ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Thursday, August 30, 2012

29.08.2012г.

Безконечното чакане

08/29/2012 от Джон Смолман
Ние всички сме едно. Вие знаете това. Това означава, наред с много други неща, че ние в духовните измерения непрекъснато осъзнаваме, че вие правите най-доброто, на което сте способни по отношение на вашето събуждане и събуждането на цялото човечество от илюзията. Това е трудна, а понякога и изтощителна задача, която сте избрали да поемете, и ние ви почитаме от сърце за вашата смелост и упоритост. Вие успявате! Само ви се струва, че постигането на изпълнението на това начинание продължава много по-дълго, отколкото сте очаквали, и така то се превърна в скучно за вас, тъй като когато сте се съгласили да го направите и сте се ангажирали с него, вие сте вложили изключително големи надежди и невероятен ентусиазъм.

А тези надежди и ентусиазъм са били и са напълно оправдани. В илюзията липсата на чувството на божествените енергии, забравянето на тяхната същина, създава усещането за безконечно чакането, както и липса на жизненост, които много от вас изпитват твърде изтощително. Вие знаехте, че има вероятност да преживеете тези най-различни изтощения, преди да се въплътите, но ако погледнете на ситуацията отстрани, абстрахирайки се от нея, е   невъзможно да си представите такива евентуалности по който и да е смислен начин. Опитът Е опит. Докато не го преживеете, е невъзможно да разберете или наистина да си го представите. И това е още една причина, поради която сте толкова почитани и уважавани в духовните измерения. Необходимо бе огромни количества смелост, за да приемете това предизвикателство и вие се справяте с него блестящо.

Ние непрекъснато ви предлагаме насърчаване и съдействие, тъй като ви наблюдаваме как се борите с привидната реалност на илюзията - понякога илюзията почти успява да ви убеди, че тя е реалност и, че всичко, освен нея е фантазия. Но, когато и духът ви да спадне, силата на Божията любов във вас винаги ще ви даде възможност да се издигне, да види отвъд илюзията, и да изпълни своята божествена задача. Вие вършите прекрасна работа, вашият успех е неизбежен, и вие знаете това, без значение колко съмнения може да изпитате. Така че продължавайте да се трудите усърдно, съсредоточавайки цялото си внимание върху внушаващия благоговение резултат, който следва неотлъчно вашето пробуждане. Наистина, вие не се движите мудно, вие се извисявате.

Вие може да се чувствате така сякаш крилата ви са завързани, дори може да се почувствате като пилета, на които главите са отсечени, объркани, постигайки много малко, преборвайки се толкова, колкото да се надигнете сутрин; в действителност, вие правите точно това, което, влизайки в илюзията, правят и хората. Действате като канали, чрез които надигащата се вълна на божествената енергия се влива постоянно и принася на човешкото съзнание осъзнаване за Бога, Източника на всички и всичко, които са неделима, съществена и вечна проява.

Тази нарастваща и увеличаваща се осведоменост за Източника - който е създал всичко, което съществува - учудва много хора, които поради редица
 сложни причини, стигнали до заключението, че човешкият живот е кратък и безцелен момент в безразборно разлагаща се, несигурна и неотзивчива Вселената. Откритието, че те вече не вярват, че човешкият живот е една афера, появила се като резултат от сливането на карбонатни съединения, е зашеметяваща реализация - първоначално напълно неприемлива за тях и която те твърде неохотно, но в крайна сметка са приели.

Така че, да повторя: вие сте проводници, чрез които Божията Любов протича обилно и постоянно, за да помага на всички да се събудят. Това, което правите, може да се направи единствено от вас, вие нямате дубльори; никой не може да ви замени. . . и разбира се не са необходими заместители, защото вашият успех е Волята на Бога, чиято воля ще бъде постигната - и вие сте избрани да извършите тази задача, заради вашите несравними способности, с които ще я  доведете до успешен край.

Така че, отпуснете се, медитирайте, отделяйте редовно време за това през целия ден. Не е необходимо да сте на тихо място, просто изключете ума си от всичко, което отвлича вниманието около вас - и си напомняйте, че винаги сте осветявани от Божията любов, която ви подкрепя и закриля във всеки един момент. И тъй като това, което правите, е абсолютно задължително, без изключение, всичко, което е божествено се грижи за постигането вашия успех!

С толкова много любов, Соул.

Превод: САР 

Wednesday, August 29, 2012

26.08.2012г.

ПРЕКРАТЯВАНЕТО ПРЕДСТОИ – ТОЧНО КАКТО Е ОПОВЕСТЕНО!

08/26/2012 от Джон Смолман

Всички Божии деца са
 побутнати към пробуждането, и по-голямата част от тях реагират много положително. Времената на мрак, хаос, объркване и страдание са към своя край, както е и божествено предопределено; в действителност краят е на прага ви – точно, както е оповестено! Истината, че човечеството на планетата Земя не е само в огромната вселена и вашето обкръжение вече не може да се пази в тайна. Толкова много от вас вече знаят това, имат личен опит с тази истина и вече са сподели, че знаят това с другите, така че опитите да се запази тази тайна всъщност търпят провал – на практика те са безумни.

Както Исус ви каза: "В дома на Отца Ми има много обиталища." "Неговата къща" е цялото творение и именията не са милиарди мъртви, стерилни планети, но славни, ползотворни, и изобилни среди, отглеждани с любов от Неговите обични деца, живеещи в приятна творческа хармония и изобилие. Тези деца са ваши братя и сестри, и когато се съберат отново и подновите с тях семейната идилия, радостта ви ще бъде безгранична.


Те са в непосредствена близост до вас, подпомагайки ви в оценените ви усилия да се събудите. Тяхна радост е да ви помогнат по всеки начин, който е в техните възможности. Така че, не се страхувайте да се обърнете към тях, те са готови, отзивчиви и на разположение.


Полето на любовта, която заобикаля и обгръща планетата Земя в този момент на нейната и вашата еволюция е всепроникващо и нищо, намиращо се в илюзията не може да го засегне. И именно поради този факт невероятни обрати в отношенията и поведенията се случват навсякъде. Никъде и никой не е имунизиран или защитен от този мощен и божествен пренос на енергия. Тя е напълно инвазивна, не остоима и все поглъщаща. Всъщност това е най-невероятно приобщаващата и неразграничаващата от обвивките и тя включва всичко славно в нея.


Непознаването на тази великолепна истина няма да продължи много дълго, освен ако не изразите изключително могъщо намерение да останете незапознати. Но защо бихте постъпили така? Да, неколцина, които явно показват, че те не ще се предадат на Божията любов ще останат неосъзнати, защото те са избрали на този етап да се дисоциират от истината, опитвайки се да поддържат и дори да засилят илюзорната среда, която ви държи в робство от толкова дълго време.


В крайна сметка, осъзнаването на безумието от опитите да поддържа тази затворена, изолирана, невероятно ограничена и враждебна среда, ще проникне в техните
 съзнания, и тогава те също ще потърсят Божията любяща прегръдка. Докато те правят този избор, ще им бъде дадена възможност да продължат сякаш нищо не се е променило - ненаясно с радостта, на която по-голямата част от човечеството се е предало.

Радостта е вашата съдба. Това е мястото, където Бог ви е създал и това е божествено състояние, в което ще се върнете. Докато чакате за това значимо събитие, което ще ви обгърне вечно във винаги викащите ви, всичко обхващашите ръце на вашия любящ Небесен Отец, просто се отпуснете. . . вие не трябва да правите нищо друго освен това! Това е така, защото при едно наистина отпуснато състояние, вие отваряте
 сърцата си към Бога, и следователно към всички съзнателни същества, цялото творение, и по този начин вие ставате любов вместо съпротива, състрадание, вместо осъждане, приемане вместо отблъскване - и така се сливате с всички създадени същества.

Отхвърлянето и разделението произлизат от илюзията; Реалността е безкрайно пропусклива. Никой, който желае да бъде допуснат, няма да бъде отхвърлен - това е безусловната любов на Бог в действие. Вашето завръщане у дома се очаква твърде развълнувано и с ентусиазирано очакване, тъй като ние ви наблюдаваме и окуражаваме от духовните реалности докато вие напредвате с бързи крачки напред към присъединяването си с нас тук. Вие винаги сте принадлежали тук в божествените сфери; вашето отсъствие е било само моментно, но тъй като на вас ви се струва безконечно, ние ще отпразнува завръщането ви по най-величествените начини, напълно подхождащи на онези, които са издържали това дълго и трудно пътуване, което определено ви се струва, че сте имали. Тези фантастични празненства далеч ще надминат очакванията ви и това, което можете да си представите. Вашето възторжено удоволствие е гарантирано!

С толкова много любов, Соул.

Превод : САР

Thursday, August 23, 2012

22.08.2012г.

Големите правителства са пред разпадане
 
08/22/2012 от Джон Smallman


Наистина прекрасни неща се случват по цялата планета, тъй като моментът на събуждането наближава. Много от вас могат да усетят енергиите на промяната, които проникват в масовото съзнание и ви водят към любящата  прегръдка на Божественото поле, което сега спомага за развиването на Земята, както и на всичките форми на живот, които тя поддържа. Трябва само да се отпуснете и да позволите на тази енергия да ви обгърне, така сякаш се потапяте в успокояващ балсам. По този начин вие драстично ще промените вашите индивидуални енергийни полета, приближавайки ги все повече и повече към божествената хармония. Хармонията се разпространява по цялата планета чрез вълната на мира и състраданието, омекотяване на сърцата, които през вековете на конфликти, предателства и огромно страдание са се вкоравили и станали неотзивчиви.

Това омекотяване носи със себе си светлина, откритост и желание да се вслушва, чува, разбира и да си сътрудничи с другите хора, изповядващи философии, култури, етноси и ценности, различаващи се от вашата собствена. Тя ви заинтригува и мотивира да се търси златната среда във взаимоотношенията си с тях, където ще можете да комуникирате пълноценно и да споделяте своя опит в полза на всички. Способността да общувате с хора от различни раси, нации, култури, както и религиозни убеждения е разбира се рядко срещана, но тя започва да се приема изключително възторжено в цял свят. И произтичащите от това взаимоотношения показват, че хората навсякъде имат едни и същи основни нужди и желания - те не искат война! - и най-накрая, вашите политиците също започнаха да променят гледните си точки относно това, което е важно.

Нарастващия
т поток от информация напътства хората да отхвърлят като несъстоятелно голяма част от това, за което политиците говорят и ги подтиква да им окажат натиск, за да вземат отношение по наболели въпроси, заради които хората са гласували за тях и очакват тяхното разрешаване. Но както за всички е видно, по-голямата част от политиците нямат реален интерес да се ангажират с избирателите си по тези въпроси, и когато биват интервюирани или им се задават въпроси, те правят всичко възможно да избегнат отговорите и проявяват лицемерие.

Светът на политиката е в процес на огромна промяна, тъй като избирателите, разочаровани от отказа на техните избраници, отказващи да ги представляват, започват да комуникират едни с други, за да разрешат проблемите, оставяйки онези избирани чиновници, объркани и уплашени, тъй като те осъзнават, че времената на усмивките и събирането на помощи с голяма скорост приближава към своя край. Правителствата от край време са представяни като регулаторни институции, с власт и ресурси да строят, организират и контролират цивилните и военните учреждения, с цел те да бъдат  от съществено значение в мирните взаимоотношения между държавите, и да успокоят хората, че те могат да живеят заедно в мир и безопасност. Тази представа сега се е променила драстично!

В настоящата епоха на мигновени комуникации и обмен на информация, вече не е възможно за тези от позициите на силата и властта да действат безнаказано, тъй като те вземат решения, които засягат всички, но така, че да се възползват само много малко хора. Големите правителства, както и произтичащите от дейността им загуби и корупция са в много голяма степен на разпад и колапс. Започва да им се търси отчет и заради експлозията в оповестяването на секретна правителствена и корпоративна документация, която до сега е оставала скрита за вас и вие не сте знаели какво в действителност се случва, но това вече няма да е така.


Много от вас са наясно, че няма предпоставка или извинение за бедността, глада, или липсата на образование и здравеопазване навсякъде в съвременния свят. Единствената причина, тези проблеми да са все още налице е заради алчността и корупцията на малцина, които са поели контролира над планетата и експлоатират по-голямата част от нейните жители за лично възвеличаване и прослава.

Както често сте информирани от канализираните източници, Любовта залива планетата по начин, по който никога до сега не се е случвал. Това е така отчасти, защото толкова много от вас призоваха вашия Баща за помощ в тези напрегнати времена, в които вие водите тежки битки  срещу разделението чрез напреднали технологии, достатъчно могъщи и успешни, за да задоволят с лекота вашите потребности или да разрушат околната среда, в която живеете, както изглежда, толкова несигурно. Но главно, вие сте заляти от вълните на Любовта, защото времето, определено за пробуждането на човечеството е на прага ви.

Полето на божествената Любов отваря сърцата на човечеството и разпръсква страхът и тревогите, които са управлявали живота ви в продължение на еони. Вие стремглаво вървите по пътя на осъзнаването, че единственият път за мир, хармония и благоденствие за всички е поемането на пътя на прошката за всички криминални престъпления, финансови задължения и прегрешения; както и заместването на осъждането, упреците и наказанията с безусловна любов.
всички нелюбящи състояния и поведения нарастват чрез страха, страданието и чувството, че сами срещу всички се борите за оцеляването си.

Потоците на божествената Любов внимателно измиват страхът и ви окуражават да обичате недискриминирайки и безусловно всички членове на човечеството. Онези, които силно се противопоставят и се опитват да продължават да сеят разпри и да причиняват тежки телесни повреди, ще бъдат внимателно притиснати в божествена прегръдка, така, че тяхната нелюбяща същност да не може вече да нарани никого. Запомнете, че всеки път, когато почувствате необходимост да се предпазите, излъчвайте единствено любов, независимо от ситуацията, в която се озовете.


С толкова много любов, Саул.

Превод: САР

Monday, August 20, 2012

19.08.2012г.

Не всички от вас ще се пробудят в същия миг
 

08/19/2012 от Джон Смолман

Пробуждане на човечеството е на прага. Разбира се, вие непрекъснато чувате това, защото е факт. В илюзията, обаче, често времето изглежда, че едвам и мъчително минава без да идентифицира дестинация или цел, нито болката и страданието, които продължават да тормозят живота ви. Времето е илюзорно и във вашето възприятие то обикновено едвам минава, когато на вас ви се иска да премине по-бързо, и излита, когато искате да се забави. Само този факт трябва ясно да ви покаже, че то е единствено и само илюзорна представа.


Реалността е постоянна, без непоследователност или неточност от какъвто и да е вид. Тя е съвършена, ясна, прозрачна и автентична, точно както Бог я е създал. Реалността не се нуждае от време, и в нея съществува само вечното сега, постоянен момент, в който Бог и Неговите творения съществуват вечно. В същото време вие оставате поробени във вашата ограничена времево реалност, образувана от една идея, която е напълно невъобразима за вас: всичко трябва да има начало и край; и всяка идея, различна от това е абсолютно безумие.


От времето на Големия взрив, или в което и да е друго начало решите да вярвате, изглежда, че всичко се движи, и което е започнало да се движи от тази точка върви към окончателно разпадане, защото нищо не трае вечно. И все пак, съвременната физика е показала, че всичко, което не съществува в илюзорната реалност се състои от енергия, която е неразрушима. Това ви поставя пред голяма загадка. Нищо не трае завинаги и все пак нищо не може да бъде унищожено.


Всеки един от вас е чиста енергия и следователно е неразрушим. Вашите тела остаряват, гният и се разпадат. След като те бъдат погребани, вие се връщате към духовните измерения. По-голямата част от вас са имали много, много животи, през които непрекъснато сте се развивали, понякога много бавно, докато в други случаи степента, до която сте се развили и това, което сте научили в някой живот е било загубено в друг. Въпреки това, всеки живот, който сте водили е бил поучителен опит, и въпреки че натрупаните знания са оставали скрити за дълги периоди от време, нищо от това, което сте научили някога, може някога да бъде загубено.


Последните седем или осем десетилетия духовна еволюция на човечеството преминаха в ускорени темпове, довеждайки ви до този момент, когато мнозина прозряха, че всичко, което остава е военно-промишленият-
корпоративно-безумен конгломерат да се самоунищожи напълно, за да предостави възможността за просъществуването на живота на планетата, тъй като той продължава да се разширява без забрана или пречка.

Въпреки това, този момент е и точката, в която ще се събудите, реализирайки, че всички вие сте едно цяло с всеки друг, както и с божествения източник на цялото съзнание - осъзнаването, живота, чувствителността, интелигентността, и пробуждайки се ще изпаднете в невероятно състояние на еуфория, която ще ви бъде донесена от това състояние на реализация.


За вас е изключително трудно да не бъдете прекалено разсеяни от огромния контраст между многото и все още не разрешени проблеми, с които човечеството и светът се сблъскват в ежедневието си и които постоянно се обсъждат от традиционните медии, и това, което знаете, че е на път да се случи.


Независимо от това, вие сте носителите на светлината – тези, които решиха да дойдат и да помогнат на човечеството в процеса на неговото събуждане. И тъй като сте взели това решение, вие получавате безкрайна помощ и съдействие от всички в духовните сфери, за да се гарантира успехът на този божествен план.

Вие наистина знаете, дълбоко в себе си, че да помогнете на човечеството да се пробуди е вашата задача и вашият успех, а и е божествено гарантирано. Божествената воля е всички вие да се събудите и поради това нищо не е в състояние вече да попречи на този процес. Но не всички вие ще се събудите в един и същи момент. Това не е отричане на казаното! Полето на божествената любов, което подтиква човечеството към развитие, ще донесе прочистващи промени чрез начините, чрез които си взаимодействате – много неочаквано. За тези, които са избрали да се събудят, това ще е моментът, който сте чакали толкова търпеливо и развълнувано.  

За тези, които в този момент избират да продължат в илюзорната реалност, в която всички приемате чужди култури, светът ще се промени също така внезапно, защото корупцията, мошеничеството, предателството и конфликтите между егоистично настроените индивидите, групи и организации (политически, корпоративни, индустриални, религиозни и др.) ще изчезнат неочаквано. Тази нова среда ще бъде такава, в която кармата, осъждането, отрицателната съдба, очакваното възмездие или просто пустините ще изчезнат.

Един мирен свят ще се роди, в който сътрудничеството и новите технологии ще бъдат комбинирани за решаването на всички проблеми, които преди това са разделяли хората. Всички ще живеят изобилно и щастливо в творчески стимулираща и вдъхновяваща среда на невероятна красота, докато те продължават по-нататъшното си пътуване към събуждането. Въпреки това, тези промени няма да бъдат видими за онези, които избират по-бавния път! Ще изглежда така, че тази нова система на честност и прозрачност винаги е била начина, по който са се осъществявали взаимоотношенията.

От друга страна, за тези, които ще се събудят незабавно, контрастът ще бъде изумителен, вдъхновяващ и извисяващ. Ще се случи това, за което винаги са жадували. Те ще имат възможност да продължават да изпитват илюзията - наистина приятен и привлекателен свят от мечти - или да продължи с процеса на тяхното възнесение с нови и вдъхновяващи измерения далеч отвъд всичко, което можете да си представите в сегашното си състояние. Какъвто и да е етап от еволюцията да сте, бързо наближаващото бъдеще ще ви донесе радост и щастие от несравними по своята същност.

С толкова много любов, Саул.
Превод:САР

Friday, August 10, 2012

5.08.2012

Съсредоточете се върху великолепния дух на тези игри.08/05/2012 от Джон Smallman


Човечеството се събужда! Приятелство и уважение се изливат по цялата планета както никога преди от огромния брой хора, които с интерес следят развитието на Олимпийските игри и се наслаждават на уменията и таланта, показвани от толкова много отдадени спортисти. Това е невероятно голяма повратна точка в отношенията между хората, тъй като масовото внимание, което тези игри получават, вдъхновява хората да изоставят своите различия и да се съсредоточат именно върху най-важният въпрос, стоящ пред всички вас на планетата, а именно - да бъдете хора.


Срещата на толкова много различни култури от цял ​​свят на едно място в този момент във вашата еволюция наистина е събитие от огромно значение. Неговата значимост в действителност все още не е проникнало изцяло в съзнанието на човечеството, но в хода на игрите това ще започне да става удивително ясно. По време на този период на масови международни обмени ще възникнат нови приятелства, а комуникацията ще потвърди това, което мнозина чувстват от няколко години насам, а именно, че войните и произтичащото страдание, дисхармония, неприязън и отчуждение от миналото ви са вече извън " срок на годност "и трябва да бъдат преустановени.

Нечестните аргументи, с които правителствата по цял свят са успели да убедят своите граждани, че другите страни са заплаха, от която трябва да се защитавате бързо се превръщат в напълно неефективни твърдения, тъй като хората вече не са склонни да бъде толкова лесно подвеждани. Голямото сближение на народите от толкова много нации и култури по време на това великолепно спортно събитие демонстрира отчетливо, че хората имат много повече общо с един друг, отколкото на техните правителства им се ще да вярват, а и им показва, че приятелството и взаимното уважение могат да решат всички въпроси, които на пръв поглед ги превръщат във врагове.


Съсредоточете се върху великолепния дух на тези игри и на огромните усилия, които много хора са положили, за да ги направят изключително успешно честване на единството на човечеството. Да, дълги години съществуват проблемите на корупцията и нечестността в подготовката, водещи до тях, но огромният успех се състои в това, че народи от цял свят се обединяват, което изключително ясно показва, че тези въпроси не са точно такива, за каквито се смятат. Ролята на медиите е да информира, но, за съжаление, те предпочитат да се концентрират върху предаването на новини, които подчертават нечестността и страданието, но имайте предвид, че нечестността и страданието са само една част на илюзията - те ще се разтворят в нищото заедно с илюзията - така че фокусирайте се върху цялостният успех на това грандиозно събитие. Всичко останало е отвличане на вниманието, на което ако му се обърне внимание подхранва и подсилва отрицателните и енергиите, непринадлежащи на любовта, които в момента ефективно са отслабени от духа на игрите.


Като притежатели на светлината, вие притежавате знанието, разбирането, и, да, мъдростта, за да отворите сърцата си, за да приемете полето на Божествената Любов, опасващо планетата ви, както и да засилите неговите последици, като подхождате към всяка ситуация, в която попадате с приемане , състрадание, прошка и любов. Вие избрахте да бъдете на земята в този момент само за тази цел, и ви се дава всяка помощ от духовните измерения, за да ви се гарантира, че сте постигнали огромен успех в осъществяването и.


Насладете се на тържествата, които са толкова голяма част от игрите, и влизайте в тях с ентусиазъм и благодат, защото това е най-ефективният начин да се гарантира това чувство на принадлежност и приятелство, тъй като те вдъхновяват и това вдъхновение ще се засилва и ще се превърнат в постоянни черти на всички човешки взаимоотношения когато настъпи момента на събуждането ви. Наблюдавайте със задоволство промените в нагласите, които тези вдъхновяващи международни игри насърчават и стимулират, и си признайте, че те носят някои от основните нововъведения, които ще ви избутват все по-близо до пробуждането.


С толкова много любов, Саул.
 
 Превод:САР

1.08.2012г.

Вашето пробуждане ще ви позволи да си взаимодействате пълноценно с цялото творение


08/01/2012 от Джон Smallman


Ние всички сме едно - няма разделение. Вашето човешко възприятие относно индивидуалността е причинена от силно ограничени състояния на съзнанието, с което разполагате, и именно тези ограничени състояния ви създават огромни трудности по отношение на приемането на много от нещата. Като отделни личности вие взимате участие в
 очевидно отделни дисциплини, имате различни интереси относно обучението ви, развлеченията, различни предпочитани дейности, и т.н., и всичко това допълнително подчертава състоянието ви на разделение и скрива от вас всеобхващащо единство, което е първоначалното и вечното състояние на съществуване . Вашето пробуждане ще премахне тези строги ограничения и това ще ви позволи да си взаимодействате без ограничения  с цялото творение и да предложите всички ваши разнообразни умения и таланти в полза на усъвършенстването на съществуващото Божие творение, в което всички съществуват величествено и хармонично.


Поради вашето настояще ограничено състояние на съзнанието, вие не осъзнавате достатъчно вашите умения и таланти, тъй като вие ги използвате предимно да оцелявате или да се забавлявате, но вие всички сте изключително талантливи и креативни същности, и това ще ви стане ясно и ще ви донесе огромна радост когато илюзията се разтвори и вие получите още веднъж възможност за достъп до необятното познание на божествените царства. Да бъдете равноправен партньор с Бог в творческите ви търсения винаги ще бъде и е било вашата съдба, и вие скоро ще я поемете в ръцете си.


Вашата съдба е естествено състояние, състоянието, в което Бог ви е създал, е да бъдете вечни и завинаги едно цяло с Него. Вие никога не сте го изоставяли; на вас просто ви се струва, че вие сте се отделили от Него, а вашите настоящи превъплъщения ви отвличат вниманието - изключително мощни и съблазнителни, с което вие ангажирате телата и всичките си сетива. Да, вашите тела са мощни, отвличащи вниманието ви хищници, те изискват вниманието на всичките ви мисловни процеси и емоции, и е много трудно за вас да се абстрахирате от тях за много дълго, тъй като те винаги имат нужда от вашето внимание - храна, напитки, упражнения, сън, развлечения, тревоги, конкуренция, печелене и др.


Медитацията, тихият отдих, усещането на земята, дърветата, наслаждаването на красотата на гледката на залязващото слънце могат да Ви помогнат да достигнете "не-обикновено" състояние на съзнанието, където натискът на живот в тялото може да бъде значително намален до степен, че за кратко можете да забравите за него. Когато това се случи, у вас ще изникне чувство на възвишен мир. Повечето от вас в някакъв период от време са имали подобно преживяване и никога не са го забравили. За някои този спомен е изключително емоционален, за други просто безпроблемно освобождаване от стреса на ежедневието, но каквото и да е, то е незабравимо. То е краткотрайно проникване в Реалността, която бихте желали да влизате по-често и по-лесно, но все още ви се струва, че тя ви се изплъзва, въпреки усилията, които полагате, за да я преживеете отново. И разбира се трикът не е да се опитвате, въпреки, че и това също е много трудно. Веднъж преживяно, вие не можете да спрете да копнеете за него и да го търсите, всеки път, когато решите, че сте близо до това вътрешно място, в което е възникнало.


Истината е, че необичайното състояние на съзнанието е най-обикновеното състояние на съзнанието! Това е просто така поради разсейването на илюзията, което е изключително рядко преживяване. Илюзията е ограничена среда, която изисква постоянно внимание. Работата е там, че не трябва да се отговаря на тези искания. Ваше задължение е да сте наясно с тях и след което да решите дали да се съобразявате с тях или не. Това е всъщност същността на свободната воля.
Твърде често егото успява да ви убеди, че докато живеете в този свят, би било глупаво, дори безумно да не си сътрудничите с него напълно, на вас ви е необходимо да печелите, за да живеете, да избирате с кого да си взаимодействате, да се грижите за децата си, да поддържате тялото си в добра форма, да си плащате здравните осигуровки, да се опитвате да не се представяте като пълни идиоти, опитвайки се да бъдете честни в нечестен свят, където начинът на разсъждение изглежда толкова разумен - както и мотивите изглежда толкова разумни. Но дълбоко в себе си, вие усещате, че нещо в тези разсъждения сериозно е нередно - и това ваше усещане е правилно.


Всеки изпитва неудовлетворение от човешкото съществуване, дори вие често заключавате, че това е човешко състояние. Но това не облекчава вашето недоволство. Можете да го погребете като активно и упорито работите като разигравате източника, от който сте били дарувани. Независимо от това, дълбоко вътре във вас има чувство на тревожност, чувство, че сте се лишили от нещо, че
трябва да "молите Бог!", за да получите повече от живота вместо тази безкрайна борба за оцеляване. Други не изглежда да страдат от този гняв, така че вие не се осмелявате да го обсъждате с никого, а просто се спотайвате.


Този вътрешен копнеж е вашето божествено събуждане по телефона. Той не е някаква психична заплаха за здравия ви разум. Но, тъй като всички вие изживявате живота разделени, индивидуално, вие не можете да видите как другите се чувстват, и се притеснявате, че вие ​​сте ужасно различни от всички тези приети от обществото ви за нормални хора, които виждате навсякъде около вас. А когато видите някой, попаднал в ​​капана на някакъв вид пристрастяване, или бездомник по улиците, това само ви потвърждава, че светът е много опасно място и че трябва да отговаряте на критериите за нормалност или ще потънете. И така вие запазвате страховете си за себе си, като строго пазена тайна.


Да, някои от вас може да предприемат лечение с психотерапия с надеждата за постигане на някакъв вид облекчение, но вие също така знаете и за хора, които са прекарали години в лечение без да постигат очевидно полезни резултати - те просто продължават да сменят терапевти - освен ако нямат достатъчно късмет да открият някой, който е отворен към по-задълбочените дискусии по отношение на техните проблеми и който ще ги разгледа от духовна гледна точка.


Така че тази тревога, това недоволство представляват интуицията ви, която се опитва да осъществи контакт с вас, опитвайки се да ви отвлече вниманието от ограниченията на илюзията. Това също така се усеща като вътрешен конфликт между "задълженията", тъй като част от вас се чувстват силно обвързани с тях и част от вас иска да се освободи от извършването им. Това е много объркващо за вас.


Напомняйте си, че целта на тези чувства е да ви насърчи да прекарвате времето си тихо, сами, без да се разсейвате (телефон, телевизор, деца, съпрузи), когато отделяте време за себе си, но не фокусирайки се върху тревогите и притесненията на всекидневния живот (за това може да ви помогне ако си пуснете тиха успокояваща музика като фон ), и просто да се отпуснете! Възможно е да заплачете, възможно е да се смеете, или вероятно нищо няма да се случи, но подсигурявайки си това време, отдавайки необходимото уважение към самите себе си, дори и само за пет минути през деня, ще засилите самочувствието си, вашето Божествено право да бъдете себе си (в края на краищата, кой друг може да бъдете?), и в тези минути сърцето ви ще се отвори да приеме постоянно предлагащия се дар на Божията любов за вас - и вие ще го почувствате като момент на мир или на самостоятелно утвърждаване.

Вие си дължите това лично, лично пространство, всеки ден, защото именно това е начинът, по който можете да откриете спокойствието и тишината, необходими ви за укрепване на способността ви да държите светлината и да и позволите да гори все по-ярко вътре във вас. Вие сте всички ярки бижута, прободени от меланхолията и унинието на илюзията, които показвате пътя към пробуждане. Това е ваш дълг и вашата радост, като божествени пътепоказатели, каквито всъщност сте и като отделяте време всеки ден за себе си, вие ще изпитате тази радост и знайте, че сте на правилния път, извършвайки точно това, за което сте се инкарнирали.


Възможно е някой да се опита да ви разубеди да приемете предлаганата ви любов, състрадание и честност безразборно във всяка ситуация. Но вие дълбоко в себе си знаете, че това е пътят ви, и единствено чрез преживяването му и демонстрирането му, вие променяте целия свят!


С толкова много любов, Саул.

Превод:САР 

Thursday, August 9, 2012

8.08.2012г.

Как да реагирате на емоциите е избор, който сами правите
 

08/08/2012 от Джон Смолман

Ние приближаваме до събитията, за които вие, светлинните работници, сте се надявали и сте се молили. На много от вас ви се струва, че чакането е безконечно, макар и да знаем, че времето и опита ви в него, са илюзорни. Но, както вие сте открили, въпреки че е илюзорно, илюзията е жилава и често коравосърдечна среда. Въпреки това, вие продължавате да държите на намерението си да се събудите, въпреки вашите тревоги и съмнения, и в резултат светлината, която носите е станала невероятно много пъти по-силна и помага на другите, тъй като вие демонстрирате мир, състрадание, прошка и приемане, без да са възпрепятствани от самодоволна дискриминация или самоосъждане.


Трудно е, защото вие сте обект на същите емоции, с които всички останали в рамките на илюзията са длъжни да се справят, но докато го правите имате предимството да знаете какво се случва, и защо, вие преминавате през тези преживявания и се чувствате мотивирани да реагирате. Но вие все по-често позволявате на тези емоции да текат през вас, без да реагирате, и това засилва божественото поле на любовта
  така че то предизвиква засилване на информираността в цялото човечество, а именно че изборът на реакция спрямо емоциите е ваш. И мнозина вече изпитват мир вместо противодействие.

Всички на Земята сега интуитивно осъзнават, че емоционалните проблеми, струпали се наведнъж, неочаквано и често неизпросено, трябва да бъдат освободени. На първо място може да имате силно желание да ги освободите, но не и преди да ги изразите насилствено, тъй като те изглеждат толкова невинни, но тихо, скрити дълбоко под тези чувства, тяхната интуитивна реализация внимателно ги убеждава, че когато ги освободите това ще ви донесе удовлетворяваща развръзка и чувство на мир. И тъй като всеки иска мир, те най-накрая ще отговорят много положително на това желание.


Когато освободите вашите проблеми и се отворете към любовното поле, в което сте потопени, вие ще срещнете необикновено спокойствие и стреса ще намалее докато се наслаждавате на това много удовлетворяващо усещане. То е аналогична на това състояние, когато се налага да задържите дъха си поради наличието на лоши миризми или токсични изпарения, находящи се близо до вас, а след като излезете на чист въздух и вдишате дълбоко свежия въздух, с който напълвате дробовете си, вие усещате облекчение и ново осъзнаване на радостта на дишането.


И разбира се, когато дишате физически вие вдишвате Любовта! Вероятно това не е очевидно за вас, но да дишате означава да живеете и Любовта е изключително могъща енергия, която осъществява живота. Това е вечната творческа сила, която насища всички живи същества и осигурява енергията за растежа и развитието. Това е силата, която сте използвали за изграждането на илюзията, и това е светлината, която ви показва как да се освободите от нея.


Любовта е истинската ви природа, но начина, по който я използвате, е избор, който правите във всеки един момент. В илюзията тя най-вече се използва за лично овластяване, защото вие самите се виждате като индивиди в една опасна и застрашаваща околна среда, и тази представа ви е донесла конфликти, страхове, силна омраза, и почти постоянно страдание. Лични егоистични подбуди са вашите опити да избягате от този страх, и като цяло те се оказват гибелни и често водят до катастрофални последици.


Най-накрая истината за това прониква в съзнателните ви умове, и вие вече се опитвате да решите проблемите си чрез преговори, а не чрез конфронтация. Това намалява чувството за страх, който е ендемичен, и насърчава сътрудничеството в полза на всички участници. Когато използвате силата на любовта по този начин възможностите са неограничени, това единствено ще донесе мир, хармония, и чудо във всичко, което правите.


Страхът е липса на любов: това е затваряне на съзнанието за факта, че всички са едно, всички са свързани и взаимно зависими. Използвайки властта му за постигане на лична изгода е като силно ограничаване на канала, през който той се пренася – „ гънка на тръбата” -
 когато хората се затварят напълно за другите, не се осъществява никакъв обмен и тях ги обзема невероятен страх.

Като аналогия: когато притокът на свежа вода се прекъсне в някое езерце, то то се превръща в застояло и токсично блато и не може да поддържа живота; така е и при хората когато се затворят един за друг, в недоверие и страх, те стават като малки острови, свързани с потока на живота чрез огънати или завързани тръби. Тогава основния поток на живота става токсичен, защото вече не се обновява постоянно и се появяват мизерията и страданието.


През последните няколко десетилетия е така, въпреки че са изпратени многобройни екипи за поддръжка, които да отменят прегъването на тръбите, а при необходимост да заменят тези, които са извън ремонт. Резултатът е, че жизнената сила тече по-свободно и по-изобилно, отколкото това се е случвало продължение на еони и, в зависимост от това кой пример ще ви допадне повече, водата или въздуха са станали по-чисти, сладки, свежи и ободряващи. И при тези условия вашето Събуждане е гарантирано и неизбежно.


С толкова много любов, Саул.
 
 Превод:САР
 http://johnsmallman.wordpress.com/2012/08/08/reacting-to-emotions-is-a-choice-you-make/

Monday, August 6, 2012

29.07.2012г.

Илюзията е ваше собствено колективно изобретение и не е от Бога
 

07/29/2012 от Джон Smallman
Още по времето на зачатието си човечеството e успешно оплодено с божествената любов на Господ. Семето на тази любов винаги е било налице, а сега подхранващият дъжд, изсипващ се от божественото енергийно поле, което опасва Земята го възражда към живота. Това семе е стояло скрито в продължение на дълъг период време, въпреки че понякога се е изкушавало да отговори на постоянното изливане на любовта на Бог, тъй като човечеството не е било готово за огромната промяна, която му е предстояла в перспектива, необходима за неговото процъфтяване. Това всичко се промени поради постоянното подхранване, пристигащо от божественото енергийно поле, което  допринася за появата на силното желание на човечеството да се пробуди и предизвиква необратима верига от събития, които ще завършат с вашето пробуждане.

От наша гледна точка в духовните измерения
, гледката е изумително красива. Яркостта на полето на любовта, която обгръща всичко е зашеметяваща! Толкова много напредък е постигнат за такъв кратък период от време, в сравнение с цяла вечност, през която илюзията проведе бързо своя плен, когато реалността беше скрита от вас в мъглата на хаоса и объркването, предизвиквайки у вас чувството за раздяла, което бързо ви обгърна напълно, и което изтри всичките ви спомени относно това кои сте и откъде сте дошли.

Мъглата се разтваря, и вече могат да бъдат забелязани проблясъците на Реалността, тъй като почтеност, честност и прозрачност започват да заменят преструването и корупцията, с които сте извършвали светските си дела в продължение на толкова дълго време. Старият ред се разпада около всички вас, въпреки подкрепящите го, които са положили и неистови усилия да предотвратят това да се случи, но неговият крах не може да бъде възпрепятстван повече. Благоприятните условия, в които вие ще живеете и ще преуспявате скоро ще ви обгърнат и вие ще откриете, че времето, през което сте чакали и за което сте се надявали за това е било изключително добре оползотворено.

Средата, в която ще преуспявате и процъфтявате отдавна е подготвяна за вас;  всичко, което трябва да направите е да приемете тази мисъл от цялото си сърце. И именно това вие правите в момента – вие сте в процес на освобождаване на всички непрощаващи нагласи и поведения, които сте придобили докато сте били оковани в илюзията и сте задържали в себе си.

Реалността - околната среда, към която сте се насочили - е любовта: място на мир, хармония, творчество, приемане, интегриране и сътрудничество, в която нищо, което не произлиза от любовта не може да съществува, защото няма нищо друго. Всичко извън любовта е илюзорно и служи само да скрие от вас чудото на божествената и всеобхватната реалност на Бога. Тъй като това е илюзорно, всичко, което трябва да направите, е да я освободите, като откажете да играете която и да е от игрите, с които тя се опитва да ви примамва и да ви вдъхва страх, гняв, осъждане, вина, търсене на правда, страдание, омраза, завист, тъй като всички тези чувства са плод на илюзията негативни понятия, които само ви объркват и ви отвличат вниманието от радостта и блаженството на живота.

Илюзията е ваше лично колективно изобретение и не е от Бога. Вие го създадохте, за да докажете на себе си, че нямате нужда от Бог. И вижте докъде ви докара тя. Вие свършите страхотна работа! Тя е толкова убедителна, че на самите вас всичко това ви изглежда абсолютно реално и толкова истински, че огромен брой от вас вярват, че тя е всичко, което съществува, и именно духовните сфери са илюзия.

Вашите науки - физика, инженерство, математика, медицина (фармакологично, хирургически, превантивна, психиатрична), психология и т.н. в по-голямата си част напълно изключват възможността, че съществува нещо, което не може да бъде измерено и усетено чрез телесните си сетива, или чрез каквото и да е удължаване на тези сетива, като микроскопи, телескопи, както и различни други електронни и електрически устройства, които само повишават физическите способности на човешкото тяло.

Сега, обаче, става все по-очевидни на тези, които желаят да знаят, че тази картина на реалността е наистина доста неадекватна, тъй като определено съществуват светове, различни от тези, които вие сте свикнали да приемате чрез физическите си сетива и които не могат да се измерват с вашите научни инструменти.

Това е огромна стъпка напред за вас. Това означава, че вие вече не гледате неодобрително и критично на духовните измерения, въпреки че основните науки все още имат някои проблеми свързани с това. Веднага, след като някой учен публично признаеше, че проучва възможността за реалности отвъд физическата биваше веднага отричан и отлъчен. Това сега се променя, и тези, които имат смелостта да разширят своите области на проучване и разследване отвъд ограничителните полета, които основните науки одобряват най-накрая ще бъдат изслушани.

Това нарастващо приемане от официалната наука за реалността на духовните измерения е част от процеса на пробуждане на човечеството. Много хора се нуждаят от науката, за да подкрепят новите си концепции и вярвания като те бъдат научно обосновани и доказани, преди да ги приемат. Това ново и успешно научно изследване на духовността е необходимо, за да им помогне да направят необходимите промени в техните лични убеждения, така че да могат да осъзнаят духовността и да я приемат в сърцата си енергията на божественото поле на любовта, което постоянно ви обгръща.

Наистина този етап от земното време е прекрасен период, в който да осъществите земен живот, тъй като всичко, което е планирано до този момент ще бъде осъществено и вие всички ще присъствате и ще участвате в този изключително и важно събитие.

С толкова много любов, Саул.

 Превод: САР


meditation

OUR FAMILY OF THE STARS