ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Tuesday, September 18, 2012

16.09.2012г.


Небето е дестинация, към която всички се отправят
 


09/16/2012 от Джон Smallman


Моментът на масовото пробуждане на човечеството все повече приближава. Полето на Божествената Любов, което обгръща планетата продължава да се активизира и да се разширява, тъй като все повече и повече от вас се отварят към него и му позволяват да промени вашата гледна точка за живота и неговия смисъл. Пламъкът на любовта, който вечно свети във всеки един от вас се разраства и разпространява влиянието си все по-далеч, докато вие го упълномощавате да ви освободи от всичко вътре у вас, което е безлюбие, и да ви предложи само любов, независимо в каква ситуация се намирате, и в която може да откриете себе си. Това духовно развитие, в което всички вие сте толкова близо един до друг, е прекрасно творческа авантюра, чиято цел е да се отмие веднъж за винаги цялата болка и цялото страдание, което сте преживели и което в илюзията ви се е струвало толкова реално.


Дори традиционните медии помагат за това, защото гледката на страданието, както и да е причинено, прожектирано визуално и звуково в домовете ви, ви кара да почувствате повече състрадание. Преди времето на радиото, телевизията и лесното пътуване беше много трудно да споделите или разпространите масово силни факти на човешкото страдание в един свят, където хората са живели, така да се каже, обвити и изолирани в своите малки общности. Неколцина се съсредоточиха да бъдете информирани по тези въпроси и направиха всичко възможно, за да помогнат на хората в нужда, но резултатите от техните усилия бяха много ограничени.


С всички нови технологии и масовото образование, сега е невъзможно да останете неосведомени за ужасяващите условия, в които толкова много се опитват да живеят и да
  издържат техните семейства. И с нарастването на тази осведоменост, през последните сто и петдесет години и повече, това донесе енергията на намерението на огромна любов тези въпроси да бъдат разрешени. Понякога е възможно да бъде поета грешна посока, но като цяло са направени големи крачки по отношение на обединяването на хората в групи, за да се предоставят помощ и конструктивни идеи, касаещи най-нуждаещите се. Това желание и целенасочено намерение да се помогне на по-малко привилигированите е нараснало експоненциално през последните няколко десетилетия и сега вече се само поддържа.

Планетарната промяна е осъществена, и желанието и намерението да се облекчи страданието, независимо къде се случва, стават съвсем нормални. Много от вас имат трудности в разбирането, отнасящи се до този нов начин на мислене и поведение, защото животът и спомените са твърде кратки в рамките на илюзията. Но тази промяна в нагласите ви води обратно към реалността, към пробуждането и е насърчила семената на надеждата за далеч, далеч по-добър начин на живот, да покълнат, да растат, а сега и да процъфтяват. Няма да има връщане назад от този далеч по-приятелски и любящ начин на живот, както и следователно далеч по-подходящи начини за разрешаването на каквито и да било проблеми и въпроси.


Това е видно в толкова много сфери от живота, тъй като хората правят важни решения, с които променят структури, за да се даде възможност на творчески идеи и решения да се развиват, където преди, основно негъвкави системи, са поддържали статуквото, или дори са се отдръпвали назад, отменяйки действия, които са били полезни и прогресивни в опитите си да се възстанови и засили потискане на мнозина от малцина. Ендемичният страх, който е сковавал човечеството векове наред е продължаващата причина за всичко това, и този страх в момента се разпръсва от Любовта, която се разпростира навсякъде по цялата планета и обгръща всички по пътя си. Тя е неустоима.

Въпреки това, някои се опитват да се противопоставят и се опитват да обърнат хода на събитията, но това е като да се опитвате да насочите течението на водата в реката нагоре, и тези, които по-скоро целенасочено избират да плуват срещу течението на любящото сътрудничество, което се разраства и разпростира с вълнуващо ентусиазъм, ще бъдат отместени и приети в полето на Любовта. Или, ако те успяват да устоят на божествените енергии и откажат да приемат любящата прегръдка, която се предлага за тях, те ще бъдат отнесени на далеч в среда, която по-добре ще подхожда на тяхното духовно развитие.

Всеки се развива духовно; никой не е имунизиран срещу еволюционните духовни енергии, които постоянно ви насърчава да се движите напред; но, както е и при децата, няма два еднакви напредъка, и така, алтернативна среда е на разположение за тези, за които развитието на настоящето се предвижва твърде бързо или дори тревожно. И те ще открият, че тази среда ги устройва чудесно, защото няма признаци на забележима промяна, и там те ще могат да се развиват докато станат готови и пожелаят да се ангажират с тази промяна.

Отчаянието и безнадеждността са безполезни и твърде болезнени отвличания на вниманието, а тези състояния са били развивани в илюзията през много векове, за да се хранят апатията и изтръпването, както и са позволили да бъдете контролирани и потискани. Въпреки това, тези болестни усещания ще бъдат далеч по-слаби в алтернативната среда, в която "наподобяването" е голямо, тъй като те също са направили стъпки към положителния духовен напредък, въпреки че той все още не е достатъчен, за да ги убеди да отхвърлят илюзията, и да ги остави с изключително смазващи преживявания, които тези усещания могат да причинят, бидейки напълно лишени от любов.


Бог се грижи за Себе си и всички са Самият Той, така че дори и тези, които избират да останат заспали, когато всичко наоколо се събужда, ще открият новата си среда по-малко заплашителна. Тъй като те започват да се разбират какви неописуеми ужаси и страдания е причинило тяхното его, ще бъде безотговорно да им бъде позволено да изпитат пълна мощност на отчаяние и безнадеждност, която първоначално е била разработена в илюзията, защото те не биха могли да минат през нея по друг начин. Бог не би позволил на илюзията да притежава
 "капана на вечността" – или казано по друг начин - ада.


Както безброй пъти сте били информирани, безкрайната любов, в която Бог поддържа и подхранва Неговото творение, гарантира, че никой никога няма да бъде забравен от него или отхвърлен от Него. Всички вие сте Негови деца, безценни съкровища в сърцето Му, които сте достойни да бъдете уважавани и зачитани в продължение на цялата вечност. И всички, които са напълно будни, като самия Бог, е необходимо единствено да споделят Любовта.
Следователно, никой не ще съхранява негодувание в сърцето си, защото те мислят, че тези, които причиниха безотговорно страдания на толкова много хора се твърде лекомислени. Тази идея е част от илюзията, и просто не може да съществува в действителност.

Небето е дестинация, към която всички вие сте се запътили, и всички ще пристигнете там. Това е неоспоримата Божия воля.


С толкова много любов, Соул.


http://johnsmallman.wordpress.com/2012/09/16/heaven-is-the-destination-towards-which-all-are-heading/
Превод: САР

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS