ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Wednesday, October 31, 2012

24.10.2012

Предоставя ви се достъп до дълбините на вашето същество24.10.2012 от Джон Смолман


Причината, че имате толкова много съмнения за пробуждането на човечеството е, че илюзията е
  обвита в булото на мрака, която крие реалността от вас. Реалността е навсякъде, тя е всичко, тя е всеобхватна и в нея, по време на съществуването си, вие сте си представяли една нереална, затворена, разделена, и самотна среда - на пръв поглед много реално за вас – и в нея вие сте усещали себе си отделени и сами, изключени от всички ваши индивидуални човешки тела. И тези много ограничаващи тела могат да се ползват в твърде кратък и ограничен живот. Краткостта на живота ви в илюзията е плашещо подчертана от необятността на видимата вселена и с много дълъг срок на съществуване в сравнение със собственото ви телесно съществуване.

От гледна точка на чистата наука, не на духовната сфера, животът, заедно с всичко, което го съпътства, е пъзел и разочарование - "Какъв, по дяволите, е неговият смисъл." Нещата растат и умират в един безкраен и болезнен цикъл на раждане, развитие и упадък, и осъзнаването на това, което се предлага на хората, не им предлага абсолютно никаква надежда за истинския смисъл.

И въпреки това животът и осъзнаването за живота не са нещо, което вие желаете да загубите. Вие искате това състояние да продължи, защото въпреки всичките проблеми, които то ви представя, остават също така чувствителни, физически и интелектуални развлечения и удоволствия, които могат да го направят стойностен - живот просто заради самия себе си, подобно на ентусиазма на малките деца, които просто се забавляват, но вашето отношение към него е яростно. Освен това, всеки от вас в известен смисъл притежава вътре в себе си неизкоренима надежда, че трябва да има смисъл в живота, и че не може всичко да приключи след толкова кратък период от време и вие силно желаете да можехте да откриете какъв е този смисъл.

Така че, през целия период, през който сте преживявали човешко въплъщение, вие сте търсили неговия смисъл, както и причината за бедствията, които ви сполетяват - болести, земетресения, суша, наводнения, вулканични изригвания, и смърт - и сте измислили ужасни богове, на които сте избрали да вярвате и които трябва да умилостивявате. Някои от вас все още вярват в тези богове и ги използват като оправдание за убиване и осакатяване на другите!

Но от самото начало, дълбоко у всеки от вас, са скрити въглените на неугасимия огън на Божията любов към вас. За да го откриете вие трябва да навлезете в себе си и да се дистанцирате от егоистичните безумия, които ви заобикалят. И това не е лесно за вас, въпреки че има много хора, които биха могли да ви научат как, защото по-голямата част от тези учители са се загубили точно както и вие и се опитват да намерят себе си чрез вашия успех, ако го постигнете. Всеки един от вас се стремят към това, но много малко от вас са успели да го открият, тъй като отвличането на вниманието на илюзията обезкуражава отвореността към всичко, което не е от нея, всичко, което не е научно доказано или не е в състояние да бъде описано и обяснено логически.

Непреклонната упоритост и решителност не са достатъчни, в действителност те действат като блокаж. За да се достигне до тези вътрешни дълбочини вие трябва да се откажете от празнота или пространство, което се появява между мислите ви, като ги наблюдавате без да се ангажирате с тях. Тъй като всички култури насърчават постоянна ангажираност със съдържанието на съзнанието ви, за да придобиете този навик и да се научите да се изключвате за определен период от време, се изисква много практика. Малцина са го усвоили и са писали за прекрасните преживявания, които настъпват, когато те успяват да останат в това състояние, но за повечето от вас то остава недостъпно. Възможно е добре да усвоите усещането за спокойствие, тишина, което носи облекчението на стреса, но тези вътрешни дълбочини са останали за по-голямата част скрити, а за всички намерения и цели, непознати.

Сега, когато божественото поле на любовта, което обхваща и обгръща Земята се засилва, достъпът до тези вътрешни дълбините на вашето същество се отварят за вас. Спокойното усещане, което всички вие имате, че наистина съществува дълбок и мистичен смисъл на живота ви, се промъква в съзнанието ви и изисква вашето внимание. Тази пламтяща жарава вътре във вас вдъхновява пламъка и вашето желание да се присъедините към Неговия източник, става неустоимо. То все още изглежда нереално, неопределимо, но вие вече не сте в състояние да пренебрегнете вътрешните си подтици, които ви насърчават да позволите на своя вътрешен свят да се отвори и ще ви покаже колко скъпо сте обичани, и колко неделима част сте в действителност от източника на целия живот .

Самият Източник, Самият Бог, отрежда вие да бъдете наясно за Него, защото знае, че преживяното знание за Него ще ви донесе безкрайна радост, и именно това е неговата воля за вас. Да го познавате означава да бъдете едно с Него, а прекратяването на илюзията ще премахне завесата, зад която сте се крили от Него през цялото това време. Пробуждането ви е близо, и е гарантирано.

С толкова много любов, Соул.Превод: САР 

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS