ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Thursday, November 1, 2012

28.10.2012


Всеки път, когато се чувствате нападнати, вие позволявате на илюзията да засегне ума ви


28.10.2012 от Джон Смолман


Едно от многото възхитителни неща, които ще откриете, когато се събудите от вашия доста дълъг сън, е колко светло, ясно, и ентусиазирано живо изглежда всичко, което е и това няма да бъде просто поради самите
явления, тъй като те са част от илюзията. И тъй като вие все повече се пробуждате и оставате в пълно съзнание, силата на тези усещания ще се засили, тъй като възможността да ги изпитате расте. Няма да е моментно пробуждане в пълния блясък на Божието присъствие, защото това би било непоносимо за вас в първия момент; вместо това блясъкът ще увеличи интензитета си, което е най-подходящо докато се настроите към вашите нарастващи способности.

Вие ще знаете, че сте у дома, защото ще познаете и преживеете Реалността на сътворението като част от себе си, и себе си като част от творението - вечно неразделни, с вашия Създател и радостта от това, че е неописуемо. Реалността е наистина невероятно изживяване, от което вие колективно сте се изключили преди много дълго време, и сега е време отново да ви бъде върнато. Вие сте създадени в едно с Бога; Неговата воля и вашата, винаги ще бъдат в съответствие; недоразумения от всякакъв вид са напълно невъзможни и пробуждането ви ще ви върне към това величествено състояние.


Пътят ви към къщи е труден, защото със силното си колективно въображение вие сте успели да изградите в илюзията голям избор на разсейващи "атракции". Те само са ви изглеждали привлекателно първоначално, докато не започнахте да откривате чудовищността на хаоса и объркването, с които сте решили да се обградите като сте се потопили в тях. Сега колективното желание да се завърнете у дома стана много по-силно от желанието ви да играете ролята на заблудени, и така, именно това е мястото, където сте се запътили.

Състоянието на заблуда отдавна е едно от най-разсейващите и объркващите условия, които илюзията е наложила върху вас. Вие всички познавате някого, когото с радост бихте описали като същество, което от време на време се заблуждава, защото сте го наблюдавали да се държи по начини, които нямат смисъл. Но, в илюзията, повечето от вас са прекарали невероятни дълго време в заблудено състояние на ума. Всеки път, когато се чувствате нападнати, подценени или обидени, вие позволявате на нереалното да засегне ума ви. Факт е, че винаги сте били и сте едно с Бог, напълно неразделна част от него или от всеки друг, но сте предпочели да не осъзнавате това, защото избрахте да въведете илюзорно състояние, където нищо не е такова, каквото изглежда. Като едно с Бога вие сте перфектни божествени същества, напълно живи в любовта, където нищо не ви напада или дори не бихте могли да си представите подобно нещо. Фактът, че не изпитвате това състояние показва съвсем ясно, че сте заблудени. И вашето пробуждане ще доведе до окончателния край на това нещастно състояние.

Всичко, което смущава спокойствието и ви причинява безпокойство или страх ще изчезне, защото всички тези състояния са напълно нереални. Страданията, които сте изпитвали са играли важна роля в отвличането ви, както и за приемането на илюзията за толкова реална, защото вие бяхте в състояние през по-голямата част само за кратко да изпитате щастие преди някои мисли да проникнат в съзнанието ви и да ви разсеят. В илюзията вие непрекъснато живеете в състояние на "ами ако?" И притеснения и тревоги помрачават всеки един момент и повлияват на вашите решения.

Ако гледате малки деца, които си играят и са напълно погълнати от игрите си, можете да видите, че те са спокойни и в мир; никакви тревоги не могат да смутят тяхната концентрация. Но тъй като те растат, вашите различни култури им налагат все повече ограничения, което е причина те да започнат да се притесняват. И колко често вие казвате на собствените си деца да не се притесняват, че се тревожат излишно, защото за вас техните проблеми изглеждат толкова незначителни и маловажни? Кой кого заблуждава?

Вие сте божествено обичани и обгрижвани. Илюзията е точно това - и вие ще се събудите. Съсредоточете се върху тази истина; напомняйте си това, всеки път, когато тревогите нападнат вашето спокойствие и задоволство. Когато го направите, ще
получите мир, защото знаете, че това е вярно. Да, докато продължавате да стоите в илюзията, нейните безумия ще продължават да задържат вниманието ви, но ако сами си напомняте за нейната преходност и илюзорна същност, вие се подготвяте за вашето пробуждане и вашето енергийно поле има мирно и успокояващо влияние върху тези, с които осъществявате контакт. Те ви виждат точно такива, каквито сте - топла и любяща душа, предлагаща комфорт и стабилност в един полудял свят, и за да бъдете такива, каквито сте е вашата причина да бъдете въплътени в този момент в духовната еволюция на човечеството. А за това, както знаете, на вас ви е оказана огромна чест.

С толкова много любов, Соул.Превод: САР 

No comments:

Post a Comment

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS