ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Monday, July 23, 2012

18.07.2012г.

 Не се поддавайте на настроенията, емоциите и тревоги
07/18/2012 от Джон Smallman


Тъй като най-решителният момент в човешката история приближава, много от вас изпитват умора, раздразнителност, промени в настроението, здравни проблеми, проблеми във взаимоотношенията и подобни, така че бъдете наясно, че на всичко, на което
  трябва да обърнете внимание, преди да се събудите се отнася към вашето осъзнаване, и може да бъде доста неприятно за вас. Наблюдавайте вашите настроения, емоции, тревоги, но не се ангажирайте с тях. Не разсъждавайте: "Защо?" "Какво означава това, което казах, /беше ли правилно / грешно това, което казах, си помислих?". Просто наблюдавайте?. . . чувствайте. . . допускайте. . . и се освобождавайте. Не съдете, не търсете вина, защото тя наистина е изцяло илюзорно понятие и затова не е нужно да се разстройвате излишно. Да, тя може да бъде трудно за вас, но помнете, че имате безгранична помощ от онези в духовните измерения, които копнеят да ви помогнат по всякакъв начин, според техните възможности – единственото, което се иска е просто да помолите!


Прошката е ключът. Вие толкова често се упреквате за какво ли не, и то само защото вашите различните култури са ви учили, че не сте достатъчно добри, и нещата, за които най-вече се вините се отнасят за време, когато събитията вече са се случили - "Ако бях или не бях …., това и това нямаше да се случи. " Освен това догадките и самообвиненията или обвиненията към другите са безсмислени и предизвикват единствено болка, която не решава нищо и не променя нищо. В крайна сметка, нищо не се е случило в действителност. Възможно е да ви се струва твърде реално, но част от процеса на пробуждането е напълно да осъзнаете колко илюзорна е илюзията.


Когато се освободите от целия този баласт, който изпълва емоционалното ви съзнание, вие ще откриете, че стресът, над който сте подложени, намалява и моменти на мир ще последват. Вие имате нужда да прекарвате времето си тихо, сами, освобождавайки се от целия този баласт, просто гледайки го как си отива. Няма абсолютно никаква нужда да вините който и да е. Всичко вече е преминало. Приключило е. Като се опитвате да използвате вашите аргументи, за да квалифицирате безсмислени събития и явления от живота ви вие още повече се фокусирате върху тях, задържате се върху тях и продължавате да се закотвяте в илюзорните сънища, на които те са незначителни аспекти.

Твърде много светли души са ви повтаряли отново и отново, че "Вие всички всъщност сте духовни същества, които преживяват един кратък момент като хора." Това е всичко, което е, и то ще премине, така че не се подлагайте на стрес като се безпокоите за това или се опитвате да го промените - просто да променете отношението си към хората, вашето възприятие и се насладете на разнообразието, което това състояние ви носи.

Вие сте там, където сте заради целта, която сте избрали, а именно да извлечете поуки за любовта и прошката, и да помагате на другите да се учат от вашия пример. В действителност има само любов, въпреки че има много красиви аспекти и изрази, а прошката е просто урок, който трябва да се научи по пътя към пробуждането. Прошката е осъзнаването, че никой не ви е обидил, наранил, предал или навредил, а за повечето от вас това е изключително трудно да бъде разбрано, камо ли да може да бъде прието. Всички вие съществувате вечно в божествената прегръдка на Бог, а илюзорният опит, които в момента преживявате е избор, който сте направили индивидуално и колективно, като привидно сте се отделили от Него. Но това си остава напълно илюзорно, без значение колко реално може да ви изглежда.


Единственият изход за вас е да се възползвате от силата на Божията любов, която ви се предлага постоянно. От векове вие сте пренебрегвали това предложение и сте се потапяли в объркаността на илюзията, оспорвайки и влизайки в пререкания за това кое е правилно или грешно, и след това сте отивали на война, за да докажете колко прави сте и колко грешни са другите. Сега, разбира се, повечето от вас на Земята са осъзнали безсмислието на този твърдоглав и арогантен начин на живот. За вас става все по-очевидно, че всички вие наистина сте едно, че действията на всеки един от вас засягат всички останали, а ако се огледате около себе си с ужас ще установите щетите, които сте причинили на планетата си и един на друг.


Това осъзнаване всъщност ви води до големи промени спрямо гледните точки, в които вярвате, и начините, чрез които демонстрирате тези вярвания. Все по-рядко и не толкова настоятелно вие налагате своите вярвания и ценности на другите, или те на вас. Без съмнение, като се вгледате в тези части на света, където войните изглежда нямат край, на вас никак не ви се вярва, че промяната в полза на всички е в ход и то в световен мащаб. Но когато вие търсите доказателства за тези съществени и чудни промени в отношението, което ще ви донесе всичко, за вашето пробуждане, те са видими на много места и в много ситуации.


Когато седнете да си починете или да медитирате, целенасочено възнамерявайки енергиите, които споделяте да се слеят и обединят с тези на останалите със същото намерение по целия свят, и бъдете убедени, че вашата воля относно това е в пълен синхрон с Божията Воля. Вие сте по пътя към пробуждането ви, почти сте достигнали края му и нищо не може да ви попречи да пристигнете.


С толкова много любов, Саул.

Превод: САР
 

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS