ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Monday, November 26, 2012

25.11.2012

Без вас, масовото пробуждане не би могло да се осъществи


25/11/2012 от Джон Смолман


Интензитетът на настоящия момент продължава да се засилва все повече, тъй като моментът за пробуждането ви приближава. Вълнението и натрупаният ентусиазъм стават неудържими, а да проявявате сдържаност става все по-трудно, тъй като това великолепно събитие, планирано преди толкова много време, е почти над главите ви. И въпреки това, за повечето от вас на Земята, този момент, в много отношения, както обикновено, се оказва бизнес, подобно на сведенията за бедствия и катаклизми, както и за скандали и конфликти в различни прослойки на вашето общество, идващи от различните райони на света и преобладаващи в новинарските емисии на вашите най-популярни медии.

Чудесните промени, които се случват в много области са открито обявени, нека да ги оставим сами да говорят за себе си, тъй като те най-категорично са настъпили! Тези промени са от духовен характер, и са силно забележими,  тъй като те се проявяват в променено поведение, мисъл, диалог и държание, които вече са претърпели развитие. Те са настъпили поради духовните промени, на които толкова много от вас са подложени, а бързата ви  духовна еволюция се дължи на намерението ви това да се случи, както и на неограничената помощ, която получавате от духовните измерения. Вие помолихте за помощ и я получихте изобилно, а резултатите са наистина феноменални.

Вие, които четете или слушате това съобщение, знайте, че огромни промени в полза на цялото човечество и Земята, поддържащи човешкото ви съществуване, се случват все повече, тъй като помощта, необходима да ги приведе в действие, укрепва и се увеличава. Колкото повече се фокусирате върху реализирането на собственото си духовно израстване в името на процеса на човешкото пробуждане, толкова по-могъщи и ефективни ще са усилията ви за осъществяването му. Това е вашата задача, поради която сте на Земята в този момент. Всички вие избрахте да бъдете включени в процеса на масовото пробуждане, и без вас това не би могло да се случи. Не подценявайте значението на вашето присъствие и значението на задачата, която сте предприели с толкова желание и любов.


Без вас това не би могло да се случи, и поради тази причина вие сте толкова ценени в духовните измерения - въпреки че някои от вас от време на време дори се съмняват в съществуването на любящия Бог! Вие избрахте да бъдете на Земята, а бидейки на Земята означава, че вие сте приели да загубите огромна част от паметта си, за да си дадете възможност да изпитате същия вид объркване като спящите, на които сте дошли да помогнете.
 Подобно на тях вие се чувствате изгубени и объркани, но дълбоко в себе си усещате същността на божествената цел, която разбира се имате. Това чувство за цел навлиза в съзнанието ви по най-положителния начин и в най-подходящия момент, така че то може да ви окаже помощ докато помагате на другите. И с него идва още по-осъзнатото знание, че вие определено вървите в правилната посока и правите точно това, което трябва да правите.


Пълно разбиране относно това, което трябва да правите на Земята, все още нямате и това не ви е напълно ясно, защото илюзията е много мъгливо място! Уверяваме Ви, че вие по великолепен начин отговаряте на изискванията, които бяха предявени към вас, и че напредъкът към събуждането ви се движи напред бързо и по възможно най-ефективния начин. Продължавайте да се движите! Вие извършвате невероятно фантастична работа и успешното
 приключване на вашите упорити усилия на Земен ниво е неизбежно.


Напомняйте си редовно, че това, което в момента изпитвате е илюзорно, и знак, който е много показателен за това е фактът, че всеки един от вас възприема живота по различен начин. Няма двама от вас, които да имат едни и същи възгледи, убеждения, или становища, и ако този факт се отнесе до цялото планетарно население, обяснява защо задачата ви, свързана с опитите ви да установите мир на Земята, е толкова невъзможна за вас. Егото е съблазън, а и каква пречка е само! То е било първата стъпка в изграждането на чувството за разделение, на самотата, която илюзията предлага. Това естествено доведе до силен страх, което от своя страна доведе до недоверие.


Бидейки изпълнени с любов във всяка ситуация, което е акт на волята, е начинът да се разоръжи егото. Въпреки това, егото се съпротивлява. . . понякога наистина много настойчиво. Това, което се случва сега на Земята, е силен прилив на Любов, която засяга всеки човек и навлиза в съзнанието на всеки и изисква от всички вас да преосмислите и преоцените всички свои мнения и убеждения. За повечето от вас това е изключително обезпокоително. Егото е вашия дом, замък, мястото, на което се оттегляте, когато се почувствате застрашени и от където вие сте осъждали и обвинявали другите за вашия страх, болка и мизерия. Любовта прониква в сърцата ви и ви показва много ясно, че това не е така, че всичките ваши проблеми, тревоги и страхове са самоналожени.


Можете да видите това съвсем ясно докато наблюдавате малки деца, които са твърде преуморени и при което изпадат в състояния на неудържимо силен гняв. В такива моменти не съществува нищо, което може да им предложите, за да ги успокоите или да ги умиротворите. Те са се оттеглили егоистично в тяхната крепост, от която се опитват да отблъснат всички нашественици. Когато те се наспят и възстановят от огромната си преумора, те отново са очарователните същества, които познавате и на които можете да се наслаждавате.


Но и като възрастни вие все още запазвате тази вътрешна егоистична крепост - въпреки че повечето от вас вече не избухват в изблици на раздразнение, състояния, чрез които търсите убежище, когато някоя ситуация ви претовари. Полето на Божествената Любов, което обгръща планетата прониква във всички тези егоистични крепости, и за тези, които остават дълбоко заспали това наистина е много обезпокоително. Независимо от това, Любовта ще прегърне и след това ще разтвори тези яки укрепления, зад които сте се крили в продължение на толкова дълго време, и когато това се случи всеки от вас ще бъде изумен от красивата и примамливата перспектива, която се показва пред вас.


Любовта е вашият спасител, вашата пътеводна светлина, билетът ви за връщане към реалността. Така Я приемете – тъй като Тя ви предлага "Божият мир, чието разбиране надхвърля всичките ви знания." Тя Е това, което се стремите да намерите от самото начало на видимото ви разделение. Протегнете ръка и с радост приемете любящата прегръдка на вашия баща, която непрекъснато ви се предлага във всеки един момент от вечното ви съществуване; открийте, че в действителност вие не желаете нищо повече, и потънете в това чудно умиротворяващо и успокояващо състояние, в което всички ви страхове, тревоги, и притеснения просто се разтварят.


С толкова много любов, Соул.Превод: САР 

Wednesday, November 21, 2012

21.11.2012

Това е "изпратената от небето" възможност за съкращаване на цикъла на кармата

11/21/2012 от Джон Смолман


Ние често сме говорили за Любовта – с главно Л - и въпреки това за вас е наистина изключително трудно да разберете смисъла на тази дума, дори е почти невъзможно да го разберете. Ние казахме, че тя е жизнената сила, божественият творчески ефект, полето, в което цялото творение има своето съществуване, и опитвайки се да говорим за което и да е от тези понятия, ние незабавно слагаме ограничения на Онова, което е напълно неограничено.

Когато се събудите, вие ще разберете. Но дотогава за вас вероятно ще бъде от полза да мислите за Любовта като пространство, в което всички галактики, които вие бихте отнесли до "познатата ви Вселена", съществуват едновременно с всичко, което е невидимо и неизмеримо за сегашното ниво на духовната и научната ви осведоменост. И тази идея единствено ви улеснява да приемете за възможно, че Я разбирате, докато в действителност Тя е неразбираема. Тук, в духовните измерения, ние разполагаме с по-добри схващания и възприемания в сравнение с вашите, но дори и нашето разбиране за Любовта, за Бога, за нашия Отец, е много далече от пълно, защото е невъзможно да се разбере величието, необятността на това, което е Бог.


Той ни показва непрекъснато, че ние сме обичани, ценени и с невероятна стойност, защото ние винаги сме обгърнати в и заобиколени от Неговото енергийно поле, Неговата любов, там, където нямаме нужда от нищо, и там, където можем да постигнем всичко и веднага сега, единствено представяйки си го. Това е състояние на възвишена радост и щастие, което може да се преживее. Това е отвъд всякакво схващане, освен от самия Него - Бог, Източникът на всичко съществуващо - поради своята природа, която винаги е била. Тъй като Библията заявява, "преди да се е родил Авраам, Аз съм. . " Нямаше начало, няма край, всичко е Бог.”


Поради любовта на човечеството към пъзелите, и насладата, която то изпитва към тяхното решаване, както и към работата му с разума и логиката, много от вас са прекарали живота си, опитвайки се да разберат и обяснят Бог, а не просто да се оставят да бъдат потопени в топлината на Неговата любяща прегръдка. Изследването на нещата и опита ви да ги разберете са част от играта на разделението, в която сте увлечени и озадачени вече толкова дълго време. Но тя е също така непрекъснато ви е поставяла в ситуации да бъдете един срещу един на друг в безкрайни борби за доказване на правото ви, да бъде първи, да бъдете най-добре.


Сега всичко това се променя, тъй като вие позволявате на Любовта да навлиза в сърцата ви, като с това повишавате и знанието си, начинът, по който сте живели и сте били свързани един към друг (или не) в цялата ви известна история - и преди това - е и винаги е бил рецепта за бедствие, поради което човечеството е изпитало толкова много от тях. И макар, че това ново съзнание, този нов начин на възприемане ви причинявайки болка и мъка когато се оглеждате наоколо и да виждате каква голяма част от човечеството страда ужасяващо в своята безкрайна борба за оцеляване, вашето съзнание е това, което ви дава възможност да промените намерението си на колективно ниво, и да възнамерите на цялата тази лудост да се сложи край.


Повишаването на осведомеността показва началните етапи на пробуждане, поради което бъдете доволни. Вие променяте себе си и света, и, следователно, вие въвеждате Новата ера, за която всички вие толкова сте копнели. Никой не е сам, тъй като докато всеки от вас отработва пътя си чрез този процес на повишаване на осведомеността, отваряне на сърцето, и накрая, пробуждане, получава подкрепа, защото има изобилна помощ на ваше разположение за всяка ваша стъпка от пътя ви, който всеки от вас сам е избрал и сам трябва да извърви до крайната му цел – пристигането му у дома.


Вярно е, съществува само един път, но всеки един от вас се появява в различна форма, която е съобразена с Вашите индивидуални нужди и възможности за избор, и поради това, тя напълно подходяща. Както вече съм споменал преди, вашият път е ВАШИЯТ ПЪТ, и проявената завист към друг или прояванета радост към чужда видима болка, причинена от някой друг, е не само безлюбие, но загуба на време и разсейване, които сериозно забавят вашата собствена духовна еволюция.


В рамките на илюзията вие можете, и много от вас са прекарали живота си имено по този начин, правейки точно това. И именно в този момент от историята на човечеството ви е "изпратена от небето" възможност за съкращаване цикъла на колелото на кармата, да я заличите от живота си, и, чрез възприемане на любящи нагласи и поведения, да се събудите още веднъж в естественото си състояние като божествени същества, озарени от Светлината на Бога. Тази Светлината желае единствено да блести чрез вас, тъй както вие и вашият Отец винаги сте имали намерение, внасяйки възвишен мир и щастие на всички, които живеят в любов и топлина, което разбира се включва и вас самите!


Вашата задача си остава да се разделите със старите нагласи, поведения, както и с целия излишния емоционален багаж, като в същото време отворите съзнанието си за истинския смисъл и цел на човешкия живот - да се събудите в Любовта, която ви заобикаля, и която ви чака да приемете Неговата любяща прегръдка. Начинът, чрез който можете да постигнете всичко, което постоянно ви се предлага от Бог, е да отправяте молитви и да медитирате, дори ако само за миг, но често по време на деня. Това е сигурният път към вашето пробуждане.


С толкова много любов, Соул.
Превод: САР 

Monday, November 19, 2012

18.11.2012
Животът ще се превърне в радост
 
18 ноември 2012 г., от Джон Смолман

Сред работниците на Светлината се засилва вълнението в очакване на предстоящото пробуждане на човечеството. Вие сте поканени да насърчите това, защото ентусиазмът и вълнението усилват намерението ви, а точно вашето колективно намерение ще доведе пробуждането до успешен край.
Това е вашето пробуждане и вие го осъществявате. Вие имате неограничена помощ от вашите водачи и ангели, но вашето решение, вашето намерение е това, което прави нещата да се случват.

Алегория: искате да повдигнете колата си от земята, за да смените гума. Вие нямате такава сила, но имате крик. Вие поставяте крика под точката за повдигане и започвате да въртите (с намерение да повдигнете това колело от земята), а крикът (духовната помощ от вашите водачи и ангели) ще повдигне превозното средство без усилие и така ще постигнете намерението си.

Поддържайте колективното намерение, че човечеството се събужда (масовите медитации са много ефективен начин за поддържане и засилване на това намерение) и това ще стане.

Както знаете, вашите неуморни усилия да събудите себе си и човечеството и да разтворите илюзията, се ценят високо тук в духовните сфери, и ако имате желание, виe скоро ще можете да се присъедините към нас и директно и безпогрешно да изпитате чудото на Божията Любов към всички  Негови Творения.

Това божествено поле на Любовта, в което цялото творение живее постоянно, е и вашият вечен дом. То очаква завръщането ви търпеливо, знаейки, че искате да се върнете, и че ще се върнете. Когато го направите, ще бъде така, сякаш никога не сте го напускали, което разбира се е точно така. Всички очакваме с нетърпение да видим възторга и удивлението, които ще грейнат на лицата ви, когато се събудите, и Божествената Светлина на Реалността ви окъпе във великолепния си блясък.

Изглежда че очаквате този момент от много дълго време, в илюзията, където пребивавахте временно, наистина изминаха еони от време, откакто направихте избора да се отделите от Реалността. В рамките на илюзията, която е много объркваща и често неразбрана концепция - един кратък миг във вечността продължава векове във времето на илюзията. В действителност тя няма никакъв смисъл, така че не се опитвайте да я разберете. Вместо това се фокусирайте върху намерението си за великото Пробуждане – и помогнете да се случи.

Колективната визия на човечеството за бъдещето се променя и с тази промяна във възприятието пред вас се откриват големи възможности, които, щом станат достъпни, ще ви окажат благотворно въздействие по начин, който сега не можете да си представите. Новата ера не само ще даде възможност за решения на всички проблеми, измъчващи човечеството, но също така ще осигури нови перспективи, за да се изследват новите концепции и творчески идеи, появяващи се в ума ви, като ви предложат нови пътища за изследване, което ще ви зарадва и ще ви удиви.

Борбите и тревогите, които ви потискаха и ви караха често да се чудите дали изобщо има някакъв смисъл в живота, ще изчезнат и никога няма да се върнат отново. Животът ще се превърне в радост, изпълнен със запленяващо очакване на бъдещи събития и дейности, които ще добавят неизмеримо много към щастието, което вече изпитвате.

Това ще бъде начин на живот, който вашият Баща винаги е предвиждал за вас. Животът ще резонира хармонично в безкрайно разнообразие от форми, за да отговаря на всяко ваше желание - спокойна почивка до тих поток, течащ през нежни поляни със сянка от надвиснали дървета; опияняващ живот сред вятър и водни пръски на брега на бурен океан; живот, изпълнен с перфектна мелодична хармония на оркестри и хорове; живот сред невероятния аромат на красиви градини; живот, вдъхновен от приятния вкус на нови и интересни храни; и безброй други изкушения, които все още не можете да си представите. Никой няма да бъде оставен да не се радва на живота напълно, във всеки един момент, тъй като всичко, което можете да си представите, ще бъде незабавно създавано от намерението ви.

Наистина сте избрали най-подходящия момент да изживеете живот на Земята, когато човечеството се събужда от това дълго и изтощително пътуване, довело до огромна тревожност, страх и страдание за всички вас. Времето за тези преживявания свърши, вие изразихте намерението да се придвижите напред към Любовта. Това е полето, в което всичко, което Бог създава, съществува вечно, и причината, поради която не го усещате и не сте го усещали е, защото по ваш избор се включихте във въображаемата концепция за отделяне от Него и един от друг.

Но Реалността е всичко, което съществува, и Бог я е създал в Любов за Негова собствена вечна радост и за радост на Неговите любими деца. Разбира се, децата му са много повече на брой, отколкото можете да си представите. Хората са само малка група сред обширните и разнообразни колективи от чувстващи същества, които го наричат
​​Отец. Когато се върнете от въображаемото състояние на разделение и заемете вашето подобаващо място в Небесното царство, вашата радост и радостта на цялото творение ще бъдат безгранични.

Вашият Любящ брат, Исус.

Sunday, November 18, 2012

18.11.2012Големи промени са планирани и те завинаги ще променят начина ви на живот

11.18.2012 от Джон Смолман

Пробуждането е в съзнанието на всички вас, светлинни работници и пътеводители, тъй като края на тази земна година приближава все повече. Вие искате действие, впечатляващо действие, нещо много стряскащо или най-малкото приповдигащо. Е, вие ще го получите. Продължавайте да изявявате намерението си да се събудите, това е движещата сила, която ви движи към дома, както и доверието в Божията воля, че ще се събудите според Неговото обещание, и така ще стане. Дори да изпитвате съмнения, осъзнайте ги, защото дълбоко в себе си знаете, че те са неоснователни, че те са просто тревожен аспект на илюзията, който ви причинява объркване, а безпокойството е ненужно.


Вашето пътуване към дома почти свършва, и вашата дестинация е ясно определена. Всичко се развива по план и божествено предопределение. И както сме казвали много пъти, просто трябва да поддържате своите собствени индивидуални намерения и когато възникнат съмнения или тревоги, поискайте помощ от тези, които са винаги на разположение за тази цел - вашите водачи и ангели от духовните измерения. Любовта е жизнена сила; вие бяхте създадени от Нея и в Нея. Но в илюзията, поради издигнатите бариери, в действителност е трудно да се осъществи неразривна връзка и контакт с Нейното присъствие. И поради това, на вас ви се налага да се доверите, а вашите ангели или водачи ще оправдаят това доверие. Просто ги помолете.


Докато ​​обръщате внимание на настоящите драми в световните дела - в международен, битов, икономически и религиозен мащаб, както и на почти постоянния поток от обновяващата се информация, предназначена за масова цел, вие наистина няма да можете да си представите, че се случва нещо от наистина голямо значение! Вашите съмнения, най-вероятно произтичат от познанията ви за човешката история, където можете да видите, че винаги е имало войни, интриги, политически щуротии, предателства и корупция, но също и пророчества от голям брой източници, с които сте запознати и които ви дават надеждата за предстоящи по-добри времена, но които досега никога не са се проявили.


Броят на съвременните и древни пророчества, отнасящ се до този момент в човешката история, и които предсказват случването на голяма промяна обаче далеч превъзхождат всички предсказания с неясна и нелепа формулировка и създадени от тези, които са получени или може би са измислени от онези, които са търсели власт и слава, а неосъществяването на тези предсказания е допринесло за разочарованието на толкова много. Много изследвания са направени от учени по цял свят, които доста ясно показват, че големите промени се осъществяват и са от съществено значение за благото на планетата, както и всички форми на живот, които тя поддържа и че те ще се случат в най-скоро време. И, разбира се, много духовни и безупречно честни и почтени канали
 докладват същото, а именно че промяната е във въздуха.

Вие не сте подвеждани: големи промени са планирани и са най-категорично в ход, и те завинаги ще променят начина, по който живеете и се отнасяте един към друг. Признаците са очевидни навсякъде. Обърнете внимание на тях, защото това омаловажава
 съмненията ви, като ви дава доказателства във физическата среда, а именно, че надеждите ви, всичко, за което сте се молили относно новата ера на просветени мисли, комуникация, както и дейности - предстои да се осъществи.

Промените, които се случват по цялата планета са предвесниците, което означава, че новата ера е почти пред вас. Тези промени ще дадат възможност на нови системи, които са вече подготвени за това време, да влязат в сила в този момемнт. Ескадроните войници ще бъдат призовани в къщи, тъй като водените войни ще се наложи да бъдат прекратени бързо, безопасно и ефективно. Политическите организации са в процес на приспособяване към справяне и подсигуряване на реалните нужди на човечеството. Международните бизнес конгломерати вече няма да бъдат в състояние да заобикалят закона и да бягат от своите отговорности към човечеството и планетата, и няма да има религиозни организации. Вие всички ще бъдете включени в движението и поддържането на тези нови системи в полза и удовлетворение за всички. Малките и изключително мощни групи с отделни егоистични намерения, които са нанесли толкова много щети на планетата и на човечеството, ще се разпаднат, тъй като тяхната подкрепа е отстранена.


Масовото и мощно намерение, което мнозинството продължава да поддържа, за спокоен, хармоничен живот и за опазването на всички форми на живот, ще доведе до осъществяването на тези само видения към момента, защото колективното намерение на човечеството се засилва от божественото поле на Любовта, което обгръща планетата и се засилва ежедневно. Нищо не може да спре, предотврати или забави раждането на новата епоха. Това е свършен факт.


Светлинни работници и пътеводители, напомняйте си редовно всеки ден, че това е Божията воля, и че вие сте в перфектна синхронизация с Нея. Вашата помощ е съществена част от този божествен Ренесанс, именно поради който вие избрахте да бъдете на Земята в този момент. Когато се молите и медитирате вие укрепвате вашето собствено осъзнаване и намерение това да се случи, и давате огромна помощ на тези, които все още спят дълбоко, но които имат усещането, че е на път да се случи нещо от огромно значение. Всеки човек на земята има определена роля, която играе перфектно, дори и това да не ви се струва така. Не се отклонявайте от разпространяващия се страх, който ви се вменява от тези във властта и в медиите, тъй като този страх е без основание. Вие се движите напред като един, в мирно сътрудничество и събития, които предполагат, че в противен случай са напразни, но това са последните гърчове на провалилите се системи, чието време е минало.


Любовта е непобедима, мощна, вездесъща и всеобхватна, когато е свободно приемана с отворени сърца, а сърцата на човечеството се отварят сега, за да приемат своята божествена съдба и да се събуди в естествено и напълно съзнателно състояние. Доверете се на Божествения план и знайте, че всички получават нужната им грижа.


С толкова много любов, Соул.


Превод: САР 

Sunday, November 11, 2012

11.11.2012Вашите големи надежди и очаквания са напълно оправдани


11.11.2012 от Джон Смолман


Приближаването на човечеството към пробуждането най-категорично набира скорост с наближаването на края на 2012 г. Влиянието на божественото поле на Божията Любов, обгръщащо планетата, продължава да се увеличава, тъй като все повече и повече от вас изразяват намерение да бъдат само любов, независимо от обстоятелствата, в които се намирате. Наистина е възможно да нямате никаква представа колко мощно е това намерение, когато се прояви от толкова много от вас, въпреки че като процент от населението на планетата те не са толкова много, и следователно може да се очаква да има много малък ефект. Но Любовта е мощно средство за постигане на целите! И Тя е Това, с което се ангажирате с такъв ентусиазъм и толкова решително.

Любовта е непобедима; вие го знаете; и сега истината за това излиза на яве за тези, които искат да го знаят. Съвсем скоро ще бъде невъзможно да не бъдете наясно за всемогъщата сила, която Любовта притежава и направлява, както и за радикалните промени, осъществени по цял свят и дължащи се на Нейното влияние. Но, заради свободната ви воля, да бъдете слепи за това, очевидно е възможност за тези, които не желаят или отказват да приемат очевидното. Това ще бъде един несполучлив избор за тези, които го правят, защото радостта и тържествата, които са на път да се развият, изцяло ще излекуват дори и най-сериозните рани и болести, физически и психически, които поразяват човечеството.

Вие до сега сте се возили на влакче в увеселителен парк, което дълго, бавно и болезнено се изкачва на високо, от където за кратко имате възможност да погледнете прекрасното бъдеще, след което много бързо се спуска обратно в мръсотията на илюзорния свят. Краят на това пътуване, обаче, е в горната част, а не на дъното, а вие сте на последните етапи на последното изкачване. От там вие ще навлезете в нова ера, както е пророкувано, предсказано, и обещано от момента на явното ви отделяне от Баща ви и от Реалността.

Вашите големи надежди и очаквания ще са напълно оправдани, когато се преместите чрез последните етапи на вашето пътуване към дома ви. Няма причина да изпитвате съмнения по отношение на резултата, който ви очаква, тъй като божествения план да бъдете отведени у дома в Реалността е в действие от еони на Земята и е според волята на вашия Отец, а неговата воля винаги се постига. Вместо това, се стегнете и си позволете да се слеете с полето на Любовта, което ви заобикаля. Когато се слеете с него, вече няма да има нужда да се крепите, защото вие ще сте взели решението да бъдете вечна и неразделна част от него, освободени от страданието и притесненията на илюзията и, следователно, постоянно обгърнати от неговата любяща прегръдка. В това състояние вие споделяте любовта вътре във вас с всички, с които си взаимодействате, придавате им оптимистично чувство и ги вдъхновявате, така че те също могат да се обърнат и интегрират с това състрадателно, приемащо, прощаващо, и винаги любящо поле, което ви прочиства по пътя ви към небесните почести и награди.


Промяната в енергията, осъществяваща се по цялата планета, наистина е доста поразителна, сравнявайки сегашното състояние на енергията с това, което е било характерно през последните няколко десетилетия. По принцип, през последните три или четири години много хора са се развили, реализирайки тъжния факт, че липсата на гъвкавост не е признак на сила, а на некомпетентност или нежелание за справяне със сложни въпроси, които се нуждаят от резолюция. Сега напълно е ясно, но все още не е решено от официалните ви представители или онези, които представляват властта, да открият дискусия между всички страни със свободен достъп до всички уместни факти и информация, което е единственият начин за постигане на трайно решение. Ограничаването на преговорите по начин, който избягва занимаването с въпроси, разделящи участниците, се оказа неефективно, всъщност напълно безполезно.

Полето на Божествената енергия, което обгръща всички вас, и което се отразява на вашите индивидуални енергийни полета, води до омекване на нагласите, позволяващи уважение един към друг и желание за намиране, предлагането и обсъждането на решения, които почитат всички участници. Това вдъхва доверие и почита неприкосновеността на преговарящите, така че отзивчивото споделяне на мнения ще може да замени вредни стратегии, които по-рано са ви разделяли на победители и губещи, където, в действителност, никой не печели наистина.

Забележителната промяна в способността ви да възприемате разделителните емисии в по-ясна светлина до голяма степен се дължи на колективния ви избор да се намери нов начин да се отнасяте един към друг на всички нива на обществото. И този избор е постигането на инерция, която е необратима. Безчестието, корупцията и несходството в дискусии, преговори и отношения вече са принципно недопустими, и скоро вече няма да бъдат използвани за изопачаване на аргументи и разговори в полза на един и в ущърб на друг. Новият век ще бъде епохата на честност и откритост, които никога досега не са виждани на Земята, и това ще разтвори последните останки от страх и безпокойство, които са почти постоянната причина за стрес в живота ви.


Както знаете, вие сте създадени съвършени от вашия Отец, и когато се събудите в това състояние - преживявайки красотата и чудесата на Реалността - любов, честност, почтеност, хармония и сътрудничество, превръщайки ги в стандарти, според които всички ще живеете. Няма да има нужда и желание да служите на себе си, обслужвайки користни лични цели, поради което толкова много от вас са били впримчени; защото всичко е едно и пълното осъзнаване на тази истина – а именно, че вашето желание, намерение и воля са за щастие и радост на всички; защото в Реалността няма и не могат да съществуват други мотиви, и това гарантира, че има само победители. Но, разбира се, в Реалността, тази дума няма никакво значение - всички преживявания носят единствено веселие и ликуване!


С толкова много любов, Соул.


Превод: САР 

Friday, November 9, 2012

7.11.2012Блаженството е състоянието, в което се чувствате в мир

 
11/07/2012 от Джон Смолман

Блаженство трябва да обгърне всички вас. Блаженството е състоянието, в което се чувствате в мир, доволни, успокоени, будни; не се страхувайте от някои 3D емисии в личния ви живот или в този на човечеството. Това е състоянието, което търсите и насърчавате да ви обгърне, докато се молите или медитирате, и в което предавате всичките си страхове и притеснения на своя Отец чрез Светия Дух.


То ще се активира наистина много добре, когато спрете да се опитвате да разсъждавате дали сте или не сте там, или дали прилагате подходяща медитативна поза или непретенциозни намерения. Използването на вашия здрав разум за преценка до колко добре или колко зле правите нещата е право
то ви на избор да се предадете в определен момент и да насърчите по-нататъшно безпокойство. Вярвайте, че сте в присъствието на Баща си, което е и намерението ви - и знайте, че именно поради тази причина сте там. Усещането ви за това може да е слабо или да не съществува, но вашето намерение означава, че вие сте там, където възнамерявате да сте: в мир в Божието присъствие. Така че не позволявайте на безумията, които разсейват умовете ви, да отвличат вниманието ви и да ви безпокоят. Вашето намерение ви гарантира успех, защото Бог винаги почита това намерение. Воалите на илюзията може да изглеждат почти непробиваеми, но никога не сте сами, незабелязани, или необичани – защото вие сте  изключително скъпите деца на своя баща. Доверете се в Него, така, както и той вярва във вас; вие знаете, че има смисъл.

Всеки път, във всеки един момент когато се молите или медитирате, вие сте чувани. Често вашето съзнание е обземано от неспокойно поведение: "Има ли наистина Бог? Дори и да има, защо би ме слушал? Както и да е, той има далеч по-важни въпроси, с които да се занимава "- един безкраен поток от тревоги - и умът ви се преизпълва с тревоги, които отвличат вниманието ви. Просто вървете! Отстъпете пред Неговата безусловна любов към вас, и приемете, че Той ви чува.

Всеки един от вас върви по своя духовен път и се намира на точното място в настоящия момент, който е най-подходящ за вас сега. И така вие се движите неотклонно напред към вашето неизбежно пробуждане. Има само реалност, илюзията е нереална и затова няма опция, която да ви събуди. Все още можете да избирате да забавяте този сюблимен момент, но правейки го само си налагате допълнителни страдания, така че защо бихте? Не се страхувайте да се събудите в Божието присъствие и не смятайте, че сте недостойни за Него. Бог ви е създал, и нищо което Той създава не би могло да бъде недостойно за Него.

У вас, чувството за недостойнство е културно вродено от момента, в който сте взели първоначалното си решението да се отделите от реалността и да се оттеглите в илюзорната среда на болка и страдание, която всъщност ви насърчава да се състезавате един с друг, за да се докаже най-добрия - и по този начин да се преодолее това чувство на недостойнство. Чувството за недостойнство е тежко бреме за носене и вие се опитвате да го облекчите като го прехвърляте на другите или ги осъждате. Това не работи, защото дълбоко в себе си това чувство е добре обезпечено с вашето убеждение, че сте обидили Бог, и много религии са се погрижили да ви вменят това усещане за недостойнство, към което вие се придържате. Така че, за да избягате от болката, която причинява тази вяра, вие се конкурирате един с друг за одобрението на някоя авторитарна човешка фигура - родител, по-голям брат, по-голяма сестра, учител, свещеник, съпруг, шеф, президент, цар, папа - който е просто още едно от Божиите възлюбени деца, точно като вас.

Медитацията и молитвата могат да ви отведат до дълбочината на вашето същество, където може да осъзнаете, че сте дете на Бога и, следователно, напълно достойни за Него и на Неговата любов към вас. Не се налага да доказвате абсолютно нищо; не се налага да правите каквато и да е саможертва; не дължите поклон никому. Защото сте божествени същества, в едно с Бог, вашият вечно любящ ви Отец. Някои от вас са открили тази неоспорима истина в себе си и тя ви е донесла неизказана радост.

Когато се събудите от илюзията, истинността за това ще блесне пред вас като блестяща фокусна точка, потвърждаваща чудото на славните ви отношения с Баща ви. Дори и сега, всички вие знаете тази истина. Това е точно така, поради вкоренените страхове и съмнения, които илюзията поддържа, и вие сте отричали и сте отказвали да признавате своята вечна божествена връзка. Реалността се конфронтира с вашите старомодни и вкоренени вярвания за себе си, но тъй като те са обичайни, вие се придържате към тях.  Вкорененото ви чувство за страх, характерно за човека, се променя с неохота, позволете му да ви окуражи да опознаете Бога. Когато се събудите, съмненията и страховете ви ще бъдат унищожени. До тогава си напомняйте, че те са без основание и че вие сте съвършени, и съвсем скоро ще разберете кои в действителност сте.

С любов, както винаги, Соул.


Превод: САР 

Sunday, November 4, 2012

4.11.2012


Блясъкът, надминава напълно всички очаквания за това, което Небето е предвиждало
 

11/04/2012 от Джон Смолман

Пътят, който ви предстои, е ясен и безпрепятствен, тъй като вие приближавате края на пътуването си обратно към Реалността. Въпреки това е възможно да се появят малки препятствия, които няма да създадат проблеми, тъй като вие сте почти пред прага на дома ви, където ще бъдете тържествено посрещнати с великолепна церемония във ваша чест и признание, за това, че сте приключили с тази задача толкова компетентно и експедитативно.

В ограниченията на илюзията безгранично количество свободна, индивидуална човешка енергия се събира в едно в най-прекрасната вълна от приемане, прошка, помирение и безгранична любов, които никога до сега не са били част от взаимоотношенията ви помежду ви на планетата. Новата епоха се ражда и това ще е една нова епоха, за която вие сте се молили и надявали в продължение на много изтощителни инкарнации. Мирът и изобилието изискват радост, удовлетворение и любящо състояние на хармония и сътрудничество между всички и за всички на Земята.

Вие без прекъсване сте работили за реализирането на връщането ви в къщи и освобождаването ви от мизерията и страданието, които ви бяха погълнали в продължение на необичайно дълъг период от време и вашите невероятни усилия скоро ще бъдат напълно възнаградени.  Наистина е радост за мен да ви дам лека насока за това, което можете да очаквате, когато се пробудите, тъй като вие така решително и от толкова отдавна се борите за достигането на тази дестинация. Любовта, насърчаването и вдъхновението, които ви предлагам ме свързват изключително позитивно с любовта, която тече от вашите сърца, отворени за божественото поле на безусловната любов, което е навсякъде около вас и ви помага да се събудите. Ние всички сме едно вечно цяло и вие скоро ще изпитате чудото на тази божествена истина.

Тъй като вие продължавате да отваряте сърцата си вашата честота нараства, позволявайки ви да се интегрирате все повече и повече в това поле, на което всички вие сте основни и незаменими компоненти и това позволява на вашето съзнание да се разширява и увеличава интензитета си. Колкото повече се развивате по този начин, толкова по-силна става вярата ви в Божията безкрайна любов за вас и в Неговата Воля, която ви буди. В резултат, интересът ви към отвличанията от илюзията – осъждане, вина, гняв, страх и конфликт, намалява, за да отстъпи място на по-голямата информираност относно тяхното безумие, което позволява да ви повлияе и мотивира.

Осъзнаването на единството на цялото творение нараства експоненциално по цялата планета, тъй като е любов и ентусиазирано приемане на индивидуалната креативна дарба на всеки един от вас. Вашият Баща създаде всеки един от вас като перфектни божествени създания; следователно всеки един от вас е съзидателен гений с невероятни способности, които вие ще сте в състояние да използвате с нарастващо удовлетворение, тъй като вие създавате и развивате оригинални и вдъхновяващи проекти, които заедно споделяте и им се наслаждавате.   

Като деца на Бога, вашите способности и умения са неограничени. От човешка гледна точка това означава, че всички вие имате потенциал да бъдете велики художници, поети, писатели, композитори, музиканти, танцьори – представете си която и да е потенциална възможност, която бихте желали да развиете и когато се събудите тези способности ще се разразят в радост чрез ентусиазирани дейности. Това, което ви предстои, е неограничен избор на великолепни възможности, чрез които да се присъедините към чудото на живота, което ще ви заведе още по-нататък до божествената градина, чиято красота и чудеса непрекъснато ще доставят наслада на всичките ви сетива.

В действителност, животът ви очаква! Това, което сте изпитали в илюзията е изключително лошо и слабо отражение на живота, което скоро ще забравите, тъй като вечните невероятни чудеса, които Господ е подготвил за вас изчистват умовете ви с непринудено удивление. Всичко, за което сте страдали и през което сте преминали през цялата тази вечност, ще бъде потопено без следа; нито една частичка от тези ужасяващи преживявания няма да наруши сетивата ви, тъй като вие се събуждате от този сън в блясък, който надхвърля всичките ви очаквания за това какво може да бъде Раят. Домът е там, където е сърцето ви и вашите сърца ви водят към вашия Дом!

С толкова много любов, Соул.


Превод: САР 

Saturday, November 3, 2012

31.10.2012


Всяка любяща мисъл или дума създава вечен резултат
 
10.31.2012 от Джон Смолман

Всеки, който в момента преживява живот на Земята, усеща някои от трансформиращите енергии, които ви обгръщат. Тези енергии увеличават силата и интензитета си всеки ден, защото така е необходимо, тъй като моментът на пробуждането наближава все повече. Вие не сте сами! Вие получавате огромна помощ от духовните светове, тъй като сте помолили за нея и ние винаги ви я доставяме. Останете в контакт с нас, тъй като това невероятно много ви помага в осъществяването на вашите задачи като ви напомня, че постоянно ви се оказва помощ и никога не сте оставяни сами да подреждате нещата по своему. Не би имало смисъл и да се опитва, тъй като то ще бъде участие в илюзорни и безсмислени дейности, а ние всички сме едно и както винаги – да се постигне нещо сам е невъзможно. Присъединявайте се към нас чрез молитва и медитация и ние ще ви осигурим вашето пробуждане.

Когато си отваряте сърцата, за да получите изобилието на Божията любов по най-креативният и възвисяващ ви начин, вие повишавате настроението си и се зареждате с ентусиазъм да работите с Него чрез нас, за да достигнете крайния етап на продължаващия божествен план. Именно затова сте сега тук на Земята и вие знаете това, въпреки че осъзнаването ви не е толкова ясно, колкото вие бихте желали. Вие сте наясно с важността на това да изразявате любов, приемане и прощаване във всяка една ситуация, в която попадате и това трябва да ви покаже, че вие всички сте едно. Ако вие наистина вярвате в разделението на индивидите един от друг, така, както илюзията би желала да вярвате, вие бихте отново се обърнали към стария начин на военни действия, просто за да бъдете номер едно. Но вие не само не правите това, но сте и изключително осъзнати относно незадоволителния начин на живот, който водите, поради което вие вече не сте съгласни да го водите.

Човечеството вече изключително много е напреднало по пътя на колективното пробуждане и все повече ускорява скоростта, с която продължава да напредва ежедневно. Обърнете внимание на този факт, защото той ви помага да бъдете оптимисти и положително ориентирани в подготовката за окончателното освобождаване от отрицателните мисъл форми, които ви задържат и забавят вашето пробуждане. В Реалността, вашият вечен дом, в действителност няма никакви мисъл-форми. Божественото присъствие е всеобхватно енергийно поле на безкраен, положителен потенциал, предлагащ неограничени творчески възможности за постигане на постоянното ви удоволствие. Никога повече няма да засипват объркващи съмнения за мъдростта на вашите действия, тъй като вие все повече навлизате в чудесата, които Духовните Ралности демонстрират пред вас по един прекрасен начин като ви ангажира в очарователни и прекрасни дейности, използвайки вашите невероятно креативни способности, тъй като в небесните сфери нищо не може да се случи, ако не е в напълно съответствие с Божествената воля за върховно щастие на всички.

Любовта и живота са едно в изобилното и вечно изливащо се божествено енергийно поле, което обгръща цялото творение. Изпълнението на всичките ви желания и надежди е негова върховна цел, защото вашият Отец желае за вас единствено безкрайна радост и удовлетворение, които да допълват неговите собствени. В този момент е възможно вие да си нямате и най-малка представа какво може да означава всичко това, но въпреки това тази мъглява идея е мотивиращата сила, която ви е позволявала да следвате вашия път през поредицата от вашите превъплъщения като хора на планетата Земя, тъй като вие сте се инкарнирали отново и отново, за да продължавате процеса на учене на божествения урок: Всичко, от което се нуждаете, е Любов.

Когато вие наистина прегърнете, споделяте и раздавате любовта като индивиди, резултатите са вечни и изключително невероятни. Всяка любяща мисъл, дума, намерение или действие, в което вие се включите, създава един вечен резултат, който завинаги е споделен безусловно и недискриминиращо с всяко съзнателно създание. Ако тя не е напълно освободена от егоистичните амбиции и  цели, тогава вашият любящ Баща ще я пречисти, защото Той ви познава, Той ви разбира и Той предвижда вашите истински  любящи намерения, които вашето его често се опитва да разруши. Вие наистина сте много повече изпълнени с любов отколкото можете да си представите, а вие и често се опитвате да скривате тази истина от самите себе си и от другите. Запомнете, вие сте перфектни божествени същества, осъществяващи илюзорни опитности от изключително временен характер, и нищо вътре в илюзията не може по никакъв начин да промени това.

Продължавайте да се отдавате изцяло на вашата задача, поради което вашите енергиини полета се привеждат в съответствие с Отца ви, тъй като по този начин вие помагате на всички непробудени, дори и на тези, които са изпаднали в най-дълбок сън, ангажирани с поддържането на стария и остарял ред на измамата и предателството на всички идеали, на страха и конфликта, и чийто път към пробуждането се оказва малко по-дълъг от вашия собствен.

Вашият Баща обича всички Негови създания безгранично, и Той знае, че Неговата Любов му е върната от всяко живо същество, което Той някога е създал. Той е безграничната Любов, безграничното Търпение, безграничното Приемане, безграничната Хармония и безграничния Мир. Нито една част от творението е била някога загубена; всички ще се завърнат в любящия Дом на вечната радост. Разбирайки това, както и повечето от вас понастоящем правят, оставете вашите страхове, съмнения и притеснения да си отидат. Гледайте напред с очакване на вашето пробуждане и непрекъснато си припомняйте, че всичко е божествено обгрижвано.

С толкова много любов Соул.


Превод: САР 

Thursday, November 1, 2012

28.10.2012


Всеки път, когато се чувствате нападнати, вие позволявате на илюзията да засегне ума ви


28.10.2012 от Джон Смолман


Едно от многото възхитителни неща, които ще откриете, когато се събудите от вашия доста дълъг сън, е колко светло, ясно, и ентусиазирано живо изглежда всичко, което е и това няма да бъде просто поради самите
явления, тъй като те са част от илюзията. И тъй като вие все повече се пробуждате и оставате в пълно съзнание, силата на тези усещания ще се засили, тъй като възможността да ги изпитате расте. Няма да е моментно пробуждане в пълния блясък на Божието присъствие, защото това би било непоносимо за вас в първия момент; вместо това блясъкът ще увеличи интензитета си, което е най-подходящо докато се настроите към вашите нарастващи способности.

Вие ще знаете, че сте у дома, защото ще познаете и преживеете Реалността на сътворението като част от себе си, и себе си като част от творението - вечно неразделни, с вашия Създател и радостта от това, че е неописуемо. Реалността е наистина невероятно изживяване, от което вие колективно сте се изключили преди много дълго време, и сега е време отново да ви бъде върнато. Вие сте създадени в едно с Бога; Неговата воля и вашата, винаги ще бъдат в съответствие; недоразумения от всякакъв вид са напълно невъзможни и пробуждането ви ще ви върне към това величествено състояние.


Пътят ви към къщи е труден, защото със силното си колективно въображение вие сте успели да изградите в илюзията голям избор на разсейващи "атракции". Те само са ви изглеждали привлекателно първоначално, докато не започнахте да откривате чудовищността на хаоса и объркването, с които сте решили да се обградите като сте се потопили в тях. Сега колективното желание да се завърнете у дома стана много по-силно от желанието ви да играете ролята на заблудени, и така, именно това е мястото, където сте се запътили.

Състоянието на заблуда отдавна е едно от най-разсейващите и объркващите условия, които илюзията е наложила върху вас. Вие всички познавате някого, когото с радост бихте описали като същество, което от време на време се заблуждава, защото сте го наблюдавали да се държи по начини, които нямат смисъл. Но, в илюзията, повечето от вас са прекарали невероятни дълго време в заблудено състояние на ума. Всеки път, когато се чувствате нападнати, подценени или обидени, вие позволявате на нереалното да засегне ума ви. Факт е, че винаги сте били и сте едно с Бог, напълно неразделна част от него или от всеки друг, но сте предпочели да не осъзнавате това, защото избрахте да въведете илюзорно състояние, където нищо не е такова, каквото изглежда. Като едно с Бога вие сте перфектни божествени същества, напълно живи в любовта, където нищо не ви напада или дори не бихте могли да си представите подобно нещо. Фактът, че не изпитвате това състояние показва съвсем ясно, че сте заблудени. И вашето пробуждане ще доведе до окончателния край на това нещастно състояние.

Всичко, което смущава спокойствието и ви причинява безпокойство или страх ще изчезне, защото всички тези състояния са напълно нереални. Страданията, които сте изпитвали са играли важна роля в отвличането ви, както и за приемането на илюзията за толкова реална, защото вие бяхте в състояние през по-голямата част само за кратко да изпитате щастие преди някои мисли да проникнат в съзнанието ви и да ви разсеят. В илюзията вие непрекъснато живеете в състояние на "ами ако?" И притеснения и тревоги помрачават всеки един момент и повлияват на вашите решения.

Ако гледате малки деца, които си играят и са напълно погълнати от игрите си, можете да видите, че те са спокойни и в мир; никакви тревоги не могат да смутят тяхната концентрация. Но тъй като те растат, вашите различни култури им налагат все повече ограничения, което е причина те да започнат да се притесняват. И колко често вие казвате на собствените си деца да не се притесняват, че се тревожат излишно, защото за вас техните проблеми изглеждат толкова незначителни и маловажни? Кой кого заблуждава?

Вие сте божествено обичани и обгрижвани. Илюзията е точно това - и вие ще се събудите. Съсредоточете се върху тази истина; напомняйте си това, всеки път, когато тревогите нападнат вашето спокойствие и задоволство. Когато го направите, ще
получите мир, защото знаете, че това е вярно. Да, докато продължавате да стоите в илюзията, нейните безумия ще продължават да задържат вниманието ви, но ако сами си напомняте за нейната преходност и илюзорна същност, вие се подготвяте за вашето пробуждане и вашето енергийно поле има мирно и успокояващо влияние върху тези, с които осъществявате контакт. Те ви виждат точно такива, каквито сте - топла и любяща душа, предлагаща комфорт и стабилност в един полудял свят, и за да бъдете такива, каквито сте е вашата причина да бъдете въплътени в този момент в духовната еволюция на човечеството. А за това, както знаете, на вас ви е оказана огромна чест.

С толкова много любов, Соул.Превод: САР 

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS