ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Wednesday, July 4, 2012

4.07.2012г.

Бог не вика хората на отчетМоментът на събуждането на човечеството в неговото напълно естествено състояние осезаемо приближава. Нетърпението, което проявявате докато чакате това вълнуващо събитие е напълно разбираемо, тъй като вие от изключително дълго време изпитвате това очакващо вълнение. Вашето неуморно търпение скоро ще бъде възнаградено с радост и щастие далеч отвъд най-смелите ви мечти, защото е отправено божествено обещание и то ще бъде почетено в пълен размер.


Продължавайте да държите Светлината и да я споделяте с любов с всички, с които си взаимодействате, това е вашата задача, вашата цел, вашия път, и причината, поради която сте въплътени в този момент в човешката еволюция. Имате цялата помощ, която ви трябва да поддържа вашата вяра в Божието обещание докато настъпи моментът за това вълнуващо събитие - Вашите съмнения и тревоги са просто нереални ефекти, които илюзията упражнява върху вас.


Тя е създадена, за да ви се даде възможност да се скриете от Бога в нея, и един от методите за това е да се предизвика хаос и объркване, докато същевременно предлага начини да се открие Бог чрез различни религиозни вярвания и догми, които се умножиха през вековете . Много от религиозните учения, които се предлагат в нея съдържат някои много добри идеи и концепции, но те често се тълкува погрешно, а в последствие тези заблуди са утвърждавани в закони от и от преподавателите на заблудени и догматични учители.


Вечното съобщение от вашия Божествен Отец е "Обичайте се един друг, както аз ви обичам." Това наистина е толкова просто. Неговата любов за вас е безкрайна, а прекалено много от вас все още се затрудняват да приемат тази божествена истина.

Докато съдите и се осъждате взаимно, ще останете в състояние на обърканост и няма да можете да намирате спокойствие; а ако имате религиозни или духовни подбуди най-вероятно ще търсите Бога за възмездие, за да подкрепи чувствата ви на гняв към другите. Осъждането и укоряването изисква жертви, виновни, а в тази сурова игра никой не е невинен, така че мирът е недостижим. Докато отстоявате само своите си нужди и права и смятате другите за виновни, вие няма да откриете мир, защото вие постоянно ще сте в състояние на недоволство, тъй като тези други ще продължават да живеят и да процъфтяват, въпреки техните очевидни злодеяния. И това ще ви насърчава да предприемате действия, чрез които да им търсите сметка.


Може би сте забелязали, че Бог не изисква от хората да му се отчитат. Той е създал всички вас като перфектни божествени същества и именно така Той винаги ви приема. Осъждането не произлиза от Бога, а от илюзията. Но с течение на вековете илюзията е станала твърде реална за вас, и това ви е донесло още повече страдание. Сега е време да се освободите от пристрастяването си към нея и да я напуснете, заедно с цялата болка, объркване и страдание, което тя причинява. Вашата история показва съвсем ясно, че това е състояние на объркване, в които преобладават разногласия и конфликти, и, където стремежът към мирът отдавна е непостижима концепция
.


Когато се събудите, което със сигурност ще стане, мирът,  удовлетворението, самоприемането и реализирането на вашата истинска природа като божествени същества ще ви отведе до състояние на радост, което понастоящем напълно извън вашите способности на представите ви или разсъжденията ви. Но, бидейки във вашето естествено състояние, вие незабавно ще я разпознаете като реалност, като вашият истински дом, тъй като още веднъж ще изпитате единство с Бог и с цялото Негово божествено творение. Радостта, която ви очаква, ще ви заслепи с необятността на вечния си блясък.


Вашата радост е радост на Бог и Божия воля, а Неговата воля е вечна, непреклонна и неминуема. Вие може да забавите развитието си като се застоите в това състояние, отказвайки да се отворите и да приемете изобилието на Неговата любов, и като пренебрегвате чуждата нужда и болка, както и огорчението на онези, които са ви обидили или оскърбили, търсейки ви сметка.


Това, което трябва да разберете е, че по-голямата част от вашето страдание е причинено от чувствата ви когато сте били несправедливо третирани, както и от представата ви, че е необходимо да търсите компенсация за себе си от другите. Всички, които са хора са страдали, защото им се е струвало, че са сами - незначителни същества в една огромна и негостоприемна вселена, и че никой не се нуждае от тях, нито пък ги цени. Болката от това е твърде голяма, за да може да се понесе и поради тази причина бива отричана и погребвана дълбоко в несъзнателните сфери на съзнанието ви.

Въпреки това, нейното присъствието си остава като тъмнина, засенчваща техните животи, и често изглежда, че единственият начин да се освободите от нея е да причините страдание на другите. Всеки, който носи или причинява страдание на другите, всъщност сам, заради действията, които предприема, той допълнително увеличава собственото си страдание. Това е уловка - 22 ситуация, колкото повече се вреди на другите или им се причинява страдание, толкова по-силно страдание самият той преживява.


Прошката - истинската прошка - е единственият лек за страданието. Като не прощавате просто запазвате чувството за несправедливост, дори го засилвате. Както мнозина от вас вече са разбрали, каквото търсите, това получавате; чувството за несправедливост не изчезва от само себе си, напротив, в действителност то често се превръща в гнойна рана и се засилва, и възвращаемостта, която получавате от това се възприема като незадоволителна.

Само чрез даване на прошка, и усещане така, сякаш спрямо вас не е извършена каквато и да е несправедливост, вие ще бъдете в състояние да облекчите болката, която усещате. В ограниченията на вашата илюзорна среда, която няма смисъл, и все пак тези, които са я сътворили, се чувстват силно облекчени, и са в състояние да намерят спокойствие когато стреса, поддържащ тяхното недоволство, изчезне.


Така че продължавайте подготовката си за събуждането ви като прощавате на всички, които някога са ви наранили или обидили и се освобождавайте от всички нагласи, които не са част от любовта, които илюзията ви окуражава да запазвате. Правейки това,  вие ще усетите мир и ще осъзнаете, че сте вечно обичани от вашия Небесен Отец, след което ще отворите сърцата си, за да приеме любовта му, което очевидно и неизбежно е вашият единствен възможен избор.


С толкова много любов, Саул.

Превод : САР


No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS