ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Thursday, August 9, 2012

8.08.2012г.

Как да реагирате на емоциите е избор, който сами правите
 

08/08/2012 от Джон Смолман

Ние приближаваме до събитията, за които вие, светлинните работници, сте се надявали и сте се молили. На много от вас ви се струва, че чакането е безконечно, макар и да знаем, че времето и опита ви в него, са илюзорни. Но, както вие сте открили, въпреки че е илюзорно, илюзията е жилава и често коравосърдечна среда. Въпреки това, вие продължавате да държите на намерението си да се събудите, въпреки вашите тревоги и съмнения, и в резултат светлината, която носите е станала невероятно много пъти по-силна и помага на другите, тъй като вие демонстрирате мир, състрадание, прошка и приемане, без да са възпрепятствани от самодоволна дискриминация или самоосъждане.


Трудно е, защото вие сте обект на същите емоции, с които всички останали в рамките на илюзията са длъжни да се справят, но докато го правите имате предимството да знаете какво се случва, и защо, вие преминавате през тези преживявания и се чувствате мотивирани да реагирате. Но вие все по-често позволявате на тези емоции да текат през вас, без да реагирате, и това засилва божественото поле на любовта
  така че то предизвиква засилване на информираността в цялото човечество, а именно че изборът на реакция спрямо емоциите е ваш. И мнозина вече изпитват мир вместо противодействие.

Всички на Земята сега интуитивно осъзнават, че емоционалните проблеми, струпали се наведнъж, неочаквано и често неизпросено, трябва да бъдат освободени. На първо място може да имате силно желание да ги освободите, но не и преди да ги изразите насилствено, тъй като те изглеждат толкова невинни, но тихо, скрити дълбоко под тези чувства, тяхната интуитивна реализация внимателно ги убеждава, че когато ги освободите това ще ви донесе удовлетворяваща развръзка и чувство на мир. И тъй като всеки иска мир, те най-накрая ще отговорят много положително на това желание.


Когато освободите вашите проблеми и се отворете към любовното поле, в което сте потопени, вие ще срещнете необикновено спокойствие и стреса ще намалее докато се наслаждавате на това много удовлетворяващо усещане. То е аналогична на това състояние, когато се налага да задържите дъха си поради наличието на лоши миризми или токсични изпарения, находящи се близо до вас, а след като излезете на чист въздух и вдишате дълбоко свежия въздух, с който напълвате дробовете си, вие усещате облекчение и ново осъзнаване на радостта на дишането.


И разбира се, когато дишате физически вие вдишвате Любовта! Вероятно това не е очевидно за вас, но да дишате означава да живеете и Любовта е изключително могъща енергия, която осъществява живота. Това е вечната творческа сила, която насища всички живи същества и осигурява енергията за растежа и развитието. Това е силата, която сте използвали за изграждането на илюзията, и това е светлината, която ви показва как да се освободите от нея.


Любовта е истинската ви природа, но начина, по който я използвате, е избор, който правите във всеки един момент. В илюзията тя най-вече се използва за лично овластяване, защото вие самите се виждате като индивиди в една опасна и застрашаваща околна среда, и тази представа ви е донесла конфликти, страхове, силна омраза, и почти постоянно страдание. Лични егоистични подбуди са вашите опити да избягате от този страх, и като цяло те се оказват гибелни и често водят до катастрофални последици.


Най-накрая истината за това прониква в съзнателните ви умове, и вие вече се опитвате да решите проблемите си чрез преговори, а не чрез конфронтация. Това намалява чувството за страх, който е ендемичен, и насърчава сътрудничеството в полза на всички участници. Когато използвате силата на любовта по този начин възможностите са неограничени, това единствено ще донесе мир, хармония, и чудо във всичко, което правите.


Страхът е липса на любов: това е затваряне на съзнанието за факта, че всички са едно, всички са свързани и взаимно зависими. Използвайки властта му за постигане на лична изгода е като силно ограничаване на канала, през който той се пренася – „ гънка на тръбата” -
 когато хората се затварят напълно за другите, не се осъществява никакъв обмен и тях ги обзема невероятен страх.

Като аналогия: когато притокът на свежа вода се прекъсне в някое езерце, то то се превръща в застояло и токсично блато и не може да поддържа живота; така е и при хората когато се затворят един за друг, в недоверие и страх, те стават като малки острови, свързани с потока на живота чрез огънати или завързани тръби. Тогава основния поток на живота става токсичен, защото вече не се обновява постоянно и се появяват мизерията и страданието.


През последните няколко десетилетия е така, въпреки че са изпратени многобройни екипи за поддръжка, които да отменят прегъването на тръбите, а при необходимост да заменят тези, които са извън ремонт. Резултатът е, че жизнената сила тече по-свободно и по-изобилно, отколкото това се е случвало продължение на еони и, в зависимост от това кой пример ще ви допадне повече, водата или въздуха са станали по-чисти, сладки, свежи и ободряващи. И при тези условия вашето Събуждане е гарантирано и неизбежно.


С толкова много любов, Саул.
 
 Превод:САР
 http://johnsmallman.wordpress.com/2012/08/08/reacting-to-emotions-is-a-choice-you-make/

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS