ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Sunday, July 29, 2012

25.07.2012г.

Въпросите от лично естество, на които не сте обръщали внимание, все по-често напомнят за себе си, понякога дори твърде напористо

7/25/2012 от Джон Smallman


Пробуждането – невероятното събитие,
което толкова много от вас очакват с огромно нетърпение– приближава както е планирано по график и точно както е предназначено според колективната човешка воля, която вече е нараснала достатъчно, за да убеди Господ категорично, че няма да има връщане назад. Краят, посоката, е ясно определена и не може да бъде избегната. Затова освободете всичките си притеснения и тревоги. Това, за което се надявате, молите, копнеете не е откачена и неосъществима идея, измислена от неколцина мечтатели. Това е реалност, вашият вечен дом, който илюзията е обвила в мъгла и скрила от вас в продължение на толкова дълго време.


Вие винаги сте притежавали намерението да се събудите ( просто сте загубили временно пътя си в сънищата ви), и моментът, за неговото настъпване наближава. Вашата воля е да се събудите, и Божията воля е вие да се събудите; вие просто сте се оставили да бъдете отдалечени от реалността от съблазните на илюзията за един миг или два, но сега тя не представлява повече интерес за вас. Вие силно желаете да се събудите, и когато силата на това желание бъде увеличена чрез членовете на цялото човечеството, събуденото състояние няма вече да ви бъде отказвано.


На всеки човек в момента му се налага да се заема с решаването на лични въпроси, които той е пренебрегнал или отричал, независимо от причината, тъй като те изпълват целия ви съзнателен ум, понякога наистина дори насилствено. За тези, които не са били наясно с духовната си страна - или за тези, които са били избягвали възможността да признаят, че имат такава! – именно подобни въпроси, неочаквано възникващи в тяхното съзнание могат да бъдат много тревожни. Някои могат да си помислят, че полудяват, други могат да чувстват, че са на път да получат нервен срив.


За тези, които са живели със своите емоции, тъй както те са си представяли, напълно под контрол, и които са склонни да осъждат онези, които определят емоциите им като слабости, неефективни, истерични, и т.н., това е тежък удар. Претоварването с емоции е неприемливо! Те могат да потърсят медицинска помощ или да поискат някакви лекарства, или те могат да увеличат приема на алкохол или някаква дрога. Но, когато страничните ефекти от това се появят, те няма да бъдат в състояние да пренебрегнат наличието на тези проблеми. Те трябва да бъдат разгледани и освободени, а за това най-подходяща е прощаването както на себе си, така и на другите.


Прошка, прошка, прошка - това е ключът към здравия разум и вътрешен мир - и още повече прошка. Тя разтваря вината и води към свободата. Ако не прощавате на себе си, и на всеки или всяка група, които са ви обидили по какъвто и да е начин, оставате в капан в състояние да съдите и обвинявате, което ви причинява постоянно нещастие, тъй като вероятно безкрайно дълго ще се замисляте върху думите и действията, извършени срещу вас, едновременно чудейки се как хората могат да бъдат толкова жестоки и болезнени за вас. Ако живеете по този начин, тогава вие сте забелязали и другите, които изглеждат щастливи, и това често ви се струва изключително несправедливо спрямо вас! И целият този мисловен цикъл просто продължава да се повтаря като не ви предлага отмора или решение, а освен това ви възпрепятства собствения ви живот, опитността, както и да се наслаждавате на всеки настоящ момент.

За да сте щастливи, вие трябва да преустановите безкрайната игра на тези остарели умствени ленти, които ви напомнят постоянно колко несправедлив е този живот и колко зле са се отнасяли с вас. Всеки, който е преживял живот в илюзията често и изключително много е страдал през всичките тези еони, и постоянното мислене за това единствено и само ви отделя от истинския живот и истинското състояние на съзнанието. Когато живеете единствено за момента,  вие получавате всички блага  - деца, които щастливо се смеят, птичи песни, красив залез, музика, усмивка от непознат, и всичко това завинаги ще бъде навсякъде около вас. Колкото и труден да е обаче настоящият ви живот, винаги ще има моменти, в които може да изпитвате трудности, но винаги има и моменти, на които може да се радвате. Така че се съсредоточете върху тези моменти, а не върху моментите на вашите злощастия, колкото и постоянни и болезнени да могат да ви изглеждат.


Вие ще се събудите! И е необходимо да съсредоточите вниманието си върху наближаването на това събитие. Всички страдания, дисхармония, и мизерията ще изчезнат, и това наистина е най-радостната перспектива, която ви очаква! Да, наистина, често ви се струва, че сте чакали безкрайно дълго това чудесно събитие и докато чакате, възникват съмнения и тревоги. Така че просто си напомняйте ежедневно, че Бог винаги изпълнява Неговите обещания и продължавайте да съхранявате светлината си високо.


Вие сте подвижни потоци, както и същности, изпълнени от Божествената любов,
 за която сте отворили сърцата си, за да я приемете и споделяте, и тя минава през всеки един от вас, за да помага на всеки един член на човечеството в неговото пробуждане, протичайки през всеки от нас все по-силно и по-силно, тъй като моментът за вашето пробуждане приближава все по-бързо. Вие сте всички основни части на изключително мощното поле на Божията любов, така че си напомняйте често, че сте вечно и безкрайно обичани от Бог, и позволявайте на себе си да усещате топлината, спокойствието, доверието, и преди всичко любовта, извираща от Неговата божествена прегръдка докато очаквате неизбежното навлизане във вашето най-естествено и най-свято състояние. Като си позволите да усетите всичко това, можете да засили любящите по-високи вибрации, които произлизат чрез вас и от вас, след което те биха имали наистина чуден ефект върху всички, с които си взаимодействате, и това е причината да преживяваме живота на Земята в този момент в духовната си еволюция.


С толкова много любов, Саул.

 Превод:САР

Tuesday, July 24, 2012

22.07.2012г.

Влиянието на Любовта сега е с доминиращо влияние и обгръща цялата планета


07/22/2012 от Джон Smallman


Както всички знаете, вашето пробуждане е божествено гарантирано.
Така че, когато вашите проблеми ви връхлетят и донесат със себе си безброй много усещания и емоции, просто се вгледайте в тях и ги оставете да си ходят. Да се ангажирате с тях като мислите за тях и се чудите какво те означават е безполезно, защото по този начин ги задържате в ума си и засилвате чувствата, усложнявайки процеса на освобождаване. Може да се чувствате тъжни, ядосани, депресирани, изпълнени с тревога или вина, наранени, предадени, експлоатирани - изборът е безкраен и нищо от това не е приятно, но ако се ангажирате или се опитвате да осъждате или разбирате тези чувства, това просто ще ви отнеме още повече време за да се изчистите от тях. Много от вас ще се чувстват много уморени или изтощени, докато това се случва, така че отделете време за спане, и голяма част от необходимото ви осъзнаване може да ви осени докато правите това.


Бъдете сигурни, че освобождавайки се от тези чувства и позволявайки им да си отидат ще облекчи неразположението ви, което възниква, когато те ви идват на ум, и вие ще откриете мира в себе си, въпреки дискомфорта.
И разбира се ежедневните ви моментите на медитация и релаксация дневните периоди на релаксация и медитация са времето, през което тези тежести могат по-лесно да бъдат освободени.


Всички, които избират да се събудят, ще направят това, и ако и вие искате да се събудите, следователно вече сте направили този избор.
Изключително полезно е да си напомняте често, най-малко веднъж на ден, че вие ​​наистина ще се събудите, защото това потвърждава и засилва намерението ви да го направите. Човечеството съзнателно прави този избор с убедителна решителност всеки ден, и то е колективно и решително намерение, което ще бъде осъществено.


Когато е посявал у вас неугасимия пламък на любовта си, Бог е знаел, че моментът на вашето пробуждане ще бъде неизбежен резултат от тези действия.
Той ви е оставил свободни да решавате за себе си кога точно да настъпи този момент. През вековете интензивността на желанието ви да се върнете към Неговата любяща прегръдка се е увеличавало или угасвало, редувайки се в съответствие с предпочитаното от вас отношението спрямо любовта и омразата. На колективно ниво вие сега решително сте направили своя избор в полза на любовта, а областите, където омразата е преобладаваща губят сплотеността си и силата, която тя е упражнявала толкова дълго спрямо вас бързо отслабва.


Влиянието на Любовта сега е с доминиращо влияние и обгръща цялата планетата и
неумолимо се разпростира във всяка сцена на човешка дейност, за да разсее  противоречията и разногласията, които ви тормозят от толкова дълго време.
Резултатите, които тя постига са неоспорими и това може да го видите, ако проследите действията на настоящата официална власт, както и нейното разпадане и уронване на авторитета по целия свят. Това разпадане ще продължи, докато не се разпаднат и сринат всички стари корумпирани системи, отстъпвайки място на една нова и просветена система, която ще даде всичко от себе си и ще съблюдава да се спазват най-добрите интереси на всички на планетата.


Нова ера на мир и изобилие е на път да се установи на Земята, и всички на Земята ще имат огромна полза, ако това бъде постигнато.
Конфликтите и яростните противопоставяния вече няма да имат място на Земята и няма да създават възможности за разделение на враждуващи фракции, защото любовта е източникът на вашето съществуване още от моментът на вашето създаване и прегръща всички без изключение, не позволявайки на нито едно пространство или причина да ви отдели от Нея.

С толкова много любов, Саул.


Превод :САР 

Monday, July 23, 2012

18.07.2012г.

 Не се поддавайте на настроенията, емоциите и тревоги
07/18/2012 от Джон Smallman


Тъй като най-решителният момент в човешката история приближава, много от вас изпитват умора, раздразнителност, промени в настроението, здравни проблеми, проблеми във взаимоотношенията и подобни, така че бъдете наясно, че на всичко, на което
  трябва да обърнете внимание, преди да се събудите се отнася към вашето осъзнаване, и може да бъде доста неприятно за вас. Наблюдавайте вашите настроения, емоции, тревоги, но не се ангажирайте с тях. Не разсъждавайте: "Защо?" "Какво означава това, което казах, /беше ли правилно / грешно това, което казах, си помислих?". Просто наблюдавайте?. . . чувствайте. . . допускайте. . . и се освобождавайте. Не съдете, не търсете вина, защото тя наистина е изцяло илюзорно понятие и затова не е нужно да се разстройвате излишно. Да, тя може да бъде трудно за вас, но помнете, че имате безгранична помощ от онези в духовните измерения, които копнеят да ви помогнат по всякакъв начин, според техните възможности – единственото, което се иска е просто да помолите!


Прошката е ключът. Вие толкова често се упреквате за какво ли не, и то само защото вашите различните култури са ви учили, че не сте достатъчно добри, и нещата, за които най-вече се вините се отнасят за време, когато събитията вече са се случили - "Ако бях или не бях …., това и това нямаше да се случи. " Освен това догадките и самообвиненията или обвиненията към другите са безсмислени и предизвикват единствено болка, която не решава нищо и не променя нищо. В крайна сметка, нищо не се е случило в действителност. Възможно е да ви се струва твърде реално, но част от процеса на пробуждането е напълно да осъзнаете колко илюзорна е илюзията.


Когато се освободите от целия този баласт, който изпълва емоционалното ви съзнание, вие ще откриете, че стресът, над който сте подложени, намалява и моменти на мир ще последват. Вие имате нужда да прекарвате времето си тихо, сами, освобождавайки се от целия този баласт, просто гледайки го как си отива. Няма абсолютно никаква нужда да вините който и да е. Всичко вече е преминало. Приключило е. Като се опитвате да използвате вашите аргументи, за да квалифицирате безсмислени събития и явления от живота ви вие още повече се фокусирате върху тях, задържате се върху тях и продължавате да се закотвяте в илюзорните сънища, на които те са незначителни аспекти.

Твърде много светли души са ви повтаряли отново и отново, че "Вие всички всъщност сте духовни същества, които преживяват един кратък момент като хора." Това е всичко, което е, и то ще премине, така че не се подлагайте на стрес като се безпокоите за това или се опитвате да го промените - просто да променете отношението си към хората, вашето възприятие и се насладете на разнообразието, което това състояние ви носи.

Вие сте там, където сте заради целта, която сте избрали, а именно да извлечете поуки за любовта и прошката, и да помагате на другите да се учат от вашия пример. В действителност има само любов, въпреки че има много красиви аспекти и изрази, а прошката е просто урок, който трябва да се научи по пътя към пробуждането. Прошката е осъзнаването, че никой не ви е обидил, наранил, предал или навредил, а за повечето от вас това е изключително трудно да бъде разбрано, камо ли да може да бъде прието. Всички вие съществувате вечно в божествената прегръдка на Бог, а илюзорният опит, които в момента преживявате е избор, който сте направили индивидуално и колективно, като привидно сте се отделили от Него. Но това си остава напълно илюзорно, без значение колко реално може да ви изглежда.


Единственият изход за вас е да се възползвате от силата на Божията любов, която ви се предлага постоянно. От векове вие сте пренебрегвали това предложение и сте се потапяли в объркаността на илюзията, оспорвайки и влизайки в пререкания за това кое е правилно или грешно, и след това сте отивали на война, за да докажете колко прави сте и колко грешни са другите. Сега, разбира се, повечето от вас на Земята са осъзнали безсмислието на този твърдоглав и арогантен начин на живот. За вас става все по-очевидно, че всички вие наистина сте едно, че действията на всеки един от вас засягат всички останали, а ако се огледате около себе си с ужас ще установите щетите, които сте причинили на планетата си и един на друг.


Това осъзнаване всъщност ви води до големи промени спрямо гледните точки, в които вярвате, и начините, чрез които демонстрирате тези вярвания. Все по-рядко и не толкова настоятелно вие налагате своите вярвания и ценности на другите, или те на вас. Без съмнение, като се вгледате в тези части на света, където войните изглежда нямат край, на вас никак не ви се вярва, че промяната в полза на всички е в ход и то в световен мащаб. Но когато вие търсите доказателства за тези съществени и чудни промени в отношението, което ще ви донесе всичко, за вашето пробуждане, те са видими на много места и в много ситуации.


Когато седнете да си починете или да медитирате, целенасочено възнамерявайки енергиите, които споделяте да се слеят и обединят с тези на останалите със същото намерение по целия свят, и бъдете убедени, че вашата воля относно това е в пълен синхрон с Божията Воля. Вие сте по пътя към пробуждането ви, почти сте достигнали края му и нищо не може да ви попречи да пристигнете.


С толкова много любов, Саул.

Превод: САР
 

Friday, July 20, 2012

15.07.2012г.

Любовта няма врагове, следователно и никой от вас няма


07/15/2012 от Джон Smallman

Всичко се носи по невероятно красив начин, подготвяйки се за моментът на Голямото събуждане, който нито ще закъснее, нито ще бъде отменен, защото вашето колективно решение е да се събудите, и това решение е изцяло в съгласие с Божията воля. Всички вие сте били определени за момента на това изключително важно събитие, и въпреки че по-голямата част от човечеството все още е дълбоко заспало, тази ситуация предстои да се промени. Вие, носителите на светлината и светлинните работници, извършвате страхотна работа, освобождавайки се от остарелите нагласи, които са несъвместими с божественото поле на Любовта, обгръщащо планетата ви и в резултат на което сте отворени за прегръдката на Бог. Когато правите това вашите индивидуални енергийни полета започват да светят по-ярко, да засияват и да предават към всички, с които си взаимодействате, Божията безгранична и безусловна любов. А неговата воля е всички на планетата да осъзнаят Неговата любов, за да не ги бъде никога повече страх да се събудят.


Осъждането е било ендемично на Земята в продължение на много дълго време, и до такава степен, че никой не е недокоснат от чувството за вина и липса на достойнство, които вървят ръка за ръка с него. Божията любов към вас е безгранична, вие сте Неговото божествено потомство, перфектните му отражения, и следователно, да се осъждате е напълно ненужно и неподходящо. Бог никога не е съдил и никога няма да съди.


Осъждането е концепция, базирана на страх, който беше въведен от различните раси и култури на човечеството като чувство на разделение, което илюзията насърчава усилено, и хората са почувствали нужда да се предпазят от атаките на другите. Осъждането ви разделя и настройва едни срещу други и не ви позволява да проектирате чувството на липса на достойнство на други хора, което от друга страна частично
 намалява колективната ви вина, която се е появила в резултат на вашия избор да се скриете от баща ви в илюзията.

В илюзията, осъждането е от съществено значение, защото светът се разглежда като пълен с "други", които ще ви навредят, и следователно да се нарекат неморални или зли заради действията им се счита за необходимо. От най-ранни времена, племенните водачи с помощта на своите поддръжници са излъчвали като орган фигури, които да могат да взимат решения и да осъждат тези, които не отговарят на това, което се счита за нормално поведение в племето. А това разбиране се допълни и разви с течение на времето. Вие всички сте наясно с невероятните несъответствия, до които то води, тъй като различните култури, раси и религии произвеждат свои собствени кодове на приемливо поведение като едновременно с това осъждат тези, които имат различни от техните собствени вярвания.


Бог е Любов, и следователно, ние всички сме Божии деца, които са вечно с Него. Любовта няма врагове, и следователно и вие нямате. Но илюзията ви показва един свят на разделение и остра дисхармония, и той е само в това илюзорно състояние, от което трябва да се събудите. Това състояние непрекъснато ви е причинявало силна болка и страдание, и въпреки невероятните си усилия да промените света - в различни предполагаеми еволюционни върхове на цивилизацията - в такъв, където всички биха били третирани справедливо и състрадателно, успехът винаги ви се е изплъзвал.


И колкото повече вярваме в разделението и индивидуалността, толкова дълго то ще продължи да съществува. Единственото средство за защита, достъпно за вас, е да се събудите, и крайният момент, в който можете да направите това, бързо приближава. Любовта, която обгръща планетата, копнее да прегърне целия живот, и най-сетне направи огромен напредък, тъй като все повече от вас осъзнават лудостта на многото противоречиви ваши вярвания, които ви поставят в противоположни фракции и лагери, така че да можете да обявявате война от . . .най-малкото нещо! Замислете се за който и да е проблем, вяра или ситуация, и някой, без значение къде, който е готов да обяви война заради това – единствено за "благото на човечеството"!


Любовта залива планетата и разтваря твърдостта, която е заразила толкова много сърца, и е създала непреодолимо желание сред вас да промените вашите враждебното отношение, не само един към друг, но и между отделните култури и вярвания, които са различни и дори загадка за вас. Също така тя ви подканва да работите върху разбирането и зачитането на всички раси, религии и култури. И именно това
 намерение ви побутва всички вас постоянно и неизбежно към вашето пробуждане.

Фокусирайте вниманието си върху любовта, и върху всичките и аспекти, които стават видими навсякъде по света, тъй като тя все повече се реализира, засилва и укрепва, а Нейната сила да ви помогне е безкрайна, божествена и всеобхватна. Всичко, което трябва да направите, е да и се отдадете и да се освободите от нагласата за осъждане. Вие всички сте божествени същества, които са на път да се събудят от един див и най-объркващ кошмар в блясъка на истинската си същност – а именно в състоянието на възвишена и вечна хармония в едно с цялото творение.


С толкова много любов, Саул.

Превод: САР 

Saturday, July 14, 2012

11.07.2012г.

Ние ви предлагаме все повече помощ във всеки един момент
 

07/11/2012 от Джон Smallman


Тук, в духовните сфери - вашият истински дом - ние, с божественото ръководство на Създателя, насърчаваме, засилваме и утвърждаваме помощта, която ви предлагаме във всеки един момент, защото моментът на вашето пробуждане е изключително близък, и вие имате нужда от нашата помощ. А помощта, която ви е на разположение, е в голямо изобилие – пожелайте само и ще я получите.

Всички вие сте едно, а това означава че изобилната помощ винаги е свободно достъпна за всички, които я търсят, защото всички са постоянно свързани с нея; проблемът обаче за повечето от вас, които осъществяват живот в илюзията е, че илюзията е невероятно разсейваща среда, където телата ви имат нужда от постоянно обгрижване и внимание. Някои от вас успяват да се откъснат за кратък момент от тези отвличащи вниманието нужди, докато си почиват в природата или медитират, но винаги и отново вашето тяло ви подсеща за неговите нужди - храна, напитки, упражнения, притеснения, емоционални проблеми, сън, развлечения, или други отвличащи вниманието потребности.


Помощта, която се предлага, е да ви съдейства при достъп до духовните измерения, така че напътствията, които търсите лесно и интуитивно да се вливат във вашите умове. Всичко, което трябва да знаете е на ваше разположение по всяко време, но за да достигнете до него, трябва да успокоите егоистично настроения си ум, който всички вие притежавате и от който се нуждаете, за да съществувате в света на илюзията. Въпреки това, егото е станало прекалено влиятелно в живота ви. Неговата истинска цел е да ви освободи от досадните задачи на всекидневието, докато сте затворени в тяло, но с течение на времето то е узурпирало тази роля, и сега изразходва огромно количество енергия, давайки съвети и насоки - задача, за която е твърде зле подготвено и за която няма нито съответната мъдрост, нито подходящото намерение.


Това лесно можете да установите в моменти, когато се държите егоистично към другите и ги притискате или реагирате неподходящо когато друг се опитва да ви притисне. И въпреки това вие все още му имате доверие! Вашите его същности постоянно са в отбранителна позиция, защото те са напълно наясно с вашите недостатъци и непрекъснато живеят в страх. Те предават този страх и на вас и го подхранват и провокират при всяка възможност. Страхът им е, че ще бъдат пренебрегнати, ще бъдат забравени, както и че ако бъдат освободени, ще умрат. Така те се борят постоянно, за да ви внушат страх от смъртта, и до голяма степен те са успели да постигнат тази цел. Въпреки това, те продължават да подсилват страха ви, тъй като, ако не ви е страх, тогава няма да имате нужда от тях. И наистина, ако страховете ви не бъдат постоянно подхранвани, те ще започнат да изчезват.


Както често съм ви казвал, ежедневната медитация и релаксация, са основните задачи, за които трябва да отделите време без значение какво се случва в живота ви, защото това е, което ви дава възможност да затворите устата на егото си и да се запознаете с интуицията си - тази мъдра и божествена помощ, която идва при вас от духовните измерения. Шумът, разсеяността
 и нетърпението са подвластни на егото, а медитацията ви дава възможност да се движите сред тях в мир, което е ваше рождено право, вашето лично мястото на комфорт в рамките на обезпокоителните тревоги в илюзията. И тъй като егото винаги е в отбранителна позиция - най-добрата форма на защита е атаката - то винаги е готово да ви атакува. Когато решите да медитирате, то ще ви атакува като започне да отвлича вниманието ви от мира, запълвайки ума ви с далеч по-важни въпроси според него, на които би трябвало да обърнете внимание в момента.

Много от вас са открили, че ако продължат медитационните си практики, отказвайки да се разсейват, могат да преодолеят изискванията за внимание на егото, и когато се върнете от мирното бездействие ще откриете, че нищо гибелно не се е случило. Бедствия се случват единствено когато удовлетворявате нуждите на вашето его – това е ужасило една част от вашите същности, които се чувстват недостойни, неадекватни, и постоянно заплашени от самия живот.


Вие сте божествени същества, готви да се събудите от дълбок и тревожен сън, а вашите его същности са се вживели в сънищата, които преживявате с цел да ви убедят да останете заспали. Помощта, която ви се предлага непрекъснато от духовните измерения е пътят към мира и пробуждането, който заобикаля егото с всичките му страхове и изисквания. И това ще ви доведе триумфално вкъщи.


С толкова много любов, Саул.

Превод:САР
http://johnsmallman.wordpress.com/2012/07/11/we-are-strengthening-the-assistance-we-are-offering-you-in-every-moment/

Friday, July 13, 2012

8.07.2012г.

Вие не сте това, което вярвате, вие сте безкрайно много повече

07/08/2012 от Джон Smallman

Всичко е едно. Не съществува разделение, защото всичко, което съществува, има своето съществуване в рамките на нашия Небесен Отец. И както мнозина са усетили, Отец е много ограничаваща концепцията, чрез която Той може да бъде описан, камо ли да се определи, тъй като наистина всички тези определения - Бог - Баща-Майка-Бог, Създател, Любов, Божествено единство, Безкрайно вдъхновение, от Което целият живот черпи съществуване във всеки един момент, съдържат далеч по-голям смисъл от общоприетите схващания.


Очевидно е, че думите са ви необходими, за да комуникирате един с друг, докато стоите затворени в булото на илюзията, но както самата илюзия, думите са напълно недостатъчни средства, с които да се прави опит да се опише неописуемото. Можете да направите най-доброто с тях, и те могат да ви бъдат много полезни, но не се захласвайте при използването на определения с далеч по-необясним смисъл за вашите разбирания. Различните разбирания за смисъла на думите, използвани за изразяване идеята за същността на Бога, са довеждали твърде много до състояние на война, което обаче не ви е помогнало да разберете колко ограничаващи и колко причиняващи разделение могат да бъдат те. Това разделение продължава в ежедневието ви в личните взаимодействия до международните и
 правителствени такива.

Думите са
 интелектуални инструменти и, когато се разбират като такива, те са много полезни, но когато към тях се добавят емоционални и неискрени значения, те могат да имат фатални последици. Думите могат да се превърнат във вярвания, с които хората ще се борят - вярвания, че думите сами по себе си никога не биха могли адекватно и напълно да бъдат разбрани. Те често са прочувствени, и така имат огромна власт над тези, които се придържат към тях до степен, че те лично се идентифицират с тези вярвания и ще ги защитават с живота си и с живота на другите!

Всеки човек е пропит с вярвания - фамилни, културни, религиозни, политически, националистически, спираме се само върху няколко - и много от тях са толкова дълбоко вкоренени, че собствениците им не са наясно, че те са единствено вярвания! Те често се считат за очевидни и рационални истини, така че когато хора от различни вероизповедания не са съгласни, резултатите от тези разногласия може да доведат до големи страдания за много хора, тъй като силата на живота е използвана по един нелюбящ и разрушителен начин.


Но разбира се, вие не сте вашите вярвания, вие сте безкрайно много повече. И осъзнаването на тази истина се промъква в съзнанието на човечеството. Животът - енергията, която преминава през всичко, което съществува - е Любов. А за липсата на по-добра аналогия, то е като електричество, една сила, която може да се използва по много начини и за много цели. Въпреки това, когато използвате тази сила, любов, всеки въпрос, пред който сте изправени, вие ще сте в състояние да се справите по задоволителен начин, хармонично, бързо, и най-благоприятно за всички участници. И истината за това става все по-очевидна за всички по цялата планета, тъй като все повече и повече хора реагират с любов един към друг при призиви за помощ за решаване на проблеми дори от най дребно естество, или такива, на които не се е обръщало достатъчно внимание и са оставали нерешени, поради което те могат да доведат до катастрофални последици.


Именно промените към онези от вас, които изглеждат твърде различно поради тяхната етническа принадлежност, националност или религиозни и политически убеждения, са показатели за повишаването на съзнанието на човечеството. На всички вас ви става ясно, че всички вие обитавате една планета и следователно сте зависими един от друг и наистина нямате друг избор, освен да работите заедно – с чувство на любов, честно, разумно, прозрачно и с нагласата, че всички печелим, ако искате да се избегне унищожаването на околната среда, която прави живота на земята да е възможен за вас.


Любовта прониква във всеки един от вас, защото вие малко по малко отпускате защитните прегради, зад които криете в продължение на толкова дълго време колко уязвими сте всъщност и същевременно осъзнавате, че в състоянието на уязвимост вие откривате вашите истински силни страни. Когато вие ги споделите с другите, вие ще ги окуражавате и те да споделят техните с останалите, и тогава ще откриете, че почти всички страхове са безпочвени, защото когато разкриете уязвимостта си, вие ще разберете, че любовта, която сте пазили скрита, мислейки си, че е слабост, протича гладко, лесно и мощно през всичките тези, с които споделяте. Разбира се, все още има много хора, които тепърва трябва да намерят смелост да се разкрият пред себе си и останалите, но все повече и повече от вас се справят с това с течение на времето.


Любовта е безкрайно мощна сила. Тя ви обгръща всички вас, и тайната да я намерите вътре във вас е да я споделяте неограничено, така както толкова много от вас сега правят. Точно както една добре позната песен ви казва " Любовта променя всичко", и това в действителност е божествената истина. Отворете сърцата си; лесно е. И приемете необятността на божествената любов, която ви обгръща и постоянно ви побутва към момента на събуждането ви.


С толкова много любов, Саул.

Превод: САР

Wednesday, July 4, 2012

4.07.2012г.

Бог не вика хората на отчетМоментът на събуждането на човечеството в неговото напълно естествено състояние осезаемо приближава. Нетърпението, което проявявате докато чакате това вълнуващо събитие е напълно разбираемо, тъй като вие от изключително дълго време изпитвате това очакващо вълнение. Вашето неуморно търпение скоро ще бъде възнаградено с радост и щастие далеч отвъд най-смелите ви мечти, защото е отправено божествено обещание и то ще бъде почетено в пълен размер.


Продължавайте да държите Светлината и да я споделяте с любов с всички, с които си взаимодействате, това е вашата задача, вашата цел, вашия път, и причината, поради която сте въплътени в този момент в човешката еволюция. Имате цялата помощ, която ви трябва да поддържа вашата вяра в Божието обещание докато настъпи моментът за това вълнуващо събитие - Вашите съмнения и тревоги са просто нереални ефекти, които илюзията упражнява върху вас.


Тя е създадена, за да ви се даде възможност да се скриете от Бога в нея, и един от методите за това е да се предизвика хаос и объркване, докато същевременно предлага начини да се открие Бог чрез различни религиозни вярвания и догми, които се умножиха през вековете . Много от религиозните учения, които се предлагат в нея съдържат някои много добри идеи и концепции, но те често се тълкува погрешно, а в последствие тези заблуди са утвърждавани в закони от и от преподавателите на заблудени и догматични учители.


Вечното съобщение от вашия Божествен Отец е "Обичайте се един друг, както аз ви обичам." Това наистина е толкова просто. Неговата любов за вас е безкрайна, а прекалено много от вас все още се затрудняват да приемат тази божествена истина.

Докато съдите и се осъждате взаимно, ще останете в състояние на обърканост и няма да можете да намирате спокойствие; а ако имате религиозни или духовни подбуди най-вероятно ще търсите Бога за възмездие, за да подкрепи чувствата ви на гняв към другите. Осъждането и укоряването изисква жертви, виновни, а в тази сурова игра никой не е невинен, така че мирът е недостижим. Докато отстоявате само своите си нужди и права и смятате другите за виновни, вие няма да откриете мир, защото вие постоянно ще сте в състояние на недоволство, тъй като тези други ще продължават да живеят и да процъфтяват, въпреки техните очевидни злодеяния. И това ще ви насърчава да предприемате действия, чрез които да им търсите сметка.


Може би сте забелязали, че Бог не изисква от хората да му се отчитат. Той е създал всички вас като перфектни божествени същества и именно така Той винаги ви приема. Осъждането не произлиза от Бога, а от илюзията. Но с течение на вековете илюзията е станала твърде реална за вас, и това ви е донесло още повече страдание. Сега е време да се освободите от пристрастяването си към нея и да я напуснете, заедно с цялата болка, объркване и страдание, което тя причинява. Вашата история показва съвсем ясно, че това е състояние на объркване, в които преобладават разногласия и конфликти, и, където стремежът към мирът отдавна е непостижима концепция
.


Когато се събудите, което със сигурност ще стане, мирът,  удовлетворението, самоприемането и реализирането на вашата истинска природа като божествени същества ще ви отведе до състояние на радост, което понастоящем напълно извън вашите способности на представите ви или разсъжденията ви. Но, бидейки във вашето естествено състояние, вие незабавно ще я разпознаете като реалност, като вашият истински дом, тъй като още веднъж ще изпитате единство с Бог и с цялото Негово божествено творение. Радостта, която ви очаква, ще ви заслепи с необятността на вечния си блясък.


Вашата радост е радост на Бог и Божия воля, а Неговата воля е вечна, непреклонна и неминуема. Вие може да забавите развитието си като се застоите в това състояние, отказвайки да се отворите и да приемете изобилието на Неговата любов, и като пренебрегвате чуждата нужда и болка, както и огорчението на онези, които са ви обидили или оскърбили, търсейки ви сметка.


Това, което трябва да разберете е, че по-голямата част от вашето страдание е причинено от чувствата ви когато сте били несправедливо третирани, както и от представата ви, че е необходимо да търсите компенсация за себе си от другите. Всички, които са хора са страдали, защото им се е струвало, че са сами - незначителни същества в една огромна и негостоприемна вселена, и че никой не се нуждае от тях, нито пък ги цени. Болката от това е твърде голяма, за да може да се понесе и поради тази причина бива отричана и погребвана дълбоко в несъзнателните сфери на съзнанието ви.

Въпреки това, нейното присъствието си остава като тъмнина, засенчваща техните животи, и често изглежда, че единственият начин да се освободите от нея е да причините страдание на другите. Всеки, който носи или причинява страдание на другите, всъщност сам, заради действията, които предприема, той допълнително увеличава собственото си страдание. Това е уловка - 22 ситуация, колкото повече се вреди на другите или им се причинява страдание, толкова по-силно страдание самият той преживява.


Прошката - истинската прошка - е единственият лек за страданието. Като не прощавате просто запазвате чувството за несправедливост, дори го засилвате. Както мнозина от вас вече са разбрали, каквото търсите, това получавате; чувството за несправедливост не изчезва от само себе си, напротив, в действителност то често се превръща в гнойна рана и се засилва, и възвращаемостта, която получавате от това се възприема като незадоволителна.

Само чрез даване на прошка, и усещане така, сякаш спрямо вас не е извършена каквато и да е несправедливост, вие ще бъдете в състояние да облекчите болката, която усещате. В ограниченията на вашата илюзорна среда, която няма смисъл, и все пак тези, които са я сътворили, се чувстват силно облекчени, и са в състояние да намерят спокойствие когато стреса, поддържащ тяхното недоволство, изчезне.


Така че продължавайте подготовката си за събуждането ви като прощавате на всички, които някога са ви наранили или обидили и се освобождавайте от всички нагласи, които не са част от любовта, които илюзията ви окуражава да запазвате. Правейки това,  вие ще усетите мир и ще осъзнаете, че сте вечно обичани от вашия Небесен Отец, след което ще отворите сърцата си, за да приеме любовта му, което очевидно и неизбежно е вашият единствен възможен избор.


С толкова много любов, Саул.

Превод : САР


Tuesday, July 3, 2012

1.07.2012г.

 Катаклизмите са от съществено значение
07/01/2012 by John Smallman
Много от вас се чувстват доста депресирани в хода на времето и вие не получавате лично чувство за напредъка по вашите индивидуални пътища към пробуждането. Всъщност, всичко изглежда, че упорито стои на едно и също място. Но това не е вярно;  просто изглежда така. Една голяма част от вас са на Земята, за да служат като енергийни канали с цел подпомагането на човечеството и на планетата в процеса на пробуждането и. За вашите човешки телесни органи е изключително трудно да изпълняват ролята на енергиен тръбопровод и поради което някои от вас изпитват прекалено силна умора. Вие не сте сами в това, но може да се окаже, че няма никой с  когото можете да се говори за тези процеси, а е възможно и да се чудите дали случайно не сте малко полудели, тъй като светът около вас продължава да се развива както обикновено - кризи навсякъде! И всеки работи така, сякаш нищо нередно не се случва!

И докато западните основни медийни източници на информация продължават да се съсредоточават вниманието си върху икономическите проблеми, политическите щуротии, и върху необичайните атмосферни условия, които могат да бъдат проследени в много области, зад кулисите е постигнат огромно количество напредък. И така, у вас се е загнездило чувството, че нещо не е както трябва да е, но на вас ви е необходимо нещо повече - за предпочитане драматични доказателства, че необходимите и съществени промени за вашето пробуждане се случват. Бъдете спокойни, те със сигурност ще ви бъдат дадени и веществени доказателства, започват да ви се предоставят.


Вашите очаквания са се повишили, дългоочакваният Златния век е бил почти пред очите ви, но все още не го виждате.
. . . Трудно е да се поддържа положително отношение, като имате това чувство на несигурност, но ако се обърнете навътре към себе си и помолите за помощ, ще намерите спокойствие и ще намалите нивата на стреса.  Големият тласък продължава, и като резултат от това божествения енергиен поток обгръща планетата ви много интензивно, както и всички вас, енергийните канали, което ви пренасища с енергия, поради което и чувството ви за силна умора. Вие извършвате страхотна работа, заради което сте силно почитани. Така че дръжте се  - за всичко се полага божествена грижа.


Приливът на божествена енергия е, разбира се, напълно пречистващ, това е пречистване, което изчиства всички негативни нагласи и поведения, с които човечеството е било ангажирано толкова ентусиазирано през всичките тези векове.
Тези от вас, които вероятно са усетили или видели енергията може в действителност да са осъзнали прочистващия процес. Съсредоточете се върху него, и го наблюдавайте колко е ефективен. Вие ще бъдете в състояние да видите блестящите аури на тези, които са освободили целия или по-голямата част от непринадлежащия на любовта им товар, което означава, че те се движат напред към своето събуждане, демонстрирайки на всички около тях огромната сила на божественият поток на енергията и насърчавайки всички да се ангажират с него.


Това наистина е време на голяма промяна, голям катаклизъм.
Промени, които човечеството е необходимо да направи, за което е умолявано да направи и отхвърлянето им сега е вече невъзможно, защото процесът за осъществяване на тези промени е необратим. Тези катаклизми са от съществено значение, и са изключително положителен знак, че вие се движите напред, към божествената си и небесна съдба.


Вашето човешкото поведение е доста странно, имайки предвид, че вие често знаете, че на даден въпрос трябва да се обърне внимание, да се положат грижи за решаването на проблема, но в същото време прекарвате много време в обсъждане на възможните начини за справяне със ситуацията, а след това се появява друга ситуация.
Тогава вие премествате вниманието си към новата ситуация и започвате да я обсъждате, оставяйки предишната, дори я забравяте, или най-малкото, оставяте я на заден план. И така проблемите се редуват без никакъв знак за реалното им разрешаване. Страстите се разгорещяват, и така започвате да си прехвърляте вина. Странно наистина! Но сега, с цялата духовна помощ, която облива планетата ви, това се променя.

Невероятно е колко бързо вкоренени и нелюбящи нагласи започват изключително бързо да се осъзнават навсякъде по целия свят. Човечеството е обхванато от чувство за спешност, все повече се осъзнава, че отношението и поведението трябва да се променят драстично, или човешкото съществуване ще стане нетърпимо на планетата Земя. Това осъзнаване се разраства бързо и съвсем скоро дори политици ще започнат да се осъзнават, тъй като техните избиратели искат промяна и изказват волята си твърде гръмогласно. Всичко се движи напред много задоволително, тъй като осъзнаването в Единността на човечеството – а именно, че всички трябва да живеят добре, като едно цяло, все повече нараства и се разпространява.  Божествените последици, които бяха осигурени в момента на разделението, ще бъдат осъществени красиво и идеално, точно според божественият план.


С толкова много любов, Саул.

Превод: САР

 http://johnsmallman.wordpress.com/2012/07/01/upheavals-are-essential/ 

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS