ASHTAR

Labels

April (2) Jesus (8) Saul (77)

Sunday, December 23, 2012

19.12.2012
Всеки ще разбере за онова, което му се предлага

 
 19/12/2012 от Джон Смолман


Човечеството ще навлезе в състояние на неочаквано спокойствие и задоволство, обръщайки се с учудване и веселие, тъй като то се събужда в Нова Епоха, което е почти пред прага ни. Няма да има разочарования за онези, които търпеливо и с надежда са я очаквали, тъй като те са били проводници на Светлината,  както и намерението да се се слеят с нея. Изпълнението на божийте обещания винаги е величетвено, и в реалността - неговото божествено владение - радостта единствено нарастава и се засилва. Придържайте се към вашата вяра и упование в Него през последните няколко мига преди Рая на Земята да  настъпи.

Рая на Земята е нещо, за което хората са се надявали и са се молили в продължение на векове, и твърде малко от вас са имали кратко и прекрасно прозрение относно неговата същност по време на дълбоки медитативни състояния на молитва или съзерцание. Интересът на човечеството за нещата от духовно естество е нараснал неимоверно през последните няколко десетилетия,  и това до голяма степен се дължи на продължаващото насърчаване на мнозина, които се завръщат на земята единствено, за да бъдат тук и помогнат на всички вас да се повиши осведомеността ви за духовния ви характер в този момент от вашата еволюция. Тези интереси, наред с времето, прекарано в молитва и медитация, които те предизвикаха, направиха отвор в колективния ви ум и сърце, което пък доведе до приемане и силно желание за духовно знание,  невиждано никога до този момент в човешката история.

В отминалите векове е имало много суеверия  и онези от вас, които бяха с добре развит интелект, често  се позоваваха на тези суеверия, манипулирайки необразованите и бедните, като твърдели, че имали пряк достъп до Бога или до светиите и дори притежавали силата да им влияят. С развитието на науката и образованието в целия свят в момента има твърде много добре информирани и интелигентни хора сред вас, които се опитват да ви контролират - като всяват у вас страх от Бога - за да бъдат в състояние да продължават своите манипулативни практики и плашейки ви да ви държат в подчинение.

Задълбоченото разследване на основните религиозни догми, проведено през последните 60-70 години е изоболичило фалшивите им аспекти, както и често непочтенните намерения на привържениците и застъпниците им, но въпреки това всяка една религия и духовна организация предлагат някаква истина. Преди това и в продължение на векове, лидери или патриарси на религии и духовни организации са търсили временна власт над населението, като твърдели, че предлагат път към рая на тези, които ще им служат, както и на техните интереси, с безпрекословно подчинение. И, разбира се, преобладава същото отношение преобладава при някои от тях и днес, както и в армията, където принципът е патриотизъм и любов към родината.

Догмите и безпрекословното подчинение са причинили и продължават да причиняват много страдания и щети по целия свят. Обаче растежът на истинското духовно осъзнаване на образованото население предизвиква разпадането на основите на всички тези манипулативни и контролни организации,  както и на  техните началници, ръководители, президенти - без значение как ще ги наречете - те не ще бъдат в състояние да поддържат или издържат непочтени империи за много дълго. Те нямат абсолютно никакво място или причина да същестествуват през следващата Нова Епоха.

Вие сте, както добре знаете, духовни същества с физическо тяло, но в продължение на дълго време сте съсредоточили по-голямата част от вниманието си върху тези физически тела и околната среда, която те заемат, като обръщате твърде малко внимание на истинската си духовна същност, въпреки че е най-важния и значим аспект на вашето битие. Това се променя много бързо наистина сега, защото енергиите, съдържащи се в него и пренесени чрез полето на Божествената Любов, която обгръща всички, се засилват ежедневно, за да се гарантира, че всеки има възможност да се събуди, като тази възможност им е предоставена ясно и накратко, по начин, който е съвсем безспорен за това лице. Никой няма да бъде загубен, забравен, или да не разбере какво му се предлага, нито колко прекрасна е офертата на Бог. Бог полага изключителни грижи за себе си, а вие сте самят Той!

Тъй като обратното броене до вашето пробуждане продължава,  фокусирайте се върху това да обичате истинската природа, скрита вътре във физическите тела на всички, които срещате и с които си взаимодействате. Събуждането е за всички, защото всички са божествени духовни същества, временно във физическо преживяване, което идва към своя край, тъй като се подготвяте да се върнете към небесния си дом.

С толкова много любов, Соул.

Превод: САР 

Sunday, December 16, 2012

16.12.2012

ИЗКЛЮЧЕНО Е ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СТОИТЕ В ПРИВИДНОТО СЪСТОЯНИЕ НА НЕИНФОРМИРАНОСТ

16.12.2012 от Джон Смолман


Датата 21 декември 2012 г. е в умовете на мнозина приближаващият момент за пробуждането на човечеството. Очакванията са високи, тъй като е обещано много, а съществува и  безпокойство, че това, което ще се случи, няма да оправдае очакванията ви. Не се притеснявайте. Това, което трябва да ви бъде изпратено, е далеч отвъд вашите очаквания. Няма да има разочарования относно това, което Новата Епоха ще ви донесе – огромно повишаване на стандарта на живот на тези, които в момента живеят в крайна бедност, позволявайки им да живеят в комфорт и в безопасност, което е неизменното право на всяко човешко същество. Постоянната борба за оцеляване, за храна и подслон, и произтичащото от това нереално чувство за сигурност, с което повечето от вас трябва да се борят, ще бъде нещо отминало.


Светлината на Божията любов грее ярко върху цялото човечество, а това предизвиква у много хора вълнение по време на сън. Първите признаци на голямото пробуждане започват да се наблюдават навсякъде по цялата планета, тъй като божествена светлина я обгръща и къпе в любов. Това огромно вливане на любов в сърцата ви ускорява натрупването на информацията ви относно духовния ви произход, както и на факта, че вие ​​сте божествени същества, създадени от Бог, за да живеете с Него във вечна радост. Тъй като вие все повече осъзнавате това, вашето желание и намерение да изпитате това състояние, което е вашето естествено, се засилва. Знанието за неразривната връзка с вашия Отец се възвръща, а откъслечните спомени на това състояние ви окуражават да проучите тази връзка по-задълбочено, така че вие можете да премахнете или да отвържете възлите на „градинския маркуч” в тази връзка, които до сега са оказвали силно ограничаване на вашия опит, свързан с  любовта на Баща ви към вас.


Тези прегъвания са изразите на отделните части от вас, които сте използвали във взаимоотношенията си към другите – егоистични маски, които сте използвали във взаимоотношенията си с другите в продължение на еони и за които сте повярвали, че са „истинското ви аз”. Те са само сенките на това, което наистина сте вие. Вие, всеки един от вас, сте могъщи същества с невероятна сила и способности. Вие сте били създадени в любов от Бога, за да изпитвате безкрайна радост. И за да ви даде възможност да изпълняват тази потенциал, Той ви сътвори като вечни същества, невероятно красиви и възхитителни, а не като малки, незначителни физически лица, каквито в момента са представите ви за вас.


Вие създадохте илюзията, за да изпитате нереалност и след това създадохте малки тела за себе си, за да си предоставите възможност да ги изследвате. С течение на времето спомените ви за истинското ви състояние са избледнели, и вие изградихте егоистичната си природа, за да се справите със средата, в която сте влезли и която е станала твърде заплашителна и напълно реална за вас. На вас тя ви се струваше невероятна и непреодолима, най-вероятно контролирана от далечни богове, които въпреки че се преструваха, че са твърде малко информирани за същесвуването ви, следяха с голям интерес дейността ви и искаха жертви от вас, за да ги убедите да не се отнасят с вас твърде нелюбезно като ви изпращат болести, суша, наводнения, в действителност един безкраен списък от животозастрашаващи бедствия, които се стоварваха върху вас.
Вие измислихте и създадохте тази безумна илюзия, и всичко, което тя съдържа е резултат на силното ви колективно намерение. Докато вие си представяте себе си задържани в това състояние, вие потвърждавате "факта", че всеки от вас е независимо индивидуално същество. Но разбира се, вие никога не сте били независими, защото вие сте едно – едно цяло с всеки  друг и с Бога и отделянето от това единство е невъзможно. Въпреки това, вие играете тази объркваща и плашеща игра в продължение на много дълго време и ви е много трудно сега да  разберете, камо ли да признаете пред себе си, че именно вие сте създали това състояние и продължавате да го поддържате чрез колективното си намерение.


Сега, със засилващото се божествено енергийно поле, което се влива в общото колективно поле наред с Любовта на Баща ви към вас, става напълно невъзможно да продължите да съществувате в това привидно зашеметено и безпаметно състояние на неинформираност. Любовта прониква във всеки един от вас, унищожавайки отрицателните аспекти, чрез които до сега сте се възприемали като недостойни за опознаване на Бога, и които са ви карали да се чувствате уплашени и са ви карали да продължавате да се криете от топлотата и приемането на Неговата всеобхватна прегръдка. Всеки един от вас започва да усеща тази любяща прегръдка, и за някои от вас това е шокиращо, за други изтощително, а за някои ужасяващо, тъй като вие все още се идентифицирате с малката си същност, която сами сте създали и зад която се криете.


Тези нереални чувства и страхове са в процес на напълно разтваряне, така че всяко остатъчно чувство на неприемливост или недостойнство просто само ще се разсее, позволявайки ви да разберете вашата крайна и неизменна приемливост в Божиите очи, така че без страх да можете да изберете да се откриете изцяло и напълно да Му се доверите. Веднага след като вие направите това, ще се събудите и вечното блаженство ще бъде ваше.


С толкова много любов, Соул.Превод: САР 

Thursday, December 13, 2012

12.12.12


Призовете силно за духовна помощ и ще я получите в изобилие

 
 12.12.2012 от Джон Смолман

С наближаването на края на тази календарна година вашите очаквания нарастват, броят на онези от вас, които ежедневно се заниват с медитация, през време на която отправят силното си намерение да се събудят, изпращат любов, състрадание и прошка на всички, които са в нужда, става все по-голям . Точно така и трябва да бъде. Има божествен план, според който се случва всичко, което е необходимо да се случи, за да бъде приключен напълно този етап точно по график, защото такава е Божията воля, която е безприкословна, но не забравяйте, че извън илюзията понятието време не съществува.

Трудно е да ви обясним този график така, че да разберете значението на многото неща, които се случват навсякъде по света, дори ви е трудно да осъзнаете многото други, също толкова значими събития, за които традиционните медии не споменават, защото за вас понятието график е прецизно разграфено време, и за да го разберете без елемента време е меко казано най-малкото объркващо.

В действителност граници и ограничения на времето не съществуват, но за вас това не е лесно да се разбере. В действителност, то е практически неразбираемо. Продължавайте да вярвате, че Волята на Отца ви за вас е вечна радост, и че тя ще бъде постигната както е божествено предназначено и е активно насърчавано от вашите ангели и водачи,  въпреки всички съмнения или опасения, които може да почувствате, защото тя повишава вашата честота и улеснява да се свържете с тях и да получите изпратената ви помощ. Имате нужда от тяхната помощ, не можете да постигнете нищо сами, защото няма такова състояние. И, разбира се, че доверието във вашия Отец е съвсем оправдано.

Обичайното време за молитва, медитация и съзерцание укрепва доверието ви и ви дава възможност да се доближите повече до помощта, която постоянно ви се предлага - помощ, която ще ви помогне да се освободите от привързаността ви към илюзията и да спрете да отвличате вниманието си с неща, които тя непрекъснато ви обсипва, непрестанно, опитвайки се да ви убеди, че тя е реална. Тези привързаности се разпадат и тяхното напълно премахване е гарантирано, защото вие си сътрудничите. Концентрирайте се върху укрепване на това сътрудничество чрез добавяне на вашето желание и ентусиазъм да се освободите от всяко останало негодувание или гняв, особено тези, които могат да бъдат разрешени единствено чрез нищожно извинение, дължимо от вас към този, когото смятате, че дълбоко ви е наранил.

Прошката е ключът, чрез който може да се освободите, и ако имате затруднения с това,  най-вероятно показва, че имате заключени области, в които лежат скрити действия или събития, от които може да се срамувате и за които се чувствате неспособни да си простите, и така вие ги проектирате на други хора. Ако откриете, че не можете да простите на някой друг, това обикновено означава, че не можете, поради някаква  дълбоко вкоренена и неизвестна причина да простите на себе. Когато си простите сами на себе си, простили сте и на другите – като детска игра!

Ако прошката е проблем за вас, вгледайте се във вас и силно помолете за духовна помощ, и ще я получите в изобилие. Може да бъде доста изумени от това, което се показва: неща отдавна минали и забравени, но за които все още притежавате силен емоционален заряд. Често в детството ви сте били съдени и наказани несправедливо, но поради зависимостта ви от тези, които са ви съдили, вие сте го приели, и сте изпитали неправомерен срам. Това е било твърде болезнено, за да го запазите в своя съзнателен ум, и в името на собственото си оцеляване сте го погребали толкова дълбоко, колкото сте могли.

И целия този "боклук", сега се освобождава, и първоначалният гняв, който сте изпитали към тези несправедливи действия, извършени срещу вас, ще изкочат наяве като проблем, и ако се вгледате още по-дълбоко, ще откриете, срам, позор, които изпитвате към себе си и поради които не можете да си простите. Именно това е необходимо да осъзнаете, че трябва да освободите и с вашето съзнание на възрастни, на вас трябва да ви е напълно ясно, че не сте имали абсолютно никаква причина да чувствате срам и позор, и сега можете лесно си простите за неоправданите присъди срещу вас. Когато се освободите от тях, вие ще се усетите олекотени, като че ли огромен товар е паднал от плещите ви и прекрасното чувство на свободата ще ви обгърне. Това наистина е началото на пробуждането ви в реалността. Поровете се дълбоко във вас, освободете всяко чувство на вина или срам, които намерите и възстановете божественото дадената ви свобода, която другите са ви отнели и знайте, наистина знайте, че сте точно такива, каквито Бог ви е създал.

С толкова много любов, Соул.


Превод: САР 

9.12.2012

Масово освобождаване на насъбраната негативна енергия се осъществява по време на подготовката ви за събуждане на човечеството

 
 12/09/2012 от Джон Смолман

Тъй като почти не ви остава време до вашето пробуждане, фокусирайте се върху това да показвате състрадание към онези, които смятате противни, припомняйки си, че единствено нелюбящите енергии са причината за липсата на малоценност, чувството за неприемливост и страхът, които твърде често водят до агресивно поведение. Агресивното поведение не е оправдано, но е безполезно да се реагира с контра-атаки, тъй като това често води до тежка ескалация на гняв. Страхът и гневът възникват, когато обещанията са били счупени или доверието е било предадено, и вероятно няма такива сред вас, които да не са преживели подобна ситуация. Когато развиете истинско състрадание, вие също така развивате способността да си взаимодействате мирно с тези, които се държат отвратително, като показвате, че ги приемате, изслушвайки ги и опитвайки се да разберете тяхната болка.

В момента на Земята се осъществява масово освобождаване на насъбраната негативна енергия, под формата на нагласи и поведение, които се противопоставят на Любовта, което съпровожда подготовката за пробуждането на човечеството. Носителите на светлината и духовните водачи са силно ангажирани в това, тъй като укрепват своите намерения да проявяват любов във всеки един момент, свързвайки се все по-стабилно с полето на Божествената Любов, което обгръща планетата и става все по-усезаемо и силно, тъй като вие осъзнавате, че любовта е пътят напред и присъединявате любовта си към любовта на онези, които вече са ангажирани в тази дейност.

Продължаващите войни и конфликти, които в някои региони са в разгара си, всъщност са индикации на това масово освобождаване на отрицателна енергия. Участниците осъзнават, че конфликтът няма да реши нищо - той просто засилва разделението и омразата - и те работят, за да обърнат негативните нагласи, преобладаващи от толкова дълго време, и успяват. Намерението ви да изпращате любов и изцеление на онези, които страдат в тези ситуации е изключително ефективно. Продължавайте да го правите всеки път, когато мислите за ендемичните страдания по целия свят. Дори един кратък момент, равен на времето през което обръщате страницата на книга, влизате в колата си или пиете вода, в който изявяте любящо намерение, има неизмерим ефект. Не омаловажавайте вашите усилия като незначителни или неефективни, защото това намалява тяхната ефикасност, просто знайте, че притежавате изключителна мощ, когато възнамерявате да изпратите любов, състрадание, приемане и прошка на някого или за която и да е група без значение в коя точка на света е.

Вашата воля, изразена чрез любящо намерение, винаги се доближава до Божията воля.  Вие сте божествени същества и въпреки че имате илюзорния човешкия опит, връзката ви с Бога е постоянна, сигурна и неразривна, дори и ако все още не знаете за него, така че вашата воля винаги е любов приведена в съответствие с Неговата, дори ако вашето човешкото поведение не позволява да се доближите до безусловната любов. Вашето духовно намерение е реално, вашето егоистично намерение е кратка фантазия – това може да го наблюдавате върху себе си всеки път, когато променяте мнението си по отношение на това какво харесвате или нехаресвате, и тази фантазия отразява само кратка сянка, която преминава през ума ви.

Вие сте избрали да бъдете на Земята в този момент и в това време, тъй като този момент е момент на интензивно чудо, което скоро ще бъде видимо чрез огромните промени, които се случват по целия свят. Вие знаехте това, когато избрахте да бъдете тук, и скоро ще бъде разкрита причината, поради която сте направили този избор, след като се събудите още веднъж в реалността и да изпитате блаженството на единството с вашя Баща.

Пътуването към вашия дом е почти приключило и намерението ви да се събудите се засилва всеки ден, защото вие сте избрали да бъдете тук и да се събудите и укрепването на вашето намерение е приведено в съответствие с времевата линия, която сте задали за това пробуждане.  Прилича малко на настройването на алармата, която ви буди сутрин: много от вас се събуждат малко преди тя да се включи шумно в съня ви и да го прекъсне. Настройването на алармата създава намерение и вие духовно сте задали намерението си да се събудите в Реалността, и моментът на пробуждането ви няма да се дължи на шумна аларма, тъй като то е божествено определено време. И когато отворите очите си в Реалността брилянтната топлина и радост на този момент ще бъдат невеоятно омагьосващи.

Тъй като моментите, които ви предстоят, стремително приближават, осъзнайте всичките си съмнения и отворете сърцата си в нетърпеливо очакване, тъй като преживяването,
реалното чувство на интензивността на Божията любов към вас в момента на пробуждането, ще бъде извън всичко, което можете да си представите.

С толкова много любов, Соул.


Превод: САР 

Saturday, December 8, 2012

5.12.2012


Да се ​​събудите е нещо като огромен товар да падне от раменете ви

12/05/2012 от Джон Смолман

Наближава края на вашата земна година, вълнението продължава да нараства. Това, което се очаква да се случи е безпрецедентно в цялата човешка история, и е планирано и подготвяно в продължение на векове. Това е събитие от огромно значение, което ще повиши нивата ви на съзнание до такива високи степени, че това, което вие сега наричате ​​съзнание, дори за понастоящем пробудените от вас, ще ви се струва невероятно дълбоко състояние на сън, от време на време прекъсвано от сънища или кошмари, за които едвам си спомняте. Напълно будното състояние във вечната Светлина на Божествената безгранична Любов е невероятно за описване състояние, което вие съвсем скоро ще започнете постоянно да изпитвате.

Тъй като обратното броене до този момент протича с бързи темпове, задръжте желанието и намерението си да допринесете за това естествено будно състояние на човечеството – вашите божествени братя и сестри - което е ваше наследство и вашата неизменна съдба. Колективното намерение е съществена част от процеса. Вие определяте скоростта, с която пътувате към дома ви, и сте го правели от момента, в който пътуването ви е започнало. Първоначално темпото е било бавно, вие бяхте неентусиазирани и непостоянни, но през последните два или три века то се е ускорило неумолимо, както и огромното ви вълнение, тъй като краят на вашето тъй трудно пътуване вече се вижда.

За да стигнете до вашата божествено определена дестинация, точно в определения за това момент, както е било планирано, когато сте взели решението да се отделите от вашия източник е само по себе си доста чудно събитие.  Любовта на вашия Баща към вас, както и Неговата пълно разбиране за вас като едно цяло, както и като за Негови индивидуални аспекти, е наистина поразително - но това е Природата на Бог. Той е приготвил за вас посрещане, с което ще ви обгърне в своята любяща прегръдка и това ще ви издигане до невероятно преживяване на екстаз, което е възможно единствено само вътре в Него.

Илюзията се разтваря, оставяйки ви напълно голи, прозрачни, полупрозрачни и трансформирани, защото вие ще върнете към вашето естествено, божествено състояние, в едно с Бога, където нищо не е скрито и където никога не е имало нужда нещо да бъде скривано, защото доверието е абсолютно в това състояние на безгранична и безусловна любов.

Мисълта за подобна прозрачност може да ви тревожи сега, но това е само защото вие сте свикнали с привидно голямата необходимост да пазите тайна, което е било насърчавано и поддържано от илюзията. Когато вие действате самостоятелно, като отделни несвързани същества, светът изглежда враждебен и заплашителен, защото не знаете какво е мисленето на другите или какви са мотивите им и защото страданието и предателствата, които сте имали в този недружелюбна среда са ви убедили, че тези вярвания са основни умения за оцеляване, че трябва постоянно да ги преоценявате и усъвършенствате.

Да се ​​събудите, наред с многото други невероятно чудни усещания, е нещо като огромен товар да падне от раменете ви, който ви е затискал с неумолима сила надолу към земята и ви е пречила да виждате и чувате ясно или да бъдете наистина осъзнати с околната ви среда . Тази липса на прозрачност ви е причинила тревоги, продължили еони и също така е предизвикала дълбок страх да потърсите самите себе си. Това ще се промени, когато се пробудите и осъзнаете какво чудо е и каква радост е да се живее без мрак, без потискаща тъмнина, в която сте живели в тайни и преструване. Това, което скоро ви предстои да изпитате е неизказана радост, която сама по себе си е създадена от радост - защото Волята на вашия Отец е всички негови създания да живеят в абсолютна радост.

С толкова много любов, Соул.


Превод: САР 

Sunday, December 2, 2012

2.12.2012

Това е изпълнението на Божието обещание, направени преди еони


12/02/2012 от Джон Смолман


Човечеството стои пред шокираща изненада, която ще удиви и зарадва всички. Тези от вас, които са наясно, че вие ​​скоро ще се събудите от тежкото си спящо състояние в илюзията, също ще изпитате този прекрасен шок. Нито един от вас, който вземе решение да участва в този процес, няма да бъде изключен - както някои от вас биха казали: "по-весело", защото събуждането от това мрачно състояние е стъпка към невъобразима радост. Това е невероятно красива радост, която вие ще споделяте и ще си я предавате един на друг, в невероятна
 бодрост, която ще бъде по-силна, отколкото някога се усещали в което и да е от многото ви  човешки въплъщения.


Задръжте намерението си, запазете ентусиазираните си очаквания и да продължавайте пътя си към дома, към вашата дестинация, където големи тълпи от посрещачи, ваши приятели и близки, са се събрали да ви посрещнат. Това блаженство, произтичащо от изпитването на приемане и любов, е чисто, перфектно, безусловно и вечно и то ще предизвика велика тръпка, експлозия на щастие, което е отвъд всичко, което можете да си представите. Един вечен миг на интензивна наслада очаква завръщането у дома ви. Разочарованието е немислимо и невъзможно, и това не е просто рекламна истерия, защото това е изпълнението на Божието обещание, направено преди еони.

Много от вас изпитват угризенията на тревогата и съмненията, тъй като очакванията ви са толкова високи, и имате пълно право да ги изпитвате, въпреки даденото божествено обещание, че ще се събудите, вие трябва да му се доверите. В илюзията, всички вие сте преживели предателството на доверието, така че не е учудващо, че тези обезпокоителни угризения ви безпокоят. Те са един от аспектите на илюзията, от която сте в процес на освобождаване, тъй като полето на божествената любов ви обгръща, уверявайки ви, че всичко е наред, и осигурявайки ви разтворител, който ще разсее целия ви кармичен багаж.

Всичко е добре и вие го знаете. Привеждането на волята ви в едно с тази на вашия Баща е това което ще ви събуди, и приемайки този факт, предлагайте състрадание, изслушване, и любов във всичките си лични взаимоотношения. По този начин вие придавате усещане за спокойствие, както и валидна интуитивна вяра в божественият резултат, който ви е обещан, за да преминат последните моменти от пътуването ви лесно и гладко. И вашето успокояващо самообладание осигурява радушното посрещане на много други хора, които вие подпомагате по пътя им към дома и в подготовката им за големия момент на пробуждането.


С толкова много любов, Соул.Превод: САР 

28.11.2012

Това, което притежавате като житейски опит, всъщност изобщо няма смисъл


28.11.2012 от Джон Смолман


Пътуването към дома ви се ускорява, тъй като полето на божествената любов продължава главоломно да расте, и все повече и повече хора започват да се занимават с него - това е от съществено значение за вашето пробуждане. Невероятно е да се види как Светлината във всеки един от вас става все по-силна и по-ярка, тъй като намерението ви да излъчвате любов във всяка ситуация става все по-категорично, и именно заради това намерение вие все повече навлизате в полето на божествената любов.


Невъзможно е да се преувеличава значението на любовта! Както често ви е казвано, Любовта е жизнена сила, енергийно поле, в което цялото творение има вечно съществуване. Вие изградихте илюзията, за да живеете живота си без да имате никаква връзка с това поле, но вашият Баща ви увери, че не би било възможно прекъсването на тази връзка. Въпреки това, поради вашата свободна воля, вие сте били в състояние да забравите всичко за Него, и да се преструвате, че сте господари на вашия илюзорен дом, където си мислехте, че никога не сте се нуждаели от Бог.

И най-накрая, достатъчно от вас се разочароваха от нереалността, създадена, за да търсите сериозно  алтернатива на наподобяващата твърде много на реалността среда, в която в момента сте впримчени, и в която толкова много хора страдат.


Това разочарование е ключът към вашето пробуждане. Преди това вие просто приемахте околната среда за единствената възможна, примирявахте се, и правехте най-доброто, на което бяхте способни, за да я накарате да работи за вас, основно на индивидуална основа. Това обаче не проработи и не може да работи: този начин само допринася за по-нататъшното разделение и липсата на връзка между всички вас, тъй като това подсигурява на всички вас по отделно да изпитате различни и несъвместими лични планове като хора. Това, почти винаги, води до постоянни спорове и разногласия, които са последвани от конфликти, тъй като вие не успявате да разрешавате противоречията си.


Следователно, разочарованието е добро. Дълбоко в себе си знаете, че има много повече живот и съществуване, отколкото можете да си представите, извън опита ви в рамките на илюзията, поради което сте се толкова разочаровани от нея. Това, което притежавате като житейски опит няма смисъл изобщо, но
вие вече цяла вечност отричате ​​този факт. Сега вие вече осъзнахте  валидността на тези доводи и се обръщате към любовта и състраданието вместо към гнева и конфликтите като начин да си взаимодействате един с друг и откривате, че това работи.

Ако любовта работи, тогава очевидно трябва да има един любящ източник, който ви е създал всички вас, защото самосъздаването не е нещо, което може да се развие в рамките на илюзията. Вашата наука, обаче, винаги се е опитвала да подцени стойността или реалността на любовта – да не говорим за Бог - но наскоро трябваше да приеме, че всичко, което съществува, е свързано, че всъщност няма такова нещо като разделение, както и че подобно състояние е физически невъзможно. Въпреки това, във вашето ежедневие, това не е толкова
 очевидно, и голям брой от вас продължават да живеят така, сякаш сте отделни самодостатъчни хора, които не се нуждаят да поемат каквато и да е отговорност за поведението си и за неговото въздействие върху други лица или на околната среда.

Вашият любящ Източник винаги ви вика, и сега вие, така да се каже, сте си свалили тапите за уши и сте започнали да Го чувате чрез вашите водачи и ангели. Това е вдъхновяващо преживяване, което се случва на все повече и повече от вас, тъй като вие потвърждавате, лудостта и неприемливостта на илюзията като среда, в която искате да продължите да опознавате живота. Това осъзнаване действа като призив към вашите водачи и ангели, които реагират незабавно с любящи прегръдки и чрез изпращане на неподозирани изживявания, които ви изненадват и интригуват, и това ви води към по-голямо осъзнаване на истинската ви духовна същност.

Носители на светлината и духовни водачи, вие често ще бъдете катализатор, неочаквано влияние, което помага на спящите да потърсят духовен смисъл на живота си. И най-вече вие ​​ще бъдете наясно с процеса на побутване, а именно че някой трябва да ги поведе по пътя им към пробуждането. Именно това се случва сега в огромен мащаб като значимо събитие на вашето пробуждане, което все повече приближава, и вие всички сте подготвяни в бързи темпове да бъдете част от него. Вашите любящи нагласи и поведения изглаждат и павират пътищата, които спящите трябва да следват и осигурявят много светлина, чрез която те могат да ги видят, за да го направят.

Само не забравяйте, че в рамките на създаването, където всичко, което е реално, има своето съществуване - няма разделение; всичко е свързано. И поради това каквото и да правите или възнамерявате засяга цялото творение. Следователно, когато се молите и медитирате, намерението, което имате се отправя към цялото творение, тъй като всички сме едно. И тъй като в действителност съществува само Любов наред с всичките и безбройни обичащи аспекти, единствено любящите намерения, мисли, думи и действия са възможни. Всичко, което е извън любовта е толкова илюзорно, колкото и самата илюзия.


Въпреки това, в илюзията, вие може да причините болка и страдание, които изглеждат съвсем реални. Следователно има два основни причини защо вие трябва да имате само любящи намерения (1) онова, което не произлиза от любов не може да се случи и следователно няма да ви помогне по никакъв начин, но (2) в илюзията е възможно, и много са изградили антагонистични енергийни полета около себе си с мисли и намерения, лишени от любов, които причиняват силна болка и страдание на самите тях, както и на другите.


Това са тези лишени от любов и основно нереални аспекти от вас самите, които сега са в процес на освобождаване, така че илюзията се разтваря и мъглата, която покрива вашия поглед се топи, което ви позволява да видите чудесата, които ви очакват. Така че бъдете любящи, състрадателни, приемащи, и прощаващи, и очаквайте с нетърпение и увереност вашето славно пробуждане.

С толкова много любов, Соул.Превод: САР 

meditation

OUR FAMILY OF THE STARS