ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Sunday, July 29, 2012

25.07.2012г.

Въпросите от лично естество, на които не сте обръщали внимание, все по-често напомнят за себе си, понякога дори твърде напористо

7/25/2012 от Джон Smallman


Пробуждането – невероятното събитие,
което толкова много от вас очакват с огромно нетърпение– приближава както е планирано по график и точно както е предназначено според колективната човешка воля, която вече е нараснала достатъчно, за да убеди Господ категорично, че няма да има връщане назад. Краят, посоката, е ясно определена и не може да бъде избегната. Затова освободете всичките си притеснения и тревоги. Това, за което се надявате, молите, копнеете не е откачена и неосъществима идея, измислена от неколцина мечтатели. Това е реалност, вашият вечен дом, който илюзията е обвила в мъгла и скрила от вас в продължение на толкова дълго време.


Вие винаги сте притежавали намерението да се събудите ( просто сте загубили временно пътя си в сънищата ви), и моментът, за неговото настъпване наближава. Вашата воля е да се събудите, и Божията воля е вие да се събудите; вие просто сте се оставили да бъдете отдалечени от реалността от съблазните на илюзията за един миг или два, но сега тя не представлява повече интерес за вас. Вие силно желаете да се събудите, и когато силата на това желание бъде увеличена чрез членовете на цялото човечеството, събуденото състояние няма вече да ви бъде отказвано.


На всеки човек в момента му се налага да се заема с решаването на лични въпроси, които той е пренебрегнал или отричал, независимо от причината, тъй като те изпълват целия ви съзнателен ум, понякога наистина дори насилствено. За тези, които не са били наясно с духовната си страна - или за тези, които са били избягвали възможността да признаят, че имат такава! – именно подобни въпроси, неочаквано възникващи в тяхното съзнание могат да бъдат много тревожни. Някои могат да си помислят, че полудяват, други могат да чувстват, че са на път да получат нервен срив.


За тези, които са живели със своите емоции, тъй както те са си представяли, напълно под контрол, и които са склонни да осъждат онези, които определят емоциите им като слабости, неефективни, истерични, и т.н., това е тежък удар. Претоварването с емоции е неприемливо! Те могат да потърсят медицинска помощ или да поискат някакви лекарства, или те могат да увеличат приема на алкохол или някаква дрога. Но, когато страничните ефекти от това се появят, те няма да бъдат в състояние да пренебрегнат наличието на тези проблеми. Те трябва да бъдат разгледани и освободени, а за това най-подходяща е прощаването както на себе си, така и на другите.


Прошка, прошка, прошка - това е ключът към здравия разум и вътрешен мир - и още повече прошка. Тя разтваря вината и води към свободата. Ако не прощавате на себе си, и на всеки или всяка група, които са ви обидили по какъвто и да е начин, оставате в капан в състояние да съдите и обвинявате, което ви причинява постоянно нещастие, тъй като вероятно безкрайно дълго ще се замисляте върху думите и действията, извършени срещу вас, едновременно чудейки се как хората могат да бъдат толкова жестоки и болезнени за вас. Ако живеете по този начин, тогава вие сте забелязали и другите, които изглеждат щастливи, и това често ви се струва изключително несправедливо спрямо вас! И целият този мисловен цикъл просто продължава да се повтаря като не ви предлага отмора или решение, а освен това ви възпрепятства собствения ви живот, опитността, както и да се наслаждавате на всеки настоящ момент.

За да сте щастливи, вие трябва да преустановите безкрайната игра на тези остарели умствени ленти, които ви напомнят постоянно колко несправедлив е този живот и колко зле са се отнасяли с вас. Всеки, който е преживял живот в илюзията често и изключително много е страдал през всичките тези еони, и постоянното мислене за това единствено и само ви отделя от истинския живот и истинското състояние на съзнанието. Когато живеете единствено за момента,  вие получавате всички блага  - деца, които щастливо се смеят, птичи песни, красив залез, музика, усмивка от непознат, и всичко това завинаги ще бъде навсякъде около вас. Колкото и труден да е обаче настоящият ви живот, винаги ще има моменти, в които може да изпитвате трудности, но винаги има и моменти, на които може да се радвате. Така че се съсредоточете върху тези моменти, а не върху моментите на вашите злощастия, колкото и постоянни и болезнени да могат да ви изглеждат.


Вие ще се събудите! И е необходимо да съсредоточите вниманието си върху наближаването на това събитие. Всички страдания, дисхармония, и мизерията ще изчезнат, и това наистина е най-радостната перспектива, която ви очаква! Да, наистина, често ви се струва, че сте чакали безкрайно дълго това чудесно събитие и докато чакате, възникват съмнения и тревоги. Така че просто си напомняйте ежедневно, че Бог винаги изпълнява Неговите обещания и продължавайте да съхранявате светлината си високо.


Вие сте подвижни потоци, както и същности, изпълнени от Божествената любов,
 за която сте отворили сърцата си, за да я приемете и споделяте, и тя минава през всеки един от вас, за да помага на всеки един член на човечеството в неговото пробуждане, протичайки през всеки от нас все по-силно и по-силно, тъй като моментът за вашето пробуждане приближава все по-бързо. Вие сте всички основни части на изключително мощното поле на Божията любов, така че си напомняйте често, че сте вечно и безкрайно обичани от Бог, и позволявайте на себе си да усещате топлината, спокойствието, доверието, и преди всичко любовта, извираща от Неговата божествена прегръдка докато очаквате неизбежното навлизане във вашето най-естествено и най-свято състояние. Като си позволите да усетите всичко това, можете да засили любящите по-високи вибрации, които произлизат чрез вас и от вас, след което те биха имали наистина чуден ефект върху всички, с които си взаимодействате, и това е причината да преживяваме живота на Земята в този момент в духовната си еволюция.


С толкова много любов, Саул.

 Превод:САР

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS