ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Sunday, October 21, 2012

21.10.2012


За да можете да помогнете на спящите е необходимо да обуете обувките им и да вървите в тях
10.21.2012 от Джон Смолман

Земната датата 21 декември 2012 е в съзнанието на много хора, тъй като те гледат напред към пробуждането на човечеството, и се чудят какво наистина ще се случи, ако изобщо се случи, на или преди тази дата. Въпреки всички вдъхновяващи канализирани послания, насочени към значението на тази дата мнозина, докато се чудят дали наистина нещо ще се промени, се надяват на най-доброто, но в действителност те сами се подготвят да се справят с голямо разочарование. А водещите медии продължават да се съсредоточават върху същите стари неща - "нови" лоши новини за икономиката, за политиката, за заплахи от терористични заговори или войни, за изменението на климата, земетресения, и т.н. – къде, ви питам, е добрата новина?

Илюзията крие от вас вечната духовна връзка с Бога. Вие вярвате в него, усещате го напълно, но нямате никакъв опит с него - няма смисъл от усещането, вкус, мирис, звук или знак за Божието присъствие в живота ви. Вие сте се молили, медитирали, чели сте вдъхновяващи духовни книги от някои мистици, които са се докоснали до божественото, и от хора, които са имали лични преживявания близки до смъртта. Но повечето от вас не са имали личен опит, чрез който да опознаят Бог. Телата могат да изпитват само през основните пет сетива, така че трябва да разчитате на вярата си, надеждата си, но колкото повече датата наближава, толкова повече вашите съмнения се усилват.  Ако не изпитвате съмнения, тогава може би вие не сте честни спрямо себе си или може би се отказвате от тях.

За вас, периодът на изчакване на обещаното пробуждане, е труден и тревожен момент. Полето на Божествената любов, обгръщащо планетата и цялото човечество, е чувствително към вашата тревожност. Опитайте се да намерите утеха в знанието, че колкото и нереален или недостатъчен да е вашият опит с божествената ви природа, това не променя факта, че вие ​​сте, винаги сте били и винаги ще бъдете божествени същества, възлюбени деца на Бога. Това е истината. Това е вечната истина, дори в рамките на илюзорната реалност, в която в момента изпитвате живот в изключително ограничена форма.

Вашето нереално незнание е тежко бреме, което доброволно сте избрали да понесете, когато сте се завърнали в илюзията, за да бъдете носители на светлина и пътеводители за тези, които все още са дълбоко заспали в нея. За да помогнете на тези, които са толкова дълбоко заспали, вие трябваше да изоставите вашите спомени за Реалността, за да може да преживеете това, което те изпитват и напълно да осъзнаете техния страх и объркващо затруднение, което всъщност няма никакъв смисъл, ако не сте затворени в нея. Гледано извън нея, от реалността, то илюзията не съществува. Но от вътре, тя изглежда съвсем реална и всички въпроси, проблеми, болка и страдание, с които тя ви се представя, са много плашещи и убедителни.

За да можете да помогнете на спящите вие трябваше да обуете обувките им и да ходите с тях. Но въпреки, че изоставихте спомените си за Реалността, вашето знание за Нея е дълбоко вътре във вас, така, както и в спящите, но вие, както и те, сте наясно с нейното съществуване. Това осъзнаване е инструмент, който използвате, за да ви напътства безпогрешно по пътя към дома, и това е начина, по който можете да покажете на и на другите пътя. Но целта на илюзията е да повиши съмненията в умовете ви като за да постигне този резултат тя се нуждае от вашето затъване в притесненията и тревогите на ежедневния илюзорен живот.

Ето защо ние постоянно ви напомняме за абсолютно необходимото условие да отделяте време, в което да прекарвате в тишина -  време за молитви или медитация, което ще повиши и поднови силата ви, както и вашето съзнание, че вие сте носители на светлината и пътеводители с много важна мисия: пробуждането на човечеството, за което ние в духовните измерения сме ви осигурили постоянна и неизменна помощ. Ако ви се налагаше да бъдете убедени, че правите тази огромна задача без чужда помощ, ще бъдете претоварени. Вие не може да го направите сами. Затова трябва да отделяте време и пространство, всеки ден, за да се свързвате с нас, така че да поддържате постоянно осъзнаването на факта, че никога не сте сами. Съмнения ще имате, но също така вие най-категорично ще знаете, че не сте сами.


Това, което сте се съгласили да направи и правите, е наистина невероятно. Вие влязохте отново в илюзията свободно и доброволно за подпомагане на вашите братя и сестри, тъй като те се борят да намерят пътя към дома. Това не е първият път когато доброволно сте избрали да подпомагате спящите, които са хванати в капана на илюзията, и вашата решителност и постоянство, които отдавате за реализирането на тази задача е божествено призната и удостоена с чест. Това е задача, в която успехът е неизбежен, защото това е Божията воля, и той е гарантиран. Напомняйте на себе си отново и отново, особено когато съмненията ви връхлетят, че сте божествено обичани, защитени и ръководи във всеки един момент от съществуването ви, както и че провалът не е налична опция, защото вашият успех е божествено осигурен.

С толкова много любов, Соул.Превод: САР 

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS