ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Sunday, September 30, 2012

30.09.2012


Вашите вярвания ви обвързват с илюзията

09/30/2012 от Джон Смолман

Вълнението се усилва, тъй като вашето пробуждане все повече приближава. Вие дълго време сте чакали за това и няма да бъдете разочаровани. Някои от вас са имали така наречените "пикови преживявания", когато независимо какво са правили, всичко е протекло перфектно и на ниво на компетентност или способност, която е по-далеч от това, което бихте описали, като обикновено. Това е вдъхновяващо за вас, дори съживително, защото е изглеждало, че не можете да направите нищо лошо, нищо, с което да прекъснете или предотвратите този енергиен поток, който ви е предоставил най-забележителният резултат. Същинското чудо на моменти като тези по никакъв начин не могат да се сравнят с това, което ви очаква при вашето пробуждане.


Пътуването към достигането до този етап в еволюцията ви наистина е било трудно - дълго и изтощително начинание - но краят се вижда, и въпреки че имате съмнения, дълбоко вътре в себе си сте убедени и знаете, че това е самата истина. Когато си почивате, медитирате, или се молите, потърсете тази сигурност в себе си; фокусирайте се върху нея и изкажете намерението си да се събудите, защото правейки това вие си припомняте, че това е вашата съдба и, че това е Божията воля за вас. Правейки това редовно, вие сами си позволявате да потвърдите това дълбоко вътрешно знание и вашите съмнения ще започнат да избледняват. Вие сте на път към къщи, и нищо няма да ви отклони от този път, защото той неустоимо ви привлича.


Всички вие сте божествени същества, които играят въображаеми игри, но именно защото сте божествени, силата на колективното ви съзнание нараства мощно, и заради начина, по който избирате да играете тези игри вие сами убеждавате себе си в тяхната реалност. Когато вярвате в нещо и успеете да убедите себе си, че това е истина, за вас става изключително трудно
 да видите отвъд тази вяра и да признае това, което е - становище, с които сте се идентифицирали - защото вашите вярвания са се превърнали във вашата идентичност и вие смятате, че ако тези вярвания бъдат заличени, ще престанете да съществувате. Ужасяваща мисъл, но вие все още сте склонни да се придържате към тях яростно и непреклонно.

Вашите вярвания ви обвързват с илюзията, защото те са взаимно зависими и неразделни една от друга. Въпреки това вашето вътрешно знание непрекъснато се стремяло да влезе в съзнанието ви, предоставяйки ви нова информация, така че можете да погледнете от тези гледни точки безпристрастно, без да се подчинявате на исканията им за вярност или лоялност. Вярванията могат да бъдат променени или отхвърлени, тъй като вашите знания и опит ви показват своята неадекватност, оставяйки място за разширяване на вашето съзнание и ви дават възможност да приемете нови идеи и информация, тъй като те ви се предоставят. Има безкрайно знание, достъпно за вас, и вие може да задълбочите вашето съзнание и мъдрост, ако се отворите за него, поставяйки под въпрос вашите вярвания в полза на нова информация.


Илюзията е състояние на ограничаване и всичко, което можете да направите, за да разтворите тези ограничения е да тръгнете по път, който ще ви отдалечи от тях. Използването на ума ви за разкриването на безценната стойност на мъдростта, съдържаща се във всяка сфера на човешка дейност, може да бъде едно от най-вдъхновяващите неща. Всеки ден нови знания и мъдрост се откриват в области, които до сега са били смятани за напълно проучени, и в действителност краят на тези открития не се вижда. Временен застой възниква, когато закостенели вярвания предотвратяват това, което е излязло на бял свят чрез правилно проведени проучвания.


Вярванията са като зависимости; може да се окажете оплетени в тях. Всеки е имал преживяване, при което си е съставил мнение за някой, който не е срещал до този момент, но за когото е чувал и по-късно, когато среща този човек и го опознае, с объркване е открил, че представата, която е имал за този човек не отговаря на действителността и следователно му се е наложило да промени или коригира тази представа и убеждение.


Вие всички притежавате убеждения, които в течение на времето дълбоко са се вкоренили във вас и които вие никога не сте поставяли под съмнение – у вас се е появила мисъл, тя е предизвикала усещане у вас по същото време и така се е превърнала в убеждение, или вашите родители или учители са ви накарали да повярвате, че нещо е доказан факт - и след това някое от децата ви или някой от по-младите ви приятели или съдружници ви кара да видите колко недействително е това убеждение. Това може да бъде много обезпокоително за вас! Може би вие отказвате да го погледнете от тяхна гледна точка ( да допуснете дори само пред себе си, че сте били в грешка през всичките тези години може да бъде много болезнено) и започвате да се им се ядосвате, опитвайки се да защитите вярванията си.


Едва когато започнете да поставяте под въпрос вярванията си, без да изпитвате страх, и да освобождавате тези, които вече не ви служат, ще откриете вътре във вас чувство на свобода, усещане за пространство, и ще се почувствате леки. Повечето от вас познават хора със закостенели убеждения и нагласи и знаят колко е труден контактът с тях, дори невъзможен, особено за провеждането на някой смислен разговор. Когато се сблъскате с някой такъв човек, напомнете си, че всеки е огледало, в което виждате собственото си отражение. В началото е доста трудно да приемете тази мисъл, но всички вие осъзнавате, след като сте наблюдавали други, които не са виждали или са избирали да не виждат, техните грешки или недостатъци, колко ясно се отразяват в тях. Наистина ли сте толкова различни?


Проявяването на смелост да разпознаете и да признаете, когато сте допуснали грешка, ви дава голяма възможност да се изчистите от вашите страхове и тревоги, тъй като вие откривате, че да направи това не е животозастрашаващо. И не само това, но нови перспективи за възможности се отварят пред вас, канейки ви да ги изследвате и вашите знания и мъдрост излизат наяве, тъй като вие допускате в себе си усещането за свобода и започвате да се наблюдавате без да бързате и да осъждате. Нуждата ви от незабавно идентифициране и подходяща информация по отношение на това, което трябва да е подходящ период от време, отслабва и вие откривате, че можете да чакате щастливо без да се уповавате на сигурността докато пристигне достатъчно информация, която да ви позволи да разтълкувате всичко правилно.


В рамките на илюзията огромни количества информация, които биха могли да бъдат изключително полезни в решаването на въпроси и за хвърлянето на светлина в трудни ситуации, са били погрешно идентифицирани в моменти на напрежение, което е довело до объркване и страдание за участниците в конфликта. Когато можете да си позволите известно време за размишляване върху даден проблем или ситуация, направете го, не бързайте да откривате и прилагате отговора ( което би демонстрирало блясъка ви ), много болезнени недоразумения, предизвиквани от тези ситуации, могат да бъдат избегнати по този начин, като стрес и тревога например.

Нагласите, изпълнени с любов довеждат до употреба на думи, изпълнени с любов, внимателни действия, поднесени любезно. Бързането води до разсейване и объркване и често води до ненужни и болезнено погрешни схващания, които могат да предизвикат неподходящи реакции, водещи до конфликт. Не бързайте. Вие винаги разполагате с много време, така че не бързайте - или предпочетете да се втурнете. Бъдете изпълнени с любов във всяка ситуация и се насладите на огромното намаляване на стреса и тревогите, което това ви донася. Това е една много голяма промяна в поведението и отношението ви за повечето от вас, и изисква вашето постоянно съзнание, но вашите водачи и ангели са непрекъснато с вас, помагайки ви и насърчавайки ви и наградите, които ще получите далеч ще надхвърлят вложените усилия.

С толкова много любов, Соул.Превод: САР 

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS