирате, то ще ви атакува като започне да отвлича вниманието ви от мира, запълвайки ума ви с далеч по-важни въпроси според него, на които би трябвало да обърнете внимание в момента.

Много от вас са открили, че ако продължат медитационните си практики, отказвайки да се разсейват, могат да преодолеят изискванията за внимание на егото, и когато се върнете от мирното бездействие ще откриете, че нищо гибелно не се е случило. Бедствия се случват единствено когато удовлетворявате нуждите на вашето его – това е ужасило една част от вашите същности, които се чувстват недостойни, неадекватни, и постоянно заплашени от самия живот.


Вие сте божествени същества, готви да се събудите от дълбок и тревожен сън, а вашите его същности са се вживели в сънищата, които преживявате с цел да ви убедят да останете заспали. Помощта, която ви се предлага непрекъснато от духовните измерения е пътят към мира и пробуждането, който заобикаля егото с всичките му страхове и изисквания. И това ще ви доведе триумфално вкъщи.


С толкова много любов, Саул.

Превод:САР
http://johnsmallman.wordpress.com/2012/07/11/we-are-strengthening-the-assistance-we-are-offering-you-in-every-moment/

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS